lauantai 1. joulukuuta 2012
Viinamäen kakku
Tänä vuonna tämmöinen versio. Valkosuklaaräkä pysyy tuolleen vähän hillitympänä klimppinä ja suklaarouhe antaa vähän sattumia.
Se ohje on nyt tässä ja kyökkimestarin tapaan kommenteilla höystettynä.
SUKLAAKIRSIKKAKAKKU
250 g voita (tai margariinia)
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (van houten tai vastaava)
100 g suklaata
75 g kirsikoita + konjakkia tai rommia (kohtuullisesti)
1,5 dl kermaa (tai maitoa)
Silppua kirsikat ja laita ne uimaan viinaan
Pehmitä voita mikrossa, älä sulata
Murskaa suklaa pienemmäksi ja yhdistä kerman kanssa
Mittaa ja siivilöi jauhot ja vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe
Laita uuni lämpenemään 175°
Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka
Vatkaa pehmitetty voi ja sokeri vaahdoksi
Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon
Lisää siivilöidyt kuivat aineet joukkoon
Lisää suklaa ja kerma
Lisää kirsikat ja viinaliemi
Kaada seos vuokaan ja tyrkkää uunin alaosaan.
Paista 50-60 min, kokeile puutikulla kypsyys
Anna kakun jäähtyä hyvin, kumoa ja koristele esim. tomusokerilla
Kakku on hyvää kylmänäkin mutta ei hassumpaa lämmitettynäkään (suklaa pehmenee)
Minä käytän kermaa ja voita, en takaa tulosta jos käytetään kevytversioita tai korvikkeita. Eihän tätä montaa palasta pysty kukaan syömään joten kaloreita kertyy ihan kohtuullisesti. Kerranhan täällä vain eletään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hihii, tiedätkö, siellä, missä minä asuin penskana, oli sellainenkin kuin "Viinamäentie", kaikki asukit kuitenkin kohtuullisen selvinpäin.
VastaaPoistaKomppaan tuota voin ja kerman käyttöä leivonnassa - eräs setä sanoi kerran, että pitää sitä verisuonet kerran päivässä rasvata.
Ylijääneen rommin/konjamiinin juo leipuri.
OP
Juuri näin! Se on sitten sun kakkusi, nomen est omen.
VastaaPoistaNämä postaukset pitäisi lailla kieltää, näistä ei tule kuin hemmetillinen makean himo ja sitten onkin se kerjääminen valmis: "Rakas vaimoni, tules nyt katsomaan, voisitko sä väsätä tuollaisen?"
VastaaPoistaKinuan yleensä niin kauan että siltä menee releet ja jään ilman. Voi tätä surkeutta! ;)
Älähän nyt. Just aattelin laajentaa näistä torppatarinoista kyökkipsykologiaan ja leivontaan. Tosin meitsin hallitsema ruokalista on kirjoitettu nopeasti puhtaaksi.
VastaaPoistaKakku on tosiaan ihan kelvollista. Koetahan nyt vähän ponnekkaammin vaatia rouvakullalta kyökkituokiota, avusta vaikka tiskaamalla. Hanki nuo tarvikkeet, mittaa valmiiksi. Mutta älä koske konjakkiin. Se on kokin yksinoikeus :D