torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä

Siniristi (kuva Piio W.)
Hyvin nukutun pitkän yöunen jälkeen tämä vapaan ja itsenäisen maan kansalainen löysi tuvasta pannullisen tuoretta kahvia, roihun leivinuunista ja rottajahdista palaavan miesväen. Olivat miehissä (juu, Peetukin oli mukana) jahdanneet varastosta sinne pesiytynyttä rottaa. Melkein sain -ei riitä, tarvitaan järeämpiä aseita.

Itsenäisyyspäivän kirkkoreissu jäi nyt väliin, mutta kun kirkossakäyntikin on vapaassa maassa vapaaehtoista, en ota asiasta tähän aurinkoiseen (pakkas)päivään minkäänlaista ongelmaa.

Päivän ohjelmaan kuuluu ulkosaunan uuden kiukaan asennus ja oletettavasti myös löylyjen koeponnistus. Passaa hyvin.

Hyvää Itsenäisyyspäivää te kaikki suomalaiset ja suomenmieliset, täällä Suomessa tai kaukomailla!


Eikä siinä vielä kaikki. Suurensuuret ja riemukkaat syntymäpäiväonnittelut 18-vuotta täyttäneelle Henkalle. Renttuile kohtuullisesti. Täti neuvoo ihan kokemuspohjalta :D

Illan loppukevennys, erityisesti bloggaajaystäväni S ja OTJA, tämä on teille tunnustuksena kuninkaallisuudesta. Kopioikaa ja laittakaa blogeihinne, te ihanat rojalistit!8 kommenttia:

 1. Erittäin hyvää Itsenäisyyspäivää sulle ja koko Torpan väelle, niitä mainioita elikoita unohtamatta. Nautihan löylyistä, niitä on mukava ottaa vapaassa maassa!

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää torppaan ja sielunsiskolleni! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Peppone, kiitos S (sulle laitoin tuohon kuvankin). Täällä on uusi kiuas asennettu, paistit syöty ja valmiita nukkumaan. Aamulla herätään pahuksen aikaisin koskapa heikkona hetkenä lupasimme viedä Perilliset Kuopion Ikanoon shoppailemaan. New Yorker, here we come!

  Titalle tiedoksi, ne pennukat taitavat kaikki olla pitkävillaisia mutta kameran akku teki kepposet ja jäi kuvaamiset sikseen. Yritän huomenna illalla uudelleen.

  VastaaPoista
 4. Jee jeee! Olen ollut jossain aikaisemmassa elämässä TAKUUVARMASTI kuninkaallinen, vähintään jotain ylhäisöä. Tuntuu ihan siltä, että alaiset kunnioittivat ja palvoivat minua, olin hyväsydäminen laupeudentöiden tekijä ja puolison palvoma jumalatar... näin on. Tai oli.

  VastaaPoista
 5. Ai hitto! Taisin lopettaa päivällä lukemisen liian aikaisin. KIITOS!
  Huomioin tämän omassani heti huomenna. Ja toi on niiiiin totta.
  Ja niin säkin oot kuninkaallinen, ehdottomasti. :D

  VastaaPoista
 6. Muistui mieleen episodi -90 -luvun puolesta välistä Turkissa Antalyassa: Oltiin naisporukalla tutustumassa ottomaanien valtakuntaan maaliskuussa. Yhtenä päivänä paikallinen nurukainen vaikutti seuraavan minua basaareissa, mikä tuntui vähän pelottavalta ajatukselta. Koska samainen hemmo pujahti silmäini alle milloin minkäkin vaaterekin ja kamelinnahka hyllyn takaa, niin kysyin häneltä Are you following me? Vastaus kuului (luonnollisestikin) näin: You are like a queen, can´t get my eyes of you. Käyköön tämä virallisesta vakuutukseta kuninkaalisesta alkuperästäni, olipa se millä vuosisadalla hyvänsä.

  VastaaPoista
 7. Olkaatten hyvät, aateluus velvoittaa :D

  Tänään ei tule päiväkirjamerkintää. Oltiin aamuyöstä jo hereillä ja hankkiuduttiin savonväylälle ennen suuruskukon pieraisua. Hevoset olivat järkyttyneitä koska häädin ne pihalle kesken makeimpien unien.

  Kuopijo oli ihan entisellään. Perilliset shoppasivat pankkikorttinsa huilitauolle ja pari asiaa taisi löytyä jouluakin silmälläpitäen.

  Lunta tuli ihan hullunraivolla ja kotimatka oli sangen haasteellinen. Hengissä ja kaikki hyvin. Nyt tää lähtis nukkumaan sillä aamulla on heinänhakureissu kello 8. Huoh. Koska mie saisin taas nukkua piiiiitkät yöunet?

  VastaaPoista
 8. Pitkät aamu-unet on siunaukselliset. Mulla on huomenna mahdollisuus siihen. Nautintoa kerrassaan.

  Tänään saatiin kituliaat pari senttiä lisää lunta. Ja keli lauhtui aivan älyttömästi. Enää on jotain neljä pakkasastetta. Oikein mahdottoman sopiva keli!

  Ostoshelvetin läpikäyneitä voin vain onnitella. Te olette kestäneet jotain sellaista, mihin minusta ei ole.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com