maanantai 4. tammikuuta 2010

Arki on täällä taas


Virallinen Joululoma loppui nyt. Seitsemältä olin jo lataamassa kahvinkeitintä ja hoputtamassa vanhempaa perillistä kouluun.
Pakkanen oli yön aikana vaihtunut puuterilumisateeksi, varsin kaunista, pehmeää ja hiljaista. Eikä hangessa näy keltaisia koiran kusilänttejä. Vielä.

Koira näytti nukkuvan istualtaan mutta uskollisesti saapui alakertaan vahtimaan aamiaishetkeä. Oli jotenkin epäuskoisen näköinen: "oottekste ihan sekaisin, nyt on vielä YÖ".  Kanalassakin oli aivan hipihiljaista kun kävin valoja laittamassa, kukko taisi menettää aikaisen aamuherätyksen vuoksi äänensä. Ei ole vielä kiekunut.

Kahdeksalta pihaan kurvasi Panasonicin mies tutkimaan ilmalämpöpumppua. Pansu sanoi sopparin irti just ennen Joulua. Ennakkotietojen mukaan menee takuuseen joten nekin rahat säästyy tuleville (sähkö)taulukaupoille.

Kuvassa sirkkuja kauranjyvien kimpussa. Tänään maassa onkin viitisen senttiä upottavaa uutta lunta joten tipusista näkyy vain murto-osa. Päälaki ;-)

Aloittaisikohan kuusenriisumisen vai silityksen? Taidan ottaa vielä vähän lisää kahvia. Mikäs hoppu tässä joutilaalla...

5 kommenttia:

 1. Nauti Hirnakka vielä leppoisista päivistä. Minulla loma on ohi ja vaatii hiton paljon tehokkaampaa tatsia nyt pyörittää arkea. Olisin voinut jaktaa rentoa völläilyä, mutta se vain loppui...

  Sisälämpötila on huikeat 18 astetta, joten pitää siirtyä lämmityksen pariin. Puut on jo kannettu, mutta sytytäpä jääkylmiä puita... temppu sekin.

  VastaaPoista
 2. Pitipä Titan kommentin jälkeen vasiten hinautua halkolaatikkoa inventoimaan, riittää ainakin syttypuiksi ;-) Ja onhan mulla Pudiksen kummitustädin lahjoittamat sytytyspalat apuna. Ne muuten toimii. Tänään en isoa pesää edes lämmittänyt, pari klapia hellan puolella. Ja käskytin kylmyyttä narisevat tenavat pukemaan villasukat. Julma äiti.

  Ajatteles Tita, tämä alkuvuosi on vasta lämmittelyä. Jahka lumet vähän sulavat, sinäkin jo ravaat tiluksillasi suunnittelemassa tulevan kasvukauden kivenpyörityksiä ;-) Ja silloinhan ei tunnetusti työtunteja lasketa.

  Valoterapiaa se on.

  Minulla jäytää jo monettako päivää häijy niskasärky, oikealla puolella on joku pitkä ja kiukkuinen lihas. Pieni mutta sangen ärsyttävä. Osa särystä selittyy ehkä hammastenkiristelystä Espoon kauhutapahtumista johtuen, unessakin olen maannut kuin viulunkieli.

  Lataan vielä ensi yöksi burrekuurin, sitten taidan kysellä paikallista akupiikittäjää apuun.

  Auttaisko Kipukka??

  VastaaPoista
 3. Tjaah, koska Iso-J on myös löytänyt tämän julkisen päiväkirjan, on pakko siirtyä tietyissä aiheissa jonkinlaiseen koodikieleen ;-) Säkitysvaihe on nähkääs päällä eikä pidä pelästyttää liiaksi. Säkitys eli siedättäminen tähtää luonnollisesti lauman nuppiluvun lisäämiseen.

  Että Heippa vaan sinne työhuoneeseen, tieto lisää tuskaa ;-)

  VastaaPoista
 4. Hirnakka - mulla on jo lista tilattavista pioneista ja kärhöistä. Ja suunnitelmat ensi kesästä surraa päässä. Fyllistä voi lukea tarkemmin.

  Voitele Kipukalla, koita venytellä ja painele hierojalle. Semmoiselle joka ei vain levitä rasvaa silitellen. Kysele paikallisilta, puskaradio tietää osaajat. Tosin jokaisen oman maun mukaiset osaajat. Venytelläkin voi koittaa, mutta ihan jumahtanut lihas ei tahdo edes venyä. Laita lämpöä niskaan, sekin helpottaa. Kipukkaa voitele monta kertaa vuorokaudessa. Sen verran vain kuin iho imee.

  Heipatus Isolle-J:lle. Olet kärsivällisin tuntemani aviomies. Istuit rauhassa Särkän perennataimiston parkkipaikalla ja odotit vaimosi toteuttavan sisäistä puutarhuriaan. Tässä otetaan huomioon se, että Foordi oli tupaten täynnä jo matkan varrelta kertyneitä muita ostoksia... se taas ei ollut vähän se.

  Hirnakalla on aarteensa. Pysykää sovussa, riidelkää tarvittaessa ja sopikaa sitten kunnolla :P Sitten unohtakaa.

  Perilliset on nukkumassa, hevoset hoidettu, pirtti lämmin ja peti kutsuu.

  VastaaPoista
 5. Pitäiskö sensuroida Titan kommentista nuo tietyt rivit ;-) Kohta täällä kukkoilee sietämättömän omahyväinen tyyppi.
  No, pitkällisen koulutuksen hedelmistä on hyvä nauttia. Ihan luvallistakin. Ketään riistämättä, laadusta tinkimättä *virn*

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com