lauantai 10. heinäkuuta 2010

Hottiskuumaa


Tuossapa tarha-alpin rehotusta, ainoa joka jaksaa helteellä rehottaa, säärikarvojen ohessa ;-)
Saunanikkunasta tsiigailtiin että nyt muuten tulee ilmaiset suihkut taivaalta... just joo... alennusmyynnit näköjään sielläkin -tai joku teki källin- hädintuskin pyyhe kastui  "sateessa".

Tämä päivä meni myllätessä. Pihapenkki köyhtyi muutaman isomman kivenlohkareen ja kymmeniä pienempiä murikoita. Yrttimaa sai kottarikuormallisen reunuskiviä ja kaikille tuli hiki.

Huoh.... kuuma.... ulkolämpötila yhä yli +22 eikä todellakaan sada! Huomisen antia ootellessa... pusi ja hali. Nempalle tervetuloa kotimaan kesään!

7 kommenttia:

 1. Kesän kuuminta hottia on luvattu ens viikoksi. Kolmessakympissä kärvistellään ens viikko. Ou gaad!

  VastaaPoista
 2. Nemppa laskeutui onnellisesti kotikonnuille, jossa on ihanan lämmintä ja kesäistä. Vaikkakin aamulla juoksulenkillä ehkä aavistuksen haikeasti fiilistelin sitä Välimeren sinisyyttä ja auringon paahteen tuoksua.Torpalle singahtutan varmaan maananatina Kreikan paketin, saat Hirnakka ne sitten suoraan käyttöön. Huomenna suunta Savonlinnaan Opera Gamesiä seuraamaan, hauska nähdä eräs hurmaava Mr. Happy Horse täydessä toimessa.Joten heille tsemppiä kisaan ja maanantaina otan mittaa helteestä ja pienistä valkoisista palloista...!!

  VastaaPoista
 3. Tita, me lehahdetaan pohjoisen leppeään ilmanalaan keskiviikkona :-)
  Ei olla kuin pari päivää, perjantaina pitää palata kotitanhuville. Pudis-Idensalmi jää toiselle ajelulle... valitettavasti. Mutta suotuisampia ajankohtia varmasti löytyy myöhemminkin. Hope so.

  Kuumuutta on luvassa, ihan kun jo saatu ja koettu ei olisi riittämiin. Okei, tulkoon, olkoon, paistakoon. Minä valitan vasta sitten kun kaivosta loppuu vesi. Eikä sitä ole sataan vuoteen tapahtunut.

  Tänään makasin etupihan kiikkustuolissa kuin lisko, ihana lämpö! Kukkapenkkiin on ajettu järistyttävä määrä a) paskoo b) multoo. Vain kasvit puuttuu.

  Nemppa, kerrothan kaikkein parhaimmat torpan terveiset kisaileville, piloteille ja Whirvelille. Siinä on ilmeisesti universumin huolettomin hevonen.

  Paljon jäi tämän päivän tapahtumista kertomatta, toiseen kertaan sitten. Torpan historiaakin on saatu selville.

  Ja Nemppa, sillä välin kun sä lojuit aurinkokattina välimerellä, tänne säädettiin semmoinen asetus, ettei pieniä valkoisia palloja saa enää jahdata eikä mailalla hutkia. Lämpöraja se on kuule pallosillakin, +20!!

  VastaaPoista
 4. Tulkaa käymään milloin vain välillä ke-pe. Ilmoita etukäteen, kun suunnitelmat selviää. Saan Maestrolle orientaation päälle sopivaan hetkeen.

  Menen pihalle töihin. Valo on vähänä, mutta ei ole sääskiä. Ja työtkin alkavat taas lystää. Välillä "äiti oli vähän väsynyt". Lyhyet yöunet ja päivä kouluttamassa meinas vetää mehut vähiin. Nyt on elpaannuttu ja puutarha kutsuu.

  Nempan pallohulluus lienee lievää tähän puutarhahulluuteen verrattuna. Vai onko Nemppaa nähty pihalla puolen yön jälkeen hutkimassa palloa?

  VastaaPoista
 5. Hehhee, puolen yön aikaan golffarit istuvat terassilla jälkipeleissä skumppaämpärin äärellä :-)

  Nyt on kuulkaa joku raja rikottu. Minä en pystynyt syömään aamupalaa ulkona. Leivät nahistuivat käsiin, kahvi poltti suuta ja sanomalehti näppejä. Aivan liian kuuma mihinkään älylliseen toimintaan.

  Ilolla huomioitiin, että maitohorsma saa vipinää aikaan lammaskatraassa. Taitaa olla ykkösparasta herkkuva. Ihan kiva, sitä meillä on oikein runsain mitoin kolmen kivirydön päällä. Siis riipimään riipimään, me horsmaa sännätään...

  Ainoa jota helle ei millään muotoa rasita on Pupunaamakaksikko. Hirveällä jytinällä vedetään hullunrallia ylösalasjaympäri. Mä niiiiin odotan, että saan rokotusten ja madotusruletin jälkeen avata ipanoille oven suureen maailmaan. Ja sitten vahdin huolestuneena osaavatko mammanpupuset kotiin :-)

  VastaaPoista
 6. Minä en odottaisi rokotuksia ja madotuksia. Pupukaksikko vetäisi päivän aikana ihmeesti uusia elämyksiä ja nukkuisi yöt. Reporankana. Ja sitten saat olla paparazzina kun kaksikko ulkoistuu. Se on kuule niin kovan luokan elämys!!! Eli hus heti huomenna pupukaksikko mukaan ulos aamukahville. Täällä maalla on penikat työnnetty heti ulos kun jalat kantaa. Rokotuksia ei meidän kissat ole eläissään kokenut. Ns uhkat on hypoteettisia täällä. Sielläkin, luulisin.

  Hottis päivä täälläkin. Sysse piti seuraa päivän, samoin A-sarjan a-painos. Illasta hain naapurin ladosta ylivuotista paskaheinää. Menee katteena. Siellä naapurit pellolla raatoivat halvatunmoisessa helteessä paarmojen keskellä heinätöitä. Ei käy kateeksi. SITÄ puuhaa en kaipaa.

  Nyt kastelua pihalla. Kuivaa... kuivaa.. kuivaa... sadetta pliis. Ja hellettä luvassa lisää, eli toiveeksi jää.

  VastaaPoista
 7. No Hirnakka suli helteeseen. Ihanko vain lisää kuumuutta luvattiin uutisissa sinne Karjalaan. Siitä nyt nautitaan... :D Me päästään aavistuksen vähemmällä. Hoppas så.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com