sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensimmäinen Adventti 2011

Siinä se nyt sitten palaa, ensimmäinen Adventtikynttilä neljän suorasta. Jokainen pulskanpaksu steariinikynttilä sai uumilleen nauhan jossa roikkuu punainen peltisydän, asiaankuuluvin numeroin maalattuina.

Kuin tilauksesta iltapäivän hämärässä sateli hiljalleen lunta. Pieniä hiutaleita ja väliin isompaa rättiä. Maa on jo valkoisena ja ilmeisesti jaksaa sataa koko yön.

Aamulla on varmasti kaunis maisema. Maanantaiaamuisin tarvitaan kaunis maisema muutenkin.

Laittelimme vähän valoja pihallekin. Pihakuusi tuikkii valkoisin kynttilöin ja koristeena vähän punaista tuiketta.


Äitikullan uusi ovikatos sai valohavuköynnöksen ja verstaan oven yllä on entiseen tapaan tallilyhtyrivi.
Yritän kuvata huomenissa vähän suuremmalla innolla kuin tänään.

Vähitellen, viikko viikolta lisätään valoja ja koristeita. Meillä on Iso-J:n kanssa perinteiseen tapaan kinaa valojen ja koristeiden määrästä, väristä ja vielä kerran väristä.

Minä tyytyisin kynttilöihin ja valkoisiin koristeisiin. Toinen tahtoo loimotusta, tingeltangelia ja värejä. Perilliset eivät oikein ota kantaa, heillä on omat must-juttunsa Joulunkin suhteen ja niistä ei tingitä.

Tietyt lapsille tärkeät asiat ovat jouluisin esillä, ne minä kestän ja jaksan vaikka eivät niin silmäähivelevä näky olisikaan.

Mutta ei kiitos sinisiä kylmiä ledejä pihapuihin. Ei tänä vuonna.
Ne eivät mielestäni sovi maalaismaisemaan ja sillä hyvä. Ja siitä neuvotellaan joka syksy.

Nyt on syytä neuvotella Nukku-Matin kanssa. Meni taas kerran päivä pitkäksi ja maanantaiaamu huohottaa niskaan tutulla vimmalla.

Pirteää viikon alkua, missä lienetkin! Ole kilttinä, tontut jo kurkkii...

1 kommentti:

 1. Juu ei sinisiä ledejä maalle! Pelkkä valkoinen valo on ihan bueno. Ei värisirkusta....

  Minä istutin kuusenlatvan perinteiseen koloon pirtin akkunan alle. Siihen tulee isot ulkokynttilät ja sarja pieniä tuikkuja. Sellaista rauhallista valoa vain. Näin joka vuosi.

  Päivän Teko oli putsata uuni ja puolitoista kuukautta keittiön lattialla odottaneet pihagrillin osat savustuspönttöineen. Hinkkasin ja kuurasin - puhdasta tuli. Eipähän tarvi jouluksi uunia luututa...

  Työviikko ei ala vielä huomenna. Käyn Oulussa nauttimassa akupunktioneulat ja hankkimasssa vetonivelen vanhaan Subaruun. Se kun linkuttaa kolmen vetonivelen varassa. Sitten otetaan vasta arkiviikon haasteet vastaan. Niitähän piisaa. Mulla on kalenteri melkein täyteen buukattu ensi vuoden alkuun asti. Miten tässä näin taas pääsi käymään?

  Mivvin kuvia kiitos! Toinen musta näyttää valokuvassa vähän tabbyväritteiselle... Mitähän siitä isona tulee?

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com