torstai 27. joulukuuta 2012

Olisko se nyt siinä?

Kuvakulma by M.W
... otsikon kysymykseen viitaten, joko se Joulu nyt meni? Virallista joulunaikaa taitaa olla loppiaiseen saakka jolloin Paha Nuutti pois viepi sen jonka Hyvä Tuomas taannoin toi. Variseva kuusennäre lentää hevosten leluksi kyllä oitis. Ei se kestä loppiaiseen saakka, emmekä me kestä niitä neulasia.

Jouluvieraat menivät ainakin. Aamupäivällä Siskolikka pakkasi omat ja eilen saapuneen lainapojan autoonsa ja kurvasi kohti synkeää Savoa. Ovat siellä ystäväperheensä luona yhden yön ja ajavat huomenissa päivänvalolla etelään.

Iso-J:n esikoinen ynnä vävy ynnä toppahousukoiransa lähtivät taipaleelle vasta illansuussa. Eivät malttaneet millään lähteä.

Meille jäi hiljaisuus jota säesti kuusennäreen neulasten tasainen rapina.
Koirat ovat kohtuullisen voipuneita kaikesta humppaamisesta, Peetu etenkin väsähti kaupunkilaisdaaminsa kanssa vehtaillessaan. Pieni, vienosti kuorsaava koiranpentu on nytkin tuossa jaloissani. Nassepappa taisi jo hakeutua yöpuulle.

Tapaninpäivänä nuorempi naisväki reuhasi hevosten kanssa, onhan Tapanina perinteisesti hevosmiesten puuhapäivä. Rekikelejä meillä ei ole, lunta on reteästi arvioiden 15 senttiä. Siinä reen jalakset iskisivät kipunaa. Eikä meillä ole edes sitä rekeä.

Kumpainenkin hevonen pääsi hommiin, Soosipossu yritti kuulema niin kovasti olla iso poika ja Ratsu. Miettimisviikot ovat tehneet pääkopalle hyvää ja nyt on taas työmoraali kunnossa. Puhun siis edelleen hevosesta.


Me varttuneempi naisväki (Siskolikka ja minä), karautimme kaupunkiin kinkunsulattelutreeneihin.
Hirmuinen ohjelmahan siellä odotti niinkuin vähän ounastelinkin. Että semmoinen joululahja sitten tällä kertaa kuntokoutsilta.

Illalla tietysti piti saunottaa sekä lainapoika että oma väki ja kello klenkkasi kolmatta tuntiaan kun puhalsin pelin poikki ja hiippailin petiin. Eihän siellä ehtinyt kuin kierähtää kerran kun kello jo piippasi.  Hevoset ihmettelivät leutoa säätä ja hiljaista lumisadetta.

Tämä päivä meni vähän puolivaloilla, ilta on jo pitkällä. Muu perhe istuu älyvapaat kolmedee -lasit päässä katsomassa Avatarta, minä istun ihan yhtä älyvapaan näköisenä (ilman laseja) täällä tuvassa. Vieläkään ei oikein tajua, että joulu tuli ja nyt se kai sitten meni.

Suklaakonvehtirasioita on ruokoton läjä vielä avaamatta. Mihin hiiteen minä niitä nyt tyrkin? Lainapoika toi eilen Lindtin superfiinejä konvehteja ja se aski kyllä aukeni heti. Ehkä minä vappuun mennessä saan nämä kaikki konvehtikalorit kulutettua.

Tässä olisi nyt muutama päiivä vanhaa vuotta jäljellä ja siitä sitten kohti uutta. Mitään isompaa agendaa ei näille viimeisille päiville ole, kunhan ollaan. Perilliset tahtoisivat kiireesti hankkiutua eroon lahjarahoistaan, taitaa tulla Savon reissu eteen meillekin. Oma kaupunki menee ihan tukkoon pitkäkilpisistä autoista, rajalla on jo nyt ruuhkaa, jonoksi asti.

Tällä kertaa odotan tammikuuta toisestakin syystä. Toinen on se tipaton kunnonkohotusten ja katumusharjoitusten nimikkokuukausi, toinen on uusi kalenteri.

Ei kuulkaa ole mikään turha kalenteri. Minun jääkiekkoidentiteettini on hivenen hukassa, periaatteessa kannatan yhä vain Espoon sinisiä, toisaalta naapuriläänin korpisoturit ovat sangen houkutteleva ja mielenkiintoinen kohde *köhköh*

Loppuviimeksi paras miksaushan onkin aina leijonapaitainen maajoukkue.

Näillä tänään, mitä lie huomiselle. Lumitöitä ainakin päätellen ikkunantakaa viuhuvista hiutaleista.

Hyviä öitä, missä lienetkin!PeeÄäs: jos joku ihmettelee, miksi en jatka keskustelua kommenttilootassa, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että minun on täysin mahdoton saada omia kommenttejani läpi. Joku päivityshomma siellä nyt tekee hankaluutta. Taidan poistaa tuon yhden gadgetin väliaikaisesti, ihan kuin sen päivittyminen vaikuttaisi asiaan. Katsotaan ja kokeillaan.

11 kommenttia:

 1. No niin. Tässä testataan. Nyppäisin pois tuolta sivusta yhden gadgetin, katsotaan saanko kirjoittaa yhtään pidemmän jorinan ennenkuin tulee taas päivitys ja koko tuotos katoaa. Menetys ei ole suurensuuri, mutta joskus olisi kiva kommentoida kommentteja ja jatkaa juttua pidempäänkin. Kärsivällisyyteni on valitettavasti rajallinen ja neljäs uusintakirjoitus nypittää jo huolella.

  Nythän tämä näyttäisi toimivan, olen tässä yli minuutin jo tuhertanut.

  Katellaan :D

  VastaaPoista
 2. Ai eka kuva on Mae Westin ottama! Haamukuvaaja siis, tunnistus on varma kun kuvassa on muitakin haamuja. Yksi näyttäis basenjille.

  TUOLLAISEN kalenterin kanssa minäkin voisin antaa jonkin armon jääkiekolle. Tähän mennessä olen saanut kanssaihmiset raivon partaalle, kun olen ehdottanut että jokaiselle miehelle pitää antaa oma pieni, musta lätkä - niin ei tarvi tapella sen yhden päältä. Ehkä julkaiset blogissasi "kuukauden kuvan"? Saa tämmöiset vanhat naisetkin jotain silmäniloa... sulaa se sokeri vanhankin suussa :D

  Kiitos päivityksestä, Toveri Hirnakka! Ilo on lukea Torpan sutinasta arjessa ja pyhässä. Sitä sutinaa siellä vain piisaa.

  Kuittaan itseni täysin palvelleena Meukow-lasillisen äärelle. Aamusta lähdettiin ja 23 maissa tultiin Oulun reissulta. Kirjaprojektin valmiusaste nousee, tänään kuvattiin DVD:n materiaalit. Aivot on tyhjät, prosessori nikottelee ja käämit on ylikuumenneet. Vaatii elpymiseen yhtä kalsaripäivää.

  VastaaPoista
 3. Ei tainnut päivitykset nyt kommentointia jeesata. Tää on nopeasormisten kommenttikenttä,tälläiset hitaat jää ihmettelemään että mikä iski kun teksti katoaa kesken sanan...

  No,tulin vain sanomaan että ei ei,ei joulu loppiaiseen lopu,vietetään sitä ihan rauhassa Knutin päivään saakka. On ikäänkuin sallitumpaa jouluaikana sujautella vihreitä kuulia ja konvehteja ääntä päin ;)
  Toisaalta keväällekin pitää antaa mahdollisuus joten...

  Noista kiekkopojista,miten ne on nykyään paremman näköisiä kuin ennen? Ikänäkökö vaivaa? Tai sitten ei enää ole varaa olla kranttu ;) Esihistoriassa (80 luvulla) kun hifkin pelaajat pitivät Mobergin johdolla majaa hesperiassa olisi pitänyt saada jotain likaisen työn lisää kun kannettiin janojuomia hampaattomille mustasilmäkarpaaseille. Eivät todellakaan olleet mitään kalenteripoikia.Ei.

  VastaaPoista
 4. Juu, ei toimi ei.... taas lähti yksi yritelmä minnelie.
  Kuvaaja on Mikke W, kummpoika söpönokka. Kiekkomies parasta laatua.

  Kuukausittainen kalenterikatsaus on loistoidea, kiitos Tita. Ihan pian pääsemmekin tutkailemaan tammikuun poikaa. Pitäkääs tädit pöksyistänne kiinni.

  Salla, joo minäkin muistan etteivät entisaikojen lämärikillet olleet mitään varsinaisia silmäniloja. Paitsi meidän Nuoremman Perillisen kummisetä, veskarit pysyivät vähän paremmin kuosissa kuin kenttäpelaajat.

  Lunta sataa. Gnnnh. Pukkasin hevoset nakuina pihalle, saavat piehtaroiden kunnolla.

  VastaaPoista
 5. Salla - malta odottaa, että kone heittää "Lisää kommentti" klikkauksen jälkeen kommenttien alalaitaan. Jos kelaat ite nopsasti alas ja alat kirjoittaa, niin saattaapi tusahtaa teksti huitsin bittitaivaaseen kun järjestelmä päättää jaksaa pompata loppuun.

  Tää on mun diagnoosi parin koittokerran jälkeen. Se reilut viisi sekuntia on pitkä odottaa, mutta kannattaa.

  Pakkaset hellitti pohjanmaalla. Uutta lunta on tullut noin 10 cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Tita. Tuntuu toimivan.Maltti.
   Toinen vinkki on pitää "hiiri" visusti kommettiboxissa kun viestin väsääminen on kesken,kaikki keinot on otettava käyttöön ;)

   Poista
 6. Ahaa, maltti on valttia :-)
  Tekaisin salaatin, enää eivät uppoa laatikot eikä tuhti liha. Keveydestä en tiedä, lohi ja savujuusto muiden tykötarpeiden kanssa ovat lyömätön yhdistelmä!

  VastaaPoista
 7. Hyvä joulu tuntuu olleen ja ainakin minä nautin kun joulu on ohi, kyllä ihminen on luotu työntekoa varten (vaikka univelka rassaakin).
  Meillä on koira kanssa ihan naatti, niin ylensyönnistä kuin koirakavereistakin mutta terveisiä se kuitenkin lähettää vanhemmalle herrasmiehelle ja sille reisien välissä riekkuvalle nuorukaiselle! ;D

  VastaaPoista
 8. Tuo ylin kuva Peetusta on kyllä todella onnistunut - kovaa jotain hyvin tyypillistä malttamattomalle pikkukoiralle.

  Minä tein tänä vuonna niin, että jaan tuon jouluruuan useammalle päivälle alkaen aaton aatosta, laatikot on vielä paistamatta ja poro kypsentämättä. Viikonloppuna olisi aikomus. Ei ole jouluruokaähkystä tietoakaan - luulen, että loppiaiseen asti mennään pienesti herkutellen. Joulua emme tänä vuonna päässeet viettämään. OP

  VastaaPoista
 9. Kaunistelin totuutta, puoli minuuttia pitää odottaa että systeemi nakkaa tänne kommenttien pohjamutiin.

  Elämä on nykyään niin hektistä, että puoli minuuttia voi olla kerrassaan rassaava odotusaika. Onhan tässä odotettu pariin kertaa täydet yhdeksän kuukauttakin... :D

  Kuinka pitkä Joululoma Torpan Perillisillä on? Meillä teinixosasto siirtyy arjen pariin 7.1. Oulussa kuuluvat menevän heti vuoden vaihduttua pulpetteja kuluttamaan.

  VastaaPoista
 10. Tita, kommenttien perään ei pääse kommentoimaan ensinkään. Ihan tyhmää.

  Perillisillä alkaa koulu heti uuden vuoden jälkeen. Meillä oli viikon syysloma joten sitä kuittaillaan takaisin.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com