keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Hämärä luonto (taas)


Kesäpäivä Päivölässä oli taas juuri niin aurinkoinen ja antoisa kuin se osaa olla parhaimmillaan. Kiitos Nita, kiitos tytöt hauskasta päivästä. Ja kiitos Jedi, hassuista hassuin herkkusuu. Supertiikeri vadelmilla maistuu makoisalta labukankin suussa.

Miina ja VeeÄrrä sekä pieni musta sittiäinen jäivät sitten  kuvaamatta mutta muistojen filkalle tallentuivat. VeeÄrrässä oli ihan aito kesähevosen tuoksukin *mmmmmh*


Nasse steppailee tosi koppavan näköisenä ohennetuissa kesäkarvoissaan, ei päässyt päivän reissulleni mukaan mutta vietti laatuaikaa mummolan koirana, sai sitten 2,5 kertaisesti liikaa iltaruokaa... Näytti kuulema niin nälkäiseltä. Juu, näyttäähän se. Ja Jedi näyttää tässä haukkumisen mallia. Nauruun  meinasin tikahtua kun äänen avaus vähän kesti.

Ja tässä on Heikki Huippuratsu, rusettihai vailla vertaa! Harvoin näkee niin hyväntuulista kisavalmistautumista kuin tänään sain seurata. Monellekin dressagetuupparille tekisi hyvää heittää peliin vähän vanha kunnon huumorikortti.

En voi muuta kuin Heikkiin ihastuneena pitää peukut pystyssä tulevaisuuden koitoksiin ja lähetän lämpimät kiitokseni vielä kerran, että sain tuonkin hurmurin länsi-Uudenmaan minirundillani tavata.

Heikin tiluksilta siirryttiinkin sitten seuraavaan hevosten paratiisiin... okei, ne pesäpallon kokoiset paarmat olivat kieltämättä vaikuttavia. Mutta jokaisessa paratiisissahan on jos nyt ei kiärmes niin paarma ainakin.


Tämä paratiisin olento on I-H-A-N-A !!! Näyttää bambilta ja on ihan ehta satuolento... tai Sadun olento ;-)

Vain varsa voi näyttää tuolta.
Vain varsa voi olla samalla voimaa puhkuva pikkuinen Hevosvoima ja kompastua seuraavalla askeleella omaan näppäryyteensä -tai ylipitkiin koipiinsa.

Ja tällä kaverilla kuulkaa oli koipia! Minä luulen kaikenlaiset hirviristeytymät jo nähneeni hevosaitauksien liepeillä norkoillessani mutta tämä oli kyllä aivan super! Vielä kerran suurensuuret, hevosenkokoiset onnittelut pollepojan onnekkaille omistajille! Jättebra!

Tähän on hyvä päättää tämän aurinkoisen päivän muistelut ;-)

Kiitos kiitos kiitos!!! Hymy oli leveä kun peltoreittien kautta käskytin monzikan kohti Espoon valoja.
Elämä kuljettaa meitä joskus uusiin maisemiin, mutta luojan kiitos hyvät ystävät löytyvät matkojenkin takaa.


Huomenna on luvassa kesän helteisin päivä -ja meillä kotimatka hyvin ilmastoidussa autossa. Nyt  vielä yksi kuva, huomatkaa nuo lentävät nakinpalat, überisoja paarmapaholaisia.

Hevosentuoksuiset terveiset helteisestä kesäyöstä, moikka!

10 kommenttia:

 1. Pakkausta, pakkausta, pakkausta. Aamupäivän teema.
  Espoon taivas on pilvihöttöinen ja pari hassua pisaraakin tuli alas asti.

  Nasse painattaa pitkää lenkkiä vielä tänä aamuna, huomenna kääntää kylkeä eikä hievahda sängystä ennen kymmentä. Siis jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

  Monta keikkaa jäi tälläkin reissulla tekemättä ja monta ystävää, tuttua ja sukulaista tapaamatta. Vähän tylsää mutta minkäs teet. Toisaalta, tämä pääkaupunkiseutu se vasta pitkien välimatkojen paikka onkin, vaikka yleensä sitä kai ajatellaan, että täällä kaikki on lähellä.

  Ajokilsoja tulee ihan huomaamatta. Noh, niitä ei lasketa. Aika vain on se rajoittava tekijä.

  Ensi kertaan jäi paljon. En vain vielä jaksa ajatella seuraavaa etelän visiittiäni. Minä lähden nyt kotiin. Torpalle.

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja turvallista matkaa koko pesueelle !

  Ja oli Jätte Kiva kun ennätit täällä meidän kulmilla käännähtää vadelmia popsimassa ja hämärääkin hämärämpää luontoa ja luontokappaleita katsastamassa : )))))

  Toi wausuli näyttää kuvassasi aivan giraffin ja bambin rakkauden hetelmältä. Toisaalta parempi sekin yhdistelmä kuin Tapolan Mervi ja Pepe Willberg ; )

  Kattoin tänään aamuseiskalta peiliin ja sieltä kurkisti takaisin just SE ! Ei kannata mennä märillä hiuksilla nukkumaan...

  Auto viety huoltoon ja nurtsi leikattu, joten iltapäiväksi luvattu sade voipi nyt sitten tulla var så go`, vettä maahan asti kiitoooos !

  VastaaPoista
 3. Nempalla on tv-urheilukiireitä, Barcelonaa; kymmenottelua, seiväshypyn karsinta MM-rallista puhumattakaan. Pallojahti sujui eilen varsin mukavasti noin 33 asteen ihastuttavassa säässä. Ajelkaa varovasti Torpalle, kotiin on aina kiva mennä.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa vaan kotiin, sanon täältä kaukaa!
  KÄypä katsomassa FB:stä meidän kimon kuva - eikö hän ole hieno.....? Aivan ihana hevonen, paitsi tietty mun ratsastamana välillä vähän jäärä ja vahva. Vaan jos ratsastus helppoa olis niin sitähän tekis ihan kaikki. Nyt vaan me jästipäät :-)
  Nyt käydään tutustumassa tien toisella puolella prinsessan uuteen dagikseen ja sitten se olis pakkausta ja ajo tallille. Hevosten läpiratsastus, shampoopesu, traikun ja auton pakkaus, letitys, kuskien pikainen uintireissu ennen ajomatkaa kohti Ypäjää.
  Pidä peukkuja - ja niitä saa kyllä pitää ihan kaikki muutkin tätä lukevat, kiitos vaan :-)

  Joko me ollaan nukuttu todella sikeästi tai sitten täällä ei jälleen olla nähty saati kuultu minkäänlaista ukkosta viime yönäkään. Toivottavasti Torpalla kulkee sähköt yhä.

  Ja nyt päivän koitoksiin.

  VastaaPoista
 5. Täällä etelärannikolla ukkonen jyrisi ja satoikin illalla ihan kiitettävästi, mutta sähköt pysyivät.

  Lohjalla oli palanut ok-talon yläkerta ja Kirkkonummella kuusi ! Isäntä oli työvuorossa, joten hän ilmeisesti "sai" valvoa keikkojen merkeissä.

  Ypäjän porukoille pidetään toki peukkuja tanassa, kovasti : )

  Meilläkin ilmeisesti sinne päin asiaa suokkien Kuninkaallisten aikaan. Sitä ennen pitää harjootella wausulin kanssa traikussa matkustamista...

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti Torpalla on kaikki hyvin ja ukkonen ei ole tehnyt tuhojaan. Joroinen on lähes päreinä... ei vettä eikä juuri sähköäkään. Olipa pienestä kiinni ettei Nemppa ollut kauhumyrskyn aikaan saaressa...kääk! Ypäjälle suuntaavalle seurueelle tsemppiä kisaan.

  VastaaPoista
 7. Minäpä olen nyt nähnyt lihalahveja ja bambeja ihan läheltä. Se on ristetys... on se! Aivan ihana kuva!!!

  Kuittaan saapuneeksi takaisin Suomeen. Vaiherikas matka Ruotsiin ja Kolmårdeniin on takana. Luojan kiitos - tästä kestää toipua vähän aikaa. Matka sujui hyvin ja suunnitelmien mukaan... mutta kun oma auto ei mahtunut laivaan, niin tehtiin monipuolisesti tuttavuutta julkisten kuljetuspelien kanssa. Suomessakaan niitä ei ole käytetty... varmaan 20 vuoteen.

  Monta kokemusta rikkaampana ja sangen uupuneena menen tutkimaan mukaan otetun tax-free tarjonnan sisältöä... perheloma on perheloma. Nyt kotona voi hiippailla kellariin ja istuksia kuusen takana lasi kourassa hetken.

  VastaaPoista
 8. Kotiin palasi tämäkin just äsken joten kunkkarit hiukka venähti. Viikkoon mahtui ihan mahdottomasti hevosia ja ihania koiranpentuja ja mahtavia ystäviä eli todella antoisa reissu siis. Titan kohdalla ei millään malttanut pysäyttää kun kello kiisi armottomasti eteenpäin ja matkaa riitti, mieli kyllä teki.

  VastaaPoista
 9. Lieneekö Karjalassa sähköt perusteellisen poikki? Myrskyä kuuluun siellä päin riehuneen...

  VastaaPoista
 10. Ei meillä ole myrskyä eikä mylväystä. Ympäristössä jytisee mutta meillä on ihan seesteistä. Päivällä yritti vähän ukkostaa mutta ihan vähäpätöinen tuhnukkonen taisi olla.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com