maanantai 7. marraskuuta 2011

Kuvien kera


Näin se on nähtävä ja näin näyttää hyvältä.
Peltohevoset parkkeerattiin illalla talliin ja ensimmäinen yö omissa bokseissa meni ihan hyvin.
Karsinat näyttivät aamulla siltä, että siellä on hevosen lisäksi pyörähtänyt yön tunteina myös pieni pyörremyrsky ja helikopteri.

Onneksi olkipelletti on salamannopeaa siivottavaa. On mulla vielä tekniikassa hiomista, syömättömiä heiniä jäi epäesteettisesti töröttämään puhtaista alusista.
En niitä kuitenkaan nyppinyt pois, olkoot.

Kuvassa Soppaponi posket täys pellettiä ja muutenkin elämän muutokset mietityttävät pientä kulkijaa.

Aamulla poneja ulkoistaessani piti pari kertaa miettiä marssijärjestys, mutta hyvin me kaikki kolme mahduttiin purkautumaan tallista ulos, samalla kertaa.  Laiskuuttani talutan molemmat samalla kertaa kun kerran osaavat nätisti kulkea.

Päivä on sateisen suhruinen ja tylsän harmaa. Ja aivan luokattoman lämmintäkin nyt on, vuodenaikaan nähden.
Eivät ole vuodet veljiä keskenään, talvikin tulee aina omilla säädöillään. Mutta yleensä se aina kuitenkin tulee.

Olisi perin kurjaa ja onnetonta, jos talvi olisi tämmöinen. Englantilaistalvi, hyi olkoon. Sadetta ja sumua, pelkkä ajatuskin puistattaa.

Säästin tähän loppuun semmoisen yllärin jonka olemassaolon ja mahdollisuuden olin jo unohtanut. Mutta joka tänään sitten kuitenkin yllätti. Yllätysvauva! Monta! Tunsin liikkeet ja näkeehän sen jo sokeakin otsallaan kun älyää vain katsoa.


Kuvassa anonyyminä pysyttelevä äiti. Tänään haemme banaanilaatikon kaupalta ja laitamme kaiken valmiiksi. Ei voi tietää milloin synnytyksen aika on koska huikentelevainen mamma ei ole kertonut kotona seikkailuistaan. Isästäkin on pari villiä veikkausta ja vasta banaanilaatikon sisällöstä voi ehkä päätellä jotain. Sitten aikanaan.

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja ja ja... huokaus.
Hyrrittelevin hyvän päivän toivotuksin, Hirnakka

7 kommenttia:

 1. Ou jee! Kyllä nyt tehty työ (ja huolimattomat ovenavaukset) tuottavat tulosta! Talli on valmis ja kissa tiineenä! Onnea!

  Tuskin maltan odottaa iloista perhetapahtumaa - ja kuvia sekä täydellistä raporttia asioiden tilasta. Hirnakka ei ole ekakertalainen kissan pennutuksessa, joten ressi pois.

  Tiineellä kissalla on usein naamallaan sellainen omahyväinen ilme. Lopulta se alkaa olla kärsivän omahyväinen....

  VastaaPoista
 2. Hehee, tämä meidän omahyväinen pikkuäippäliini on lähinnä hyvin hämmentyneen näköinen. Vatsassa velloo ja möyrii.

  Banaanilotjaa ei tänään saatu mutta laatikkoon alusia sentään. Löytyy nykyisin hyllytavarana Mustista ja Mirristä. Ennen niitä sai vain sairaaloissa työskentelevien tuttavien avulla, kroonikkovaippa oli kova sana kun pentueita hyysättiin ja banaanilaatikko oli jokavuotinen koriste saunatilojen lattialla.

  Elli on niiiiin pihalla. Kuten aina. Iloista antajaa kulkijakolli rakastaa vai miten se nyt menikään? Otettiinhan me tietoinen riski kun päästettiin Elli ulkoilemaan. Noh, hoidetaan pennut ja etsitään niille hyvät kodit. Tänne voi laittaa kattianomuksen...

  VastaaPoista
 3. Onhan kaunista tallissa!!
  Meillä pikkukisut on jo nelisen viikkoo vanhat. Mukavaa sunki sit niitten touhuilui seurailla.

  VastaaPoista
 4. Partapappa - mukavaa seurata pentuja, kun tulevat siihen ikään, että kiipeävät pitkin verhoja ja rakastuvat kukkapurkkien tiputtamiseen laudoilta. Ja mekastavat öisin kuin ratsuväki ikään :D

  Ihmettelin aina, että miten ihmeessä pehmeät kissan tassut saavat aikaan niin jumalattoman kopinan lattialla juostessaan..?

  VastaaPoista
 5. Juu, on ne pennuset niin suloisia ja ihania. Mutta kyllä mä mieluusti olen ne maailmalle laittanut heti sinä päivänä kuin 12 vkoa rapsahtaa mittariin.

  Yksi hauskimmista hetkistä on ehdottomasti se, kun pentukopallinen pikkumivvejä keksii yhtä aikaa kehräämisen taidon, hyrrhyrrhyrr sanoo mammakissa ja pennut kuorossa surrsurrsurr :D

  Kissoilla on jemmassa tassujen sisällä pienet sorkat ja ne kopisevat aina tarpeen tullen. Esimerkiksi öisin.

  Toivottavasti meillä on ensi yönä hiljaista, väsyttäisi niin valtavasti. Siirryn yläkertaan kokeilemaan nukkumaonneani, kissatkin vaikuttavat mukavan rauhallisilta.

  VastaaPoista
 6. Hurrrrrjasti onnea Ellille ja kotoväelle. Pitääkin työkaveria vähän tökkiä kun on kissaihminen, penunen varmaan sujuvasti seilaisi kuumaa kuutosta ( lue hot sex ) pitkin näille leveyksille?
  Viikko Egyptin auringossa piristi kummasti mieltä ja nahkan väriä. Nyt vaan hurautetaan jouluun ja siitähän se alkaa taas valostuminen ja kesän odotus :D
  Niin ja talli on ihan hirmuisen hieno, oikea unelma. Jospa sen joskus ihan livenäkin näkis. Viime yönä taluttelin unissani aikamoisen hurjaa tammaa, mistähän moinen uni. Kaunis se mokoma oli kuin kuva mutta kohtuullisen ikävä taluteltava. Taisi olla ravuri kun Forssin Mikakin vilahti kuvassa :)

  VastaaPoista
 7. Savu, kyseinen valtaväylä on nykyisin joutuisa. Ei sieltä teidän kulmalta aja tänne kuin reilut 2 tuntia. Kuuma kuutonen on sukkela. Enkä muuten käytä kansaivälistä nimeä, google tarjoaa torpan sivuja ties mille kiilusilmäporukalle hakutuloksissa :-D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com