lauantai 3. heinäkuuta 2010

Hellelauantai

Lääh ja lääh, hiki tulee vaikka vain istuisi hiljaa paikoillaan.Nyt ei parane valittaa, ruikuttaa taikka vänistä, kesä on ihmisen parasta aikaa!

Kullervo kukkokin virkosi vasta illan tullen, heltta vinossa makasivat henkilökohtaisissa kylpypoteroissaan koko päivän. Tomerimmat kanat puuhasivat luoja ties mitä suojakatoksen katolla, ehkä siellä oli helteen tainnuttamia ötököitä?

Huomenna on ohjelmassa lammasaidan tekoa, meille tulee naapurin päkättimiä kesälaitumelle! Ilmeisen nopeutetussa aikataulussa, naapurin isännän ilme oli paljon puhuva kun käveltiin laidunmailla...

Mutta tämä ilta vietetään hyvän ruuan ja hyvän seuran merkeissä. Lapsia istuu pöydässä viisi ja kohta on aikuisten kattaus.

Tässä kaikki tältä illalta, adios, moro ja letkeää lauantai-iltaa!
Torppa ei todellakaan vaikene...

7 kommenttia:

 1. On Kullervo komea!!! Nokkosenkin kera - särmää molemmissa.

  Ja olen lomalla. Taas :)
  Mukavaa iltaa Torpalle! Kokeilen lähteekö tämä - aiemmin ilmoitti vain virheestä...

  VastaaPoista
 2. Helle hellii koko maata. Isäntä ja junnu läksivät suojavoiteiden kera viettämään rantaelämää, mä jäin vapaaehtoisesti siivoilemaan. Ei kestä nahka eilisen jälkeen aurinkoa.

  Inkoon päivät ja Possujuhlat vietettiin mukavassa seurassa, tänään elvytään kukin tavallaan.

  Meilläkin kavioeläimet viihtyvät päivän kuumimmat tunnit tallin varjossa ja "viileydessä", käyvät vain pikaisesti laiduntamassa ja tulevat juoksu jalkaa takaisin paarmasuojaan.

  Silti. Kesä on kiva. Ei tartte palella : )

  VastaaPoista
 3. Teillä pääsee hevoset itse valitsemaan paikkansa ja se jos mikä on luxusta. Tuossa päivällä paarmojen pörrätessä ajattelin kaivaten karvakorvia. Totesin, että ei tarvi miettiä onko vettä laitumessa, syökö paarmat ja milloin pitää päästää talliin välilehvähtämään... haikein mielin.

  Hellettä lykkää ja maa kuivuu hälyttävästi. Sadetta saisko... mielellään ennen kuin isokukkaiset pionit leväyttävät kukkansa auki.

  VastaaPoista
 4. Hups, pyhäpäivä pluiskahti työn merkeissä. Aitaverkko loppui kesken mutta nyt on hieno katoskin väsätty. Enää puuttuu loppusuoran aitaus ja portti. Ja bäbättimet.

  Ihana ihana kesä!! Käyn nyt kiireen vilkkaa kaivamassa yhden kivimuodostelman valmiiksi (kuvia on Titalle jo valmiina) ja sitten voin aloittaa lantarallin. Paljon paskoo penkin pohjaksi, kyllä siinä kasvit sitten viihtyy.

  Pupunaamaosasto herkutteli vatsansa pallukoiksi, Iso-J syötti pikkupojille kinkkua... Ja Nasse kaipaa lajitoveria. Eihän se nyt ole laitaa että kelpo terrieri toimii keinoisukkina kissanpojille!!

  Huomenna haetaan yksi hyvin lystäillyt tamma kotitallille. Ja sitten ootellaan.

  Loppuviikosta päästään kenties matkalle pohjoiseen. Saas nyt nähdä.

  VastaaPoista
 5. Bäbättimet.. aika makee ilmaisu. Naapurikylän lampaat oli taas kerran karanneet. Menivät toispuolelta jokea bäbättämättä, mutta sorkat kopajivat. Siellä on isännällä kans tosi pätevä bordercollie. Kuin ajatus... osaa työnsä sitten salamana. Ei ole bäbättimillä mahiksia sooloiluihin. Sulloutuvat kiireesti tiukaksi laumaksi ja menevät mihin osoitetaan.

  Iso-N voisi kaivata kyllä lajitoveria.. miten neuvottelut edistyvät? Ja tyrkkää niitä kuvia vaikka sähköpostiin. Siis kivirakennelmista.

  VastaaPoista
 6. No näin se sitten menee, lauantaitunnelmat jatkuu, ei tässä oikein ehdi edes muistikorttia tyhjätä kun aktiviteetteja sataa solkenaan ;-)

  Just tulin saunasta... Ja joku hyvä haltia oli kiikuttanut saunatuvan juomakaappiin Oiva Skumppa -juomaa. Kelpo kesäjuoma.

  Meillä on lisäksi eiliseltä keskenjäänyt Wallanderleffa joten päiväkirjamerkintä puuttuu sitten tältäkin päivältä. Vissiin jää puuttumaan huomiseltakin, iltapäivällä lähdetään hakemaan Juhannusmorsianta kotiin :-)

  Se kaivannaisalue on oikeasti aika masentava nyt. Hirveä röykkiö kiviä ... ja yksi metallinen kukko ... joo, ei puutarhatonttua sentäs.

  Kuviakin on kunhan saan ne koneelle. Niitä -ja bäbättimiä ootellessa.

  VastaaPoista
 7. No ei vaihdu kukon naama etusivulla... Hirnakalla on vauhtia päällä ja tekemistä sylin täydeltä... arvatenkin.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com