torstai 7. tammikuuta 2010

Kaapin paikka


Siinä hän nyt on. Sinisenä vielä toistaiseksi.
Eilen totesin, että tuvan puolella tuo kaappi kuristuu liian ahtaassa paikassaan. Joten kaappirouva siirrettiin eteisaulaan. Tervehtii ovesta tulijoita kuin Ison Talon Emäntä. Tuossa on tilaa ympärillä paremmin.

Tänään pitää hakea maalipurkki ja aloittaa värinvaihto. Kaunis sininenhän tuo toki on, mutta ei vain istu tämän torpan värimaailmaan.

Talvisena jatkuu tämän viikon sää, -15 ja satelee hissuksiin lunta.

Kanalassa kutakuinkin rauha maassa. Urho Kukkonen hyörii hyvin tohkeissaan uusien rouvien takia ja nuorempi kukko, Turha Kakkonen, ei vieläkään pääse osingoille. Alholaiset tyytyvät katselemaan tyynesti valtataisteluja. Tosi diplomaatteja. Vanhan liiton rouvat, ne ensiksi tulleet, ovat aika ilkiöitä, nokkivat suoraan helttaan näitä uusia, avioerokanoja. Just silleen ämmämäisen raukkamaisesti aina ohikulkiessaan, mieluummin takavasemmalta. Selkäänpuukottamiseksi sitä kai ihmisten maailmassa sanottaisiin...


Äitikulta totesi tyynesti, siitähän sulle uusi ammatti kehkeytyy, eläinten pelastuskoti. Joo, löytöeläintarhaa täällä ei tietääkseni olekaan. Pitää joskus jutella paikallisen eläinlääkärin kanssa asiasta.

Tuossapa vielä kasvitietäjille nimettäväksi ikivanha Hyppypapu. Joku tyräkkihän tuo on, Papin harha-askeleeksi olen kuullut sitä nimitettävän. Nyt on aika harvalehtinen, kesällä tuuheampi. Loppukesällä sinkoaa siemeniä ympäriinsä, ropina vain kuuluu lattioilta. Ja taimia löytyy niin omasta ruukusta kuin viereisistäkin. Hassu kasvi.

Vieressä kituu tuoksupelargonia. Kituu mutta tuoksuu.
Piha-asiat pyörivät jo mielessä, yritän nähdä sieluni sokein silmin pihan kesäasussa. Nyt lumeen luodut ja kolatut polut ovat ilmeisen onnistuneissa paikoissa. Äitikullan luokse nyt ainakin pitää tehdä käytävä. Hiekkaa vai kiveä? Betonilaattaa nyt ei ainakaan.

Nyt pitää jatkaa päivän työlistan selvittämistä. Ja työstää pihajuttuja siinä ohessa.

Sarika ja Satu H. taitavat pakata parhaillaan, mokomat onnenpossut pääsette luitanne lämmitelemään. Eikun oikeasti, nauttikaa joka hetkestä, kyllä se loma nopeasti kuluu ja pääsette taas nauttimaan kotimaan talvesta. Se jatkuu vielä muutaman kuukauden.

9 kommenttia:

 1. ARGH! Klassinen perusvirhe tehty, taas kerran. Olisi pitänyt muistaa tsekata lasten luistinten ja hiihtokenkien sopivuus ENNEN talviliikuntajakson alkamista. Nyt meillä on surkeana niiskuttava kiirakorpi ja kiukkuisena hiihtokenkiään potkiva perillinen.

  Tähän hätään ei huutonetti auta, pakko ilmeisesti lähteä kaupunkiin uutta ostamaan. Ei voi olla totta, ei *hakkaa itseään hiihtomonolla otsaan*

  Ne jäljet ovat muuten supinjäljiksi tunnistettu, The Metsästäjä vilkaisi kuvia kerran ja oli aivan saletti asiasta. Niitä on tällä seudulla paljon.

  VastaaPoista
 2. Miulle kävi aina samalla tavalla perillisen urheiluvermeitten kanssa, miten sitä ei ikinä opi :D Nyt tuo ei enää silleen kasva joten uusia ei tartte hankkia.

  Oma olo on kohtuullisen kehno. Niskaan iski eilen ilmeisesti noidannuoli, on ihan pirullisen kipeä. Lisäksi olen ollut kohta viikon tupakatta ja sen takia myös tipaton. Tupakanhimo on ihan armoton. Miulle kans vaikeinta on tavasta irti pääsy ja se kun en edes halua lopettaa. Järki vaan pakottaa. Luulen kyllä ettei tästä mitään tuu mutta onpahan keuhkot saaneet hetken hengähtää.

  Munaa poikkeaville kyltti tien varressa voisi tuoda mielenkiintoisia kävijöitä :D

  Jos lähtis viemään koirat lenkille, siellä sataa taas vaihteeks lunta ja reilusti!

  VastaaPoista
 3. Voi Savu parkaa.... kärventävä tupakantuskakin vielä. Se on niin hirveä ilkiö se niksapiru ettei sitä tajua kukaan muu kuin samat tuskat kokenut. Kaikki tsemppi sulle. Voisin kuvitella, että mitä useamman savuttoman päivän elät, sitä korkeammaksi kynnys sytyttämiselle on.

  Mites sun nickname... Savuton?

  Kyltin tekstiä pitää kyllä tarkkaan harkita, voi olla että Iso-J voi joutua hankalaan välikäteen. Ja sitten taas kylällä leuat louskuttaisi.

  Munasuma on oikeasti kohta ongelmallinen.

  Ai niin, käytiin nuorimmaisen kanssa naapurikunnan puolella hakemassa pikkuserkulta pieneksijääneet luikat. Phuuh. Pelastuin. Ja oletettavasti huomenna on pakkasta sen verran reilusti, etteivät luikkaa metriäkään. Mutta selitäpä asia järjen äänellä lapselle... huoh.

  Nyt on kuitenkin luikka-asia pelastettu ja hiihtokengät tulollaan huutonetistä. Nythän meillä on kaksoset, kokonsa puolesta. Tuplakulungit :-(

  VastaaPoista
 4. Stana... pitkä tarina katos bittiavaruuteen. Service not available...

  VastaaPoista
 5. Kipaisen tallissa ja koitan paremmalla tsägällä uusiksi, tuo oli vain testi että lähteekö vaiko eikö.

  VastaaPoista
 6. Tita :-D

  Huoh, mulla on jotenkin kiusaantunut olo. Ähelsin hanurini vasiten soffalle kymmeneltä kyyläämään Martinan ja Eskon vauvabuumia. Voi kyynel.... Nyt tekisi Heikun viiltävät julkkuanalyysit hyvää.

  Nyt on aivan jäätävä pakko korkata Ison-J:n kaupalta tuoma Porokylän leipomon Tuliaisleipä. Se vaan on niin hyvää. Jos pitäisi valita kahdesta ruisleivästä parempi, Pyhäselän leipomon Riihiruis vai Porokylän Tuliainen... en voisi valita.

  Miten ihmistä voidaan näin ylitsevuotavasti palkita, kahtakin jumalaista ruisleipää saatavilla?? Myisin heti pois kaikki Fazerin osakkeeni (jos sellaisia edes olisi), nimim. reissumieseirulaa

  VastaaPoista
 7. On se niin kaunis,kateellinen minä....Rehellisesti sanottuna kaappi sopii teidän huusholliin paremmin.Pidä siitä hyvää huolta! Ja jos joskus jossain mielenhäiriössä haluat luopua siitä niin muista kysyä minulta ensin,jookos?Ei täällä ole vielä pakkaamista aloitettu ja lähtö olisi huomenna.Ei sitä paljon tartte mukaan , uikkarit ja shortsit.Täällä on muutama päivä ollut kiitettävän kylmää,- 30 astetta,hrrrr.Sunnuntaina ollaan + 30 asteen lämmössä,eihän tuossa ole kuin 60 astetta eroa :) Kiitoksia vielä viimeisestä ja terkkuja koko sakille.

  VastaaPoista
 8. Hösis, sen päivän minä tahdon nähdä kun Sarikan perhe pääsee reissuun pelkällä passi ja hammasharja varustuksella. Sen verran massiiviset pakaasit teillä aina on ;-)

  Juu, ei lähde kiertoon meiltä tuo kaappi, korkeintaan tuon sen teille tai palautan löytäjälle.

  Hirveitä pakkaslukemia teillä. Joko ne lagottot hyytyy noihin lukemiin?

  Hyvää matkaa, happy landings ja niin ees päin *yrittää peitellä kateuttaan*

  VastaaPoista
 9. HöPsis... piti olla. Pakkanen jäykisti näpit.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com