lauantai 23. tammikuuta 2010

Kuka pölli tädiltä päivästä tunnit??


Koivu ja tähti, eilisen kuvasatoa.

Jeps, just näin se menee, täti hukkas kokonaisen päivän. Älkää minulta kysykö mihin se katosi, pyörin täällä yhäkin ja etsin.
Aamulla sain nukkua ihanasti pitkään, Iso-J hoiteli eläinten ja perillisten aamuhuollot ja minä sain kaivautua vällyihin. Okei, siihen lipsahti pari tuntia.

Kaupungillakin oli ns. pakko käydä, jotain pahuksen ruuvipussia varten piti hinata äässi Isoon Markettiin. Ja siellähän sitä aikaa taas meni, tuttujen kanssa turistessa ja ympäriinsä haahuillessa. Pelkästään vartti meni sulakkeita etsiessä.

Sieltä poisajaessa alkoi ohimossa tykyttää, joten kotiin päästyä tarvittiin vahva tabu ja tainnutus uneen. Pari tuntia kuittautui siihen. Mutta lähtipä orastava migreeni tai mikälie nyt olikaan.

Remppamiehille ruokaa (onneksi oli makoisa paisti valmiina) sun muuta kodinhoidollista puuhaa ja askaretta. Siihen se päivä sitten taisikin mennä, ei tästä kyllä ansioristiä heru.

Äitikullalle tulee nyt keittiön upouudesta hanasta kuuma ja kylmä vesi ja viemäriputki vie käytetyt pois. Sai hyvän nimipäivälahjan.

Pakkaslukemat riuskasti -24 joten kylmä yö tulossa. Ensi viikolla saatetaan päästä hellelukemiin, lauhtuu reiluun viiteentoista, hetkellisesti.

Meillä on taas tänään ollut tuplaborderit, Nasse sai Bobin kaverikseen. Tuolla ovat menneet pitkin pihoja järjetöntä ylinopeutta. Ihme etteivät riko itseään kaahaillessaan, repeytyneitä kynsiä sun muita on yleensä odotettavissa mutta noilla on joku hulluntuuri mukana.

Tita tuolla eilisen kommenteissa huomautti matkamittarista, huimaa vauhtia raksuttaa. Enpä olisi uskonut viime syksynä tätä blogia synnyttäessäni, että tuommoisissa lukemissa liikutaan muutaman kuukauden kuluessa.


Sitä en väitä, että tälle mikään suurempi sosiaalinen tilaus olisi ollut, ihmisillä on varmasti järkevämpääkin luettavaa. Minulle tämä on kuitenkin ihan käypä tapa päivittää kuulumisia ystävien ja tuttujen kesken. Ja noita kuvia on ihan hauska liittää mukaan. Jos tämä toimii vaikka kaffipaussin lukemistona, on sekin ihan kivaa.

Jos tästä jonain päivänä alkaa tulla minkäänlainen taakka, painolasti tai henkisen kuonan tunkio, painan empimättä delete-nappulaa. Tämä ei saa muodostua nettikiusaajien temmellyskentäksi.

Tämähän on vain ja ainoastaan vapaaehtoista. Minulle ja lukijoille.

Nyt taidan kurkistaa fyllistien puolen pionitilauksia, onneksi pakkasten takia ei kuumota ihan niin kovin. Pionit ovat äärimmäisen vaarallisia kasveja. Talvi-illan tunnelmissa jatketaan, heippa! *jeps*

4 kommenttia:

 1. Peeässi: Mukavaa Einen-päivän iltaa Emppulaankin ja Titalaan toivottelen leppeitä löylyjä uudessa saunassa.

  VastaaPoista
 2. Wuuuuh, tein pientä pionilistaa ja niitä on nyt jalostunut 6 kpl joista pitäisi ymmärtää valita. Olisihan niitä ihanuuksia monta sataa, vaan jostain pitää aloittaa ja ymmärtää myös omat rajansa. Niin varojen kuin kuin ajankin suhteen. Tilasta ei ole vielä puutetta. Eipä tosin ole pionipenkkiäkään vielä. Virallista sellaista.

  Oi tätä tuskaa! *vaadin pionien julistamista vaarallisiksi*

  VastaaPoista
 3. Pöh - pionit ovat kovasti terveysvaikutteisia! Pitäisi määrätä lakisääteiseksi jokaisen maata omaavan istuttaa vähintään KUUSI pionia elähdyttämään sielua. Niin helkutin helppohoitoisiakin, että harva kasvi on. Nehän säilyvät sitkaasti autiotalojen pihallakin, ilman hoivaa vuosikymmenet. Niistä riittää iloa tulevillekin sukupolville. Ajatteles sitä...

  * hihittää ihan hillittömästi törkeää provokaatiotaan, joka uppoaa kohteeseensa kuin hehkuva veitsi voihin *

  Minä tein kohtuullisen viiden pionin tilauksen, arvo vain vähän toista sataa euroa. Hirnakka, olet tupakoitta säästänyt jo moninketaisesti sen summan. Muuten se olisi kadonnut savuna ilmaan. Siihen kun ynnäät Iso-J:n savuttomuuden, puuttuvat tallimaksut ja muut aiheeseen liittyvät kulut... Niin että maksaako ne kovinkaan paljoa? Kysyn vain? Jollakin pitää itsensä palkita, eikö? Iloa elämään ja väriä sekä kukoistusta puutarhaan. Mikä ihme voisi olla tervehenkisempää? Ja halvattu sentään, sulla on naapurissa saatavilla hevonpaskoo. Kananpasko on vähän turhan typpipitoista. Loppu on lapiotöitä, hyvää hyötyliikuntaa sekin.

  Tee tilaus, minä hoidan käytännön asiat kuljetuksista. Tai hoivaamisesta. Ihan simppeliä - nauti nainen elämästäsi.

  Ja sauna oli Taivaallista! Tähtitaivaan alla perheen kanssa, vuorotellen suihkutellen, taas saunassa nautiskellen... kokonaan puhtaana viimeinkin. Että elämä on ihanaa. Varsinkin kun on pionitilauskin tehtynä. Saa siinä mies ihmetellä kun vaimo on niiiin pistämättömän hyvällä tuulella :P

  VastaaPoista
 4. Hahhhaaah, sie oot Tita kyllä mainio ;-)
  Esitin siellä fyllissä avoimen kysymyksen ts. annoin kommentointikäskyn tietäville. Nyt alkaa asia jalostua, kaksi niistä on Pakko Saada -luokiteltuja, muut harkintaan. Kommentteja odottaen.

  Pitäähän mun varautua myös Kuopion puutarhamessujen varalta, tiedä sitten mitä sieltä löytyy.

  Kyllä kai miehesi nyt jo noilla avioliittovuosilla tietää, että tyytyväisenä kehrää vain onnistuneen pionitilauksen tehnyt nainen...

  Ohos, minä unohdin itse saunoa. Se toki lämpeni tänään remppahemmoille ja lapsille. Oma aika meni vissiin päätä käännellessä. Eiku siellä pahuksen pionitaivaassa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com