tiistai 26. tammikuuta 2010

Puppeliparaatia ja lääkärileikkejäAamuvuoro voidaan kuitata valmiiksi, nyt on kahvipaussi ennen päivävuoroa (silitystä ja muuta loputtoman tylsää). Kahvitasapainokin on kutakuinkin kunnossa, enää ei vanne kiristä päätä ihan yhtä piukasti kuin mitä teki aamukasilta.

Katselin Karjalaisen nettisivuilta sääpalveluita eikä meille kyllä näytä mitään myrskyjä yltävän. Vähäistä lumisadetta perjantaiyönä. Se ei ole paljoa se. Pakkanen naukui aamulla -27 lukemassa nyt jo lähentelee -20 joten eipä tässä vielä kannata leskenlehtiä lähteä etsimään. On se vaan valtava ero mannerilmastolla verrattuna meri-ilmastoon. Räntärannikolla vaihtui säätyyppi muutamassa tunnissa ja täällä jököttää samana päiväkausia.

Lehdessä uutisoitiin myös ongelmista saada lääkärit (ihmis/eläin) nettirekisteriin. Tietosuojavaltuutettu ei taida syttyä asialle. Minä en oikeasti ymmärrä. Hehän ovat ihmisiä, joilla on Hippokrateen vala vannottuna, kutsumus, velvollisuus ja riittävä tietotaito auttaa ihmisiä, parantaa sairauksia etc. Miksi sitä ei saisi kertoa julkisessa rekisterissä? Miksi en voisi varmistua eläinlääkärini pätevyydestä klikkaamalla hänen perustietojaan netistä? Riittäisi kun nimi löytyisi laillistettujen lääkäreiden listalta. Ei minua kiinnosta valmistumisvuosi tai saadut stipendit. Kandeista ja harjoittelijoista voisi olla tieto onko riittävän pätevä hommia hoitamaan.
Ei voi olla vaikeaa? Etenkin kun ottaa huomioon mikä valtava vastuu ja valta heillä onkaan tointa hoitaessaan.

Tai onhan se Suomessa, jossa yksityisyyden nimissä saadaan peitellä vaikka mitä.

Pari sanaa kuvituksesta. Ylimmäisenä kuvana on mielestäni yksi talven parhaista räpsyistä. On valoa ja varjoa tuhannen sekaisin, silti löydän kuvasta myös eloisuutta ja sävyjä. Jotenkin tuo omenapuiden siimes on niin koukuttava. Viime yönä tuohon samaiseen paikkaan oli ilmestynyt metsäjänisten bileistä jälkiä. Käyvät mokomat syömässä alimpia oksia. Syökööt, nuo vanhat puut eivät ole enää milläskään vaikka pari oksaa menisikin puppeleiden suihin.

Pihanurkan avokompostilla on hilluttu puppelipolkkaa myös, siellä on päällimmäisenä eilen kipattu marsupoikain häkinpohjus ja mukana paljon ns. sattumia. Ilmeisesti torpan koira ei ole mikään varsinainen pelote kun uskaltavat tulla portaille asti papanoita viskomaan ;-)

Torpan koirasta riittää pohdintaa riittämiin. Vaikka hällä olisi minkälainen luksuspotero pedikseen, vain tuolin tai sohvan selkänoja kelpaa. Hätätilassa vaikka mummolan kiikkutuolin lampaankarva. Kunhan ei tarvitse lattiantasolla loikoilla. Lieneekö bordereiden ominaispiirre vai pelkästään Nassemiehen mukavuudenhalua? Nytkin kuuluu koiran nukkumistuhina oikean olkapään tasolta. Ihan varppina kiipeiäisi uuninpankolle jos pääsisi. Ilmeisen kateellisena katselee kissankorvia jotka tuolta ylhäältä pilkistävät.Ja tuossapa vielä puppeliparaatin jälkiä.

Nyt tää lähestyy varovasti pyykkikoppaa, ihan kunnioittaen ja nöyrin mielin. On se niin suuri!
Hippa!

MUOKS: saamani tekstiviestivihjeen perusteella hoksasin tulla lisäämään päivän julistukselle otsikon. Kiitos vaan valveutuneelle lukijalle ;-) Lääkärileikkejä ja leikkilääkäreitä, elämme jännittäviä aikoja, koskaan ei voi tietää minkälaiselle vastaanotolle joutuu/pääsee.

Takaisin pyykkikopan aarteistoa tutkimaan *puistatus ja kahvahdus*

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana kuva tuo eka!!! Isonnus ja raameihin sekä sinne teidän pirtin seinälle.

  Meilläkin aurinko koittaa pilkotella ohuen pilviverhon raoista, lämpötila on leppeät -6 astetta. Loistokelit nauttia keväisestä ilmasta.

  Lohdutuksen sana Hirnakalle - teille tulee kuitenkin kevät kuukautta aiemmin ja kun se tulee, on lämmintä. Meillä koko toukokuun ja osan kesäkuutakin viiltelee karmean kylmä tuuli hyiseltä mereltä, öisin pakkanen käy puremassa istutuksia. Silloin ei naurata.

  Painelen pihalle kuuntelemaan titityytä! Ja ruokin samalla hepsut.

  VastaaPoista
 2. Hengästyneenä yritän kiriä vielä Titaa nutunliepeestä nykäisemään ennenkuin katoaa talliin....
  Suoritin muutamia maksutapahtumia nettipankissa. Kuittasin vihdoin edellisen lähetyksen. Ja roiskaisin perään maksun seuraavasta sixpackista. Tiedät kyllä mitä buustereita tarvitaan ;-) laita matkahuoltoon jahka ehdit. Korkkaan viimeisen pullon huomenaamulla, siitä on n. viikko kunnes pohja paistaa.

  Kaiken ajan, minkä maa on jäässä keväälläkin, se EI OLE KURAINEN -iloitsen jo etukäteen ;-)

  VastaaPoista
 3. Kuitataan tilaus vastaanotetuksi, toimitetaan kun olen visiteerannut hankintamatkalla tehtaalla.

  Muonahuolto vaatii nyt jauhelihapiffien paistoa. Menee muuten lihat vanhaksi... Mitähän siihen lisukkeeksi... muusia? Lähtee taatusti taju. Kevennetään salaatilla ja porkkanaraasteella. Sittenkin lähtee taju... ja sitten saa mennäkin. Vissiin. Elämän nautintoja (jotka kertyvät renkaiksi vatsan ympärille)

  Palaan illalla kurkkimaan. Tason 2 siivous odottaisi. Edes jos tuon pirtin puusohvan päällisen sain putsattua. Jälleen.

  VastaaPoista
 4. Ensi viikonloppuna tyrnitehtaalla puristetaan lisää mehua. Varasto on niin vähänä, että kieltäytyi myymästä minulle. Joudan kuulemma hakemaan ensi viikollakin :P Tätä se teettää kun on tuttu... :D

  Ei tarvinnut siivota, kävi PääPuutarhuri kahvilla joten olin varattu. Mukavaa porinaa kasveista ja yrittämisen raadollisuudesta.

  Ensi kesän perennavalikoima sisältää kivoja uutuuksia...

  VastaaPoista
 5. No olipa hyvä että Tita mainitsi tyrnin, muuten jotkut kuvittelevat että täällä jotain korpikuusen kyyneliä "tehtaalta" haetaan. Fyllin puolella oli vissiin puhetta kuusenjuuren hyöytykäytöstä. Sinne vaan tehdasta pykäämään ;-)

  Mua niin kovasti kiinnostaisi perennavalikoiman nyhet-hetny. Ensi viikonloppuun menee ennenkuin saan ne hankintalistat koneelle, kaksi eri versiota ainakin. Tai sitten excelöin ne taulukkoon ja rastittelen hankintalistat riveittäin/tarhoittain. Koskas tarhuri julkaisee tarjontansa netissä?

  Nyt on pakko huokaista hetki, aika intensiivinen rutistus oli kaupunkireissu. Verenpaineet pitää tasoitella *phuuuuuh*

  VastaaPoista
 6. Just, olihan tehokas täsmäisku kaupungille. Munat oli kutakuinkin minuutilleen toimitettuna, koiranruokalasti osui reitille seuraavaksi, sitten vähän säilytyslaatikoita kaupasta W, synttärikutsukorttien materiaalia kaupasta T, pizzabuffapäivällinen ja sitten tuli eteen paha rasti. Parkkihalli oli kiinni, auto hallissa eikä ovikoodit toimineet. Onneksi päästiin vastaantulijoitten kaistan kautta sisään ja saatiin autokin pois.

  On se kyllä outoa, parkkihallin ovet paukahtaa kiinni samalla sekunnilla kuin kauppakeskuksenkin ovet. Hieman hankalaa mutta aika loogista kun ottaa kaupungin jossa operoidaan ;-9

  Kotona ohjelmassa oli vielä melkoista käskynjakoa paikasta toiseen hölkätessä. Vaan niin tuli kanala hoidettua ja perilliset suihkun kautta juoksutettua. Koirakin sai ruokaa. Kissamummot haahuilevat epätietoisen näköisenä ympäriinsä, en minä tiedä mitä ovat vailla. Vatsan pullotuksesta päätellen kaipaavat ankaraa dieettiä.

  Ja muistin kuin muistinkin nostaa käteistä huomista puukuormaa varten. Kumma kyllä heille kelpaa käteinen hyvin mieluusti, kuittivihkoa "ei just nyt sattunna matkaan" ;-)

  Pari puheluakin vielä ja sitten pääsee pötkölleen, huomenna pitää heti aamusta tsempata *maigaad*

  VastaaPoista
 7. Kaupunkireissut on syvältä. Meillä niitä tehdään töissäkäynnin lisäksi vain välttämättömyyden pakosta. Ja aikaa tuhraantuu ja tuhraantuu. Ja olo on tuskainen kiertää kaupasta toiseen. Nyt kun reppa on ohi, niin voi vältellä rautakaupassa käynnit. Ei tarvi kuin ruokakaupassa visiteerata. Yeah!

  Ilmoitan heti kun Särkän katalogin nettiversio on lanseerattu. Paperiversiota saakin sitten odottaa pitempään.

  Ulkona tuulee jonkin verran. Myrskyä pitäisi vissiin odotella, mutta veikkaan sen luistelevan meren kautta ohi. Tai sitten ei...

  VastaaPoista
 8. Kivakiva, jään odottamaan kataloogia "ihan missä vaan formaatissa".

  Rautakaupatkin on aika syvältä, ei se juuri insipiroi kun porakonetta ja hiomapaperia on hyllymetreittäin ja kaikilla samanlaiset vessanpytyt myynnissä. Inspiroivia rautakauppoja pliis.

  Nyt minä luikin uinailemaan. Pupujullikat hokasivat kunnon valotkin bileisiinsä, riihen liiketunnistin räpsyy minkä ehtii. Kanoilla häiriintyy yöunet :-O

  Huomiseen!

  VastaaPoista
 9. No hyvät unet!
  CSI saa viihdyttää minua vielä - takassa on tulet. Pakko saada pellit kiinni. Siis takasta :D

  VastaaPoista
 10. Talven pohjat. - 29 tänä aamuna mittarissa.
  Nyt ei oo enää kivaa...

  Ja hei, Hjirnakka. Aamun haastelutuokiosta malttamattomana uutimia odottelen : )))

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com