maanantai 21. marraskuuta 2011

Uusi viikko


Jepjep. Uusi viikko pyörähti käyntiin ja torpalla näytti puolen päivän jälkeen tältä...
Lunta tuli, välillä hyvinkin sakeasti. Ja jokaikinen hiutale päätyi maahan saakka.
Turha lähteä spekuloimaan onko tämä nyt pysyvää vai kenties vain esimakua. Veikkaan jälkimmäistä mutta en pidättele henkeäni.

Viikonloppu luiskahti näpistä ihan puolihuolimattomasti.
Paljon saatiin taas aikaan, sitä sun tätä ja vähän huiliakin. Työhuone käy todellakin pikkuhiljaa ahtaaksi. Työpöydän alla on keskusyksiköitä ruuhkaksi asti ja johtoja sekä kaapeleita tungettuna johtokoteloihin aivan ruokottoman monta kilometriä. Ehkä ne kaikki ovat tarpeellisia?
Ainakin jokainen plugi on oikeassa reijässä sillä koneet käy ja kukkuu oikein mallikkaasti.

Iso-J joutui vihdoin eilen myöntämään, että powerrmac on supermac ja vanha winduskone hoippuu elämänsä ehtoossa. Että jospa se ruuhka siellä kaapelikourussa sittenkin hellittäisi jos ja kun laitekantaa karsitaan vanhimmasta lähtien.


Ja mikä parasta, suurin osa laitteista on nyt langattomia. Aah, ihanaa, tietokoneet todella voivat helpottaa vähäisen ihmispoloisen arkea! Olen nähnyt valon *tra-la-laa*

Hevosten kanssa homma on jotenkin jumahtanut stand-by-feed-me -tilaan. Tarvitsisin kipeästi toisen sisukkaan käsiparin avukseni jotta hevosten eroahdistus ei olisi niin elämää rajoittava tekijä. Ihan säännöllistä treeniä, päivittäin. Veikkaan, että muutamassa päivässä homma olisi ns. nähty ja eron hetket eivät olisi hevosille niin julmetun nuppia korventavia kuin mitä ne nyt ovat.

Kuva kertoo tilanteen, lähemmäksi toista hevonen ei oikein laillisin konstein pääse. Sun heinät on mun heinät ja mä syön sun heinien alta lumetkin. Joopajoo.

Silloin kun toinen on ihan rauhallisena, toinen hajoilee omaan tuskaansa toisaalla. Tänään se romahtelija oli tuo pieni keltainen kaveri. Mölysi tallissa, puhkui ja ravasi rundia karsinassaan. Tamma ja minä laskettiin kierroksia monellakin tavalla ulkona tarhassa.


Olisi kätevää jos voisi kloonata itsensä. Mutta vain hevoskoulutuksellisia tilanteita varten. Mahtaisi Iso-J:n naamakin venähtää jos meitsejä olisi originaalin lisäksi lukemattomat varakopiot.

Ou nou... itseäkin puistattaa pelkkä ajatus.
Ehkä on helpompiakin konsteja saada hevosen kokoinen massa hysteeristä lihaa toimimaan ns. monona. Ettei aina soisi stereona. Vaatii sitä kuuluisaa pitkää pinnaa eivätkä lehmän hermotkaan olisi pahitteeksi. Jatkan edelleen pienin askelin ja hyödynnän apukädet silloin kun niitä on maisemissa. Naapurin Minnakin on näköjään palannut aurinkolomaltaan kotiin.

Pikkukissat ovat harmittomampia, vielä toistaiseksi. Ne syövät ja ne nukkuvat. Ja Elli leikkii kotista. Nyt tää ois tässä tälleen äitikissa ja pikkukissat ois siinä tissillä silleen. Välillä Elli karkaa alakertaan syömään ja venyttelemään koipiaan, vaikka ruokaa ja vettä on toki tarjolla aivan siinä pentukopan vieressäkin.


Kohtahan nuokin pikku pistiäiset avaavat silmänsä ja mönkivät banaanilaatikosta valloittamaan maailmaa. Voin hyvin helposti kuvitella ja korvissani kuulla ne mätkähtelyt, töminät ja jymistelyt jotka kolme aktiivista kissanpentua saa aikaan.

Setäkissat eivät ole vielä nähneet näitä pieniä. Veikkaan, että setäveljekset taantuvat äkkiä pentuikään ja meillä on sitten semmoinen viiden pennun hunnilauma. Kivasti keinuu joulukuusi ja heiluu kynttilät... että se siitä rauhallisesta ja levollisesta joulun ajasta. Huokaus.


No joo, eipä kannata tuhlata ruutia tulevien murhehtimiseen. Eletään nyt ihan nätisti tätä viikkoa.
Päivä kerrallaan. Nyt on kuitenkin syytä hankkiutua vaaka-asentoon vällyjen alle, viikonlopun valvomiset kostautuvat ankarasti.7 kommenttia:

 1. Hienot näytteet tulevan talven lumista!

  Täsä mietin josko jotain kivaa tarjoilis meidän ipanoille. Niinkö kylpyläviikonloppua joulukuun alussa. Siinä ennen itsenäisyyspäivää. Vois vaikka samalla reissulla käydä Hammaslahessakin - eihän siitä ole kuin kivenheitto.

  Alustava tiedustelu - onko teillä mitään kiivasta silloin kalenterissa? Mun kalenterissa on neljän päivän vapaan putki, sen vois hyväksikäyttää pieneen irtiottoon.

  VastaaPoista
 2. TOTTA MOOSES SE KÄY! TERVETULOA! Näette sitten ne kissulitkin :D Ja voitte varata omanne *ehhehhehehee*

  Juu, minä valvon. Eksyin netissä Apple-kauppaan ja latailen parhaillaan uutta Lionia, käyttöjärjestelmää. Siitä se taivas aukenoo...

  Nyt aukenoo Nukku-Matin ohjelmisto, moro!

  peeäss:
  Ja Tita merkkaa kalenteriin että tänne vain. Mihinkäs kylpylään te meinasitte? Meillä olisi yksi vesimaailma tuossa kuutostien varressa.

  VastaaPoista
 3. Persetti et teil on kaunis toi torppa. Tottatosiaa. Meillä pikkukisut (reilut 7 vko) vetää täällä jo sellasta rallia et oksat pois.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pappa kommentistasi. Minäkin tykkään mahdottomasti meidän torpasta.

  Tänään en tykkää yhtään uudesta tekniikasta. Sain riesoikseni iPhonen ja se on niin ärsyttävän helppo, nopea ja nokkela. Ei tämmöinen vanha nakkisormi pysy perässä.

  Ja asensin riesoikseni myös uuden käyttöjärjestelmän ja sekin on niin mahdottoman nopea ja nokkela. Täti pitää nyt täällä hatustaan kiinni ja yrittää pysyä kehityksen kyydissä.

  Ei heru päivitystä tänään. Normi päivä.

  VastaaPoista
 5. Uusi tekniikka. Auts. Olen tippunut jo vuosia sitten kelkasta.

  Meillä yritti pieni ensilumi (?) maahan. Jos nyt noin surkeeta pientä härmäkerrosta maassa voi lumeksi nimittää. Se on ihan katsojan silmästä kiinni onko se ensilumi. Mutta juuri ja juuri pakkasen puolella ollaan läpi vuorokauden. Kunnes seuraava lämmin lounaistuuli kuittaa kaiken kuraksi.

  VastaaPoista
 6. Muutama rivi casan hoidon lomassa, pitäisi varustautua pakkaseen ja pyryyn ja Pargasin visiittiin, lyhyeeseen mutta anyway. Espanjalaistunut boxerineito oli voitokas, voitti luokkansa ja sijoittui vielä kolmen joukkoon, Olimme niin ylpeitä, hänen Omistajattarensa ja allekirjoittanut. Huomisen jälkeen Nelson lentää liihottaa paikasta A, paikkaan B ja sieltä C:hen ja sitten lopulta joskus kotiin...Vanhemmalle Perilliselle olisi tarjolla tilaustyö erästä Pientä Herraa varten. Laitan asian tiimoilta vaikka mailia. Terkkuja kaikille tasapuolisesti:)!

  VastaaPoista
 7. Haa - keppihevoskauppako leviää nyt nettimarkkinointina! Nuorena yrittäjävesa pääsee markkinoille :D

  Mä haluaisin nähdä vuoniksen keppiversiona! Heitä haaste kehiin ja kuvaa sitten kanssa tänne blogiin.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com