tiistai 29. marraskuuta 2011

Tänne ei tämän kummempaa


Kas näin talviselta näyttää puutarhassa. Eilen oli näin ja tänäänkin oli näin. Huomisesta ei voi tietää. Yksi säätieteilijä kertoo plussa-asteista ja toinen puhuu nollasta. Se on sitten fifty-sixty onko noita lumia enää loppuviikosta.

Oli eli ei, onhan nyt ainakin saatu ekat näytteet tulevan talven työmaasta. Kolattavaa, lapioitavaa ja aurattavaa riittää.

Nyt onkin taas vähän lisää tieväylästöä puhtaanapidettäväksi, tallinpiha on pidettävä kulkukelpoisena. Samoin reitti ulkoheinien vajalle olisi ihan kiva olla kärrylläkulkukelpoisena. Pahuksen ikävä olisi kantaa paali kerrallaan tallivarastoon.


Salava, tuo mieliharmi on kaunis puu. Mutta vain kun katsotaan pehmeän pyöreää latvusta ja charmantisti uurteista runkoa. Yöllisen myrskyn pieksämien puiden alla oli röykkiöittäin oksia. Pahuksen roskapuu. Ja kuitenkin niin ihana.

Salava on kyllä puista ainoa, jolle annan niin paljon anteeksi. Kaikki se lehti- ja oksasotku joka hermoraunioittaa haravoijan keväisin ja syksyisin. Ja oksansilpun kerääminen kaikkina vuoden aikoina. Sen juurilla ei kasva ruohokaan ja se leviää kuin pullataikina. Ja silti se on yksi mukavimman näköisistä puista mitä tiedän.

Takapihan Taverna olisi vain tavallinen takapihan oleskelupaikka jos se olisi koivun alla. Mutta kun se on pullealatvaisen vanhan salavan siimeksessä, se on aivan uskottava taverna. Fiilis on aito, hellepäivänä vallan autenttinen.  Ei puutu kuin kaskaiden siritys. Kanat ovat huonoja stuntteja kaskaille. Mutta kelpaavat meidän tavernaan taustahälyksi.


Jännä miten ajatus karkaakin aina kreikan sinisen taivaan alle kun näitä sinitaivaskuvia katselen. Sisälläni taitaa asua pieni pulska ja viiksekäs mustiinpukeutunut kreikkalaismummeli.

Nyt poistun kuitenkin kotimaan arkeen ja siirryn valvomaan iltatallin operaatioita. Hevoset ovat iloinneet puhtaasta lumesta. Mie tuun takas, vuota vähän...

Kello on nyt 20.50 ja tallihommat yöheiniä vaille tehty. Yritän optimoida heinien määrän suhteessa hävikkiin. Niin että aamupuolelle asti niitä riittäisi mutta ettei niitä kuivikkeisiin kumpainenkaan polkisi. On niin haasteellinen yhtälö, että olen vakavasti harkinnut heinähäkkien laittoa karsinoihin.Hevosetkin pääsivät maanantaina lumeen, panin varuilta kurahousut molemmille mutta tänään olivat ykkösasteen pakkasessa nakuina. Ja viipottivat innoissaan puhtaalla hangella. Ihana lumipesty hevosentuoksu *mmmmmh*

Minä viipotin tänään lääkäriin. Iso-J oli taikuri (joka yllättyi itsekin) ja nyhjäisi tyhjästä lääkäriajan. Huomenna menen aamulla nälkäisenä (ja kiukkuisena) laboratorioon näytteiden merkeissä ja mitä lienee jatko. En tohtinut ryhtyä valelääkäri -aiheiseen small talkiin, oli niin totinen tyttö. Neurologille tulee lähete myös. Että ehkä tässä nyt kuitenkin sitten pitää tutkia. Eihän sen iso vika tarttee olla kun se on korvien välissä.

Tokkopa tuolta mitään isompaa löytyy, toivottavasti ei.

Ja koska Iso-J onkin jo ohimennen hoitanut hevoset yöpuulle, minulle jää tehtäväksi sonnustautua pyjamaan ja loikkia petiin.

Väsyttää ihan poskettomasti ja koska aamu tulee olemaan kahviton, vessaton, ruuaton eli äärimmäisen ankea niin nyt sitten unta koppaan.

Sitä paitsi minulla on nyt kahdeksi viikoksi sairausLOMAA *ehehhehe* Taidan nitoa sen lappusen otsaani jotta iskostuu sekä omaan että kanssaeläjien mieleen. Kristallinkirkkaasti! Pienyrittäjä pientilallinen on saikulla. Sallikaa mun nauraa.

Tänne ei tänään tämän kummempaa.

5 kommenttia:

 1. Jos kyseessä on se naula niskasta silmään, niin ei siihen lääkäriä tarvita. Näppärät näpit kallonpohjaan ja trigeminus hermon ulostulokohtiin. Ainakaan mitään tyrmääviä kolmiolääkkeita et ala ottamaan ilman että konsultoit joko hyvänäppistä hierojaa taikka sitten pitää tulla käymään siellä... Ens viikonloppu on vielä auki, mutta mahdollinen.

  Ja kadettaa noi teidän lumet... täällä sataa kylmää ja märkää vettä tuolla pimeydessä. Ei mitään hohtoa...

  VastaaPoista
 2. Tita, on siinä sekin vaiva, mutta tänään ilmeni muutakin :/ Katotaan nyt. Ja tokitoki hyvinkin olet oikein tervetullut iskemään näppisi kallonpohjaani kuin myös iskemään ahterisi tuvan penkkiin. Olisipa kiva nähdä!

  Minä linkitin tuonne Netin aarteita otsikon alle suosikkisarjakuvani. Sinne pitäisi muitakin linkkejä värkkäillä. Alkuhan se on tuokin. Mummo on mainio :D

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniit maisemat! Täällä +6 vain jatkuu.
  Toivotaan, että kaikki kunnossa neurologisesti, ilman muuta hyvä tutkia. Mukavaa keskiviikkoa!
  T:Minna

  VastaaPoista
 4. Koita nyt sit kaks viikkoo lomailla, ihan ottaa rennosti vois.
  Kauniit on lumiset maisemat. Meillä ihan mustaa.
  Salava on kaunis puu, vaikka roskaaki. Ei se haittaa, ajan kerääväl ruohonleikkuril lehet pois.

  VastaaPoista
 5. Heips Nemppalasta, laskeuduin tänään kotiin ja huomenna kurvaan Pohjois-Karjalaan, Tikkamäelle joko jo päivällä tai viimeistään pe.aamulla. Nyt on menossa välilasku ja tekninen huolto kotona...laukut odottavat eteisessä,että iskisin näppini niiden sisältöön. Pargas oli paikoillaan ja sieltä löytyi jotain Vanhemmalle Perilliselle Joulupukin konttiin ranskan kielen motivointiin. Allekirjoittanut paini paikallisten taksien kanssa kielellisesti ja totesi, että parempi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja kaivaa kirjat esiin. Oli nimittäin enemmän kuin pahasti ruosteessa ko. termistö. Nyt käsiksi pyykkivuoreen:)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com