keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Torppa On the Road

Jeah, myö jätimmä Karjalan kauniit helteessä kylpevät kunnahat taakse -ja palellaan nyt täällä pohjan perukoilla ;-)

Iisalmessa ihasteltiin paikkakunnan uutta ja uljasta kauppapaikkaa -lämpimät onnittelut kauppiaille- ja karautettiin sitten tänne Liminkaan. Lämpötila tippui auton mittariston mukaan hälyttäviin +23 lukemiin. Vähän turhan arktista meille lämmönlempimille... mutta eihän tästä ole napapiirille khuin ykshi phorhonkhusema. Onneksi tulthiin sulan maan aikhaan, ehkä joku perenna saadaan ikiroudasta irti siellä Särkhällä.

Täällä möykkää ukkonen, sääsket innittävät ja ilmanpaine on jotain helvetillisen ankeaa. Jos ensi yönä ei migreeni aloita jäytämistään, olen sille immuuni. Ja siitä muuten iloitaan. Kera ehtymättömän skumppasaavin. Nemppa nyt ainakin tietää mitä tuskia kärsin siitä, että pitää skumpanjuontiakin vain nynnynä katsella vierestä. Siitäkin tulee päänsärky.

Älkää nyt ystävät ja lukijat luulko, että Torpanväki olisi jotain kerma-ahtereita, ei sinnepäinkään. Kunhan länkytän joutessani.

Nita, älä sinä yhtään kuvittele, että väistelet 30 vuotta seuraavaa syvän idän visiittiä. Eieiei. Mieti nyt vähän, minkä ikäinen olet seuraavalla kerralla ;-) Parasta nyt vain huomioida ajan rattaan yhä kiihtyvä vauhti ja visiittien puoliintumisajan puoliintumisen puoliintuminen. Että ihan kyllä vuoden sisään ne meidän mehukestit pidetään. Wausavalvojaiset!
Nyt painan tuota "Julkaise" namiskaa ja toivon, että kännykkäverkko jaksaa julkituoda tämänkin hengentuotteen. Huomenna ehkä kuviakin. Titaa varoittelen lähestyvästä pullapitkosta ja Iso-J:n handuista (remppakamaa) heti kun nämä aikataulut selkiintyvät. Aamulla on väistämättä jetlag. Tosin aasiherra mekastaa seiskan pintaan hyvät huomenet, mitä mahtavat tuumia naapurilaitsan alpakat? Ja millä volyymillä?

Niin että ihan samaa jorinaa tämä kanava suoltaa kuin ennenkin, nyt vain ollaan reissunpäällä. Moro.

[MUOKS: KUVIA LISÄTTY 18.7.2010]

6 kommenttia:

 1. Hyvää retkeilyä ja Titalle terkkuja. Kylläpä me nyt ollaan liikkuvaista sorttia : )

  Juu, kassellaan sit tulevana suvena, nyt kun saadaan tänään "pää auki".

  Meidän tyttöjen eka visiitti mummonpuolen sukulaisissa näillä leveysasteilla. Oli jo aikakin.

  Nyt takas järveen, Saimaa + 27 asteista. Ei huono.

  VastaaPoista
 2. Huh hellettä! Saimaa ei ole niitä pienimpiä lätäköitä ja peräti+27. Pohjanlahdessa eilen illalla vain +23 iltasella, noin klo 21 aikoihin. Sen jälkeen saimme mekin ukkoskuuron! :D) ... satoi peräti 5ml.

  VastaaPoista
 3. Nemppa siirtyy saareen, suunnitelmissa ainakin sunnuntaihin saakka. Torpan väelle mukavaa reissua, soittelan saaresta jossain kohti. Also happy shopping!!

  VastaaPoista
 4. On se niin urbaania matkustaa läppäri kainalossa!

  Hirnakan perhe saapui sääskien syömänä ja yöunensa menettäneinä - kiitos mökin sisältämien sääskien. Hirnakka - kyllä näihin sääskiin tottuu. Ekat parituhatta puremaa keväällä tuntuu, sitten ei tunnu enää. Ja sama karaistuminen joka vuosi uusiksi. Samahan se on pakkasten kanssa. Aluksi pienikin pakkanen paleltaa, sitten tottuu.

  Huomenna meillä on vielä treffit Särkän perennataimistolla. Menen vahtimaan, ettei Hirnakka innostu liikaa taimihankinnoissa. Varsinainen pukki kaalimaan vartijana... :D

  VastaaPoista
 5. Tita, no kyllä. Läppäri on kiva kaveri. Lomalla. Luen tästä torpan kuulumisten ohella myös uutiset ja säätiedotukset, sitten voi taas laskeutua mökkeilyyn : )

  Eilinen sukulaisvierailu on nostalginen. Kertakaikkiaan upeaa tavata tiettyjä ihmisiä kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen.

  Nyt järveen. Jo kolmas kerta tännään.

  VastaaPoista
 6. Jahas, se on sitten uimavesikin ihan keitinliemenä. Aika huimia lukemia! Kotona auringon puolella ei lämppäristä asteikko enää riitä, varjossa +32. Ja aivan seisova ilma. Äitikulta ilmoitti, ettei näillä helteillä jaksa rikkakasvitkaan rehottaa joten hänkin viettää rokulia.

  Nita sai tosiaan nyt reitin auki joten jokakesäinen reissukohde on nyt selvillä. Hyvähyvä.

  Nyt pistolapion kanssa taimivarkaisiin... ihan kun niitä ei olisi jo tarpeeksi kotiinviemisinä ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com