sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Torpan Taverna


Välimerellinen tervehdys. Torpalla on nyt Taverna ja on kuulkaa Hampargan paras miljöö ;-)
Tarjoilija ei ole kieltämättä ihan tuoreimmasta päästä mutta yrtit ovat...


Sisäinen kreikkalaiseni itkee ilosta... ei tarvita hääviä mielikuvitusta kun salavan veivaa ajatuksissaan "pari sataa vuotiseksi" oliiviksi ja lämpöhän tulee samasta lähteestä. Autenttinen lampaanhönkäkin löytyy. Eikä sovi unohtaa Kukkoa. Se mekastaa kiitettävän uutterasti koko aurinkoisen ajan.

Turha lienee mainostaa, tänään on lounaasta lähtien kaikki ateriat vietetty pihapuiden siimeksessä.
Se, joka ei tiedä Terijoen salavan kasvutapaa, voi kuvitella tuon pöydän vihreän sateenvarjon alle. Oksisto kaartuu melkein maahan saakka, auringon säteet toki löytävät laiskan lekottelijan soffalta päivälevolta. Pieni, luontaisesti laiska ihmisenpätkä mahtuu tuohon mainiosti kun mynttää tyynyt selkänojaan.


Nuo auringonrakastamat marjat ovat muuten ekat omasta mansikkamaasta nypityt -ja hirmuisen makeat! Ei ole oman maan mansikkaa makeampaa *mmmm-mmmmm-mmm*

Ja kun nyt meni tälleen herkutteluksi niin laitanpa hunajakukan kukinnan aloitteluakin. Tuoksuja en valitettavasti voi lähettää, Blogger ontuu teknisesti tällä saralla. Kenties vielä joskus sekin puute korjataan.

Alkava helleviikko on luojan kiitos harkiten ohjelmoitu. Pientä laittoa siellä täällä ja sitten haastavaa aikataulujen kanssa puljaamista. Nyt näyttää huolestuttavalta, Inkoolaiset tulevat lähelle ja me olemme ilmeisesti silloin suuntaamassa pohjoiseen... :-/ Täytyy nyt jotenkin koettaa muljata.

Lähdekaivo pitää turvatsekata ja asentaa pumppu. Jotenkin veikkaan, että se on semmoinen hätävara jota vielä tarvitaan jos helteet oikein kunnolla runttaavat päälle. Mikäli tämänpäiväiset lukemat vielä kovenevat, seuraavat yöt seistään letkunvarressa ;-)

Keski-ikäistyvän naisväen uusia iloja! Oh-la-laa!

Hikistä maanantaita sullekin, missä lienetkin.
Jassu!!

7 kommenttia:

 1. Kali Nichta! Tai miten sen nyt kirjoitetaankaan... Lapsena Kyproksella asuessa puhuin sujuvasti kreikkaa, turkkia ja englantia. Elämän myötä monet lapsuuden tärkeät asiat ovat tippuneet pois.

  Hellettä on luvassa. Lähden just Maestron kanssa kahdenkeskiseen yösaunaan. Priima-aikaa luvassa... :D Lapset nukkuu, vanhat kukkuu.

  Hieno Taverna. Eikä tarvi haaveilla oliivipuista. Salavat on parempia. Autenttisia.

  VastaaPoista
 2. Kalimera... kalispera -whatever :-)
  Aurinko kärväytti olat sen vartin aikana kun seisoin lorottelemassa lampaiden vesipaljua täyteen.

  Tänäkään aamuna ei voinut muuta asua kuvitellakaan kuin biksuyläosan ja iänvanhat kanadantuonti shortsihaalarit. Sääliksi jo käy lähimmäisiä kun näissä rytkyissä laahustan ympäriinsä, ei ole maisemat kukkeat :-)

  Jokainen meistä kiikutti aamulla lautasensa ulos koska kotitavernassa brekkari maistuu niin paljon ihanammalle. Hitsi, vähästä sitä vielä ilahtuu, onneksi.

  VastaaPoista
 3. Elämän nautintoja! Minä olen nautinnollisesti kitkenyt, kitkenyt ja kattanut. Yrittmaa alkaa näyttää paljon paremmalle... mutta kyllä se teettää töitä! Helteessä. Tosin läpmötila on pysynyt noin 22 asteen tietämillä ja aamupäivästä oli vähän pilvistä. Klo 15 alkaen alkoi paahtamaan taas raivokkaasti. Lääh....

  Eilinen saunapuhdasolo on vaihdettu jälleen pikisuolaiseen pintaan. Ja varpaat.... ovat mustat. Kerrassaan ruokottoman näköinen habitus minulla... No suihku raikastaa ja virkistää...

  VastaaPoista
 4. Suomalaisittain "Moi", Inkoossakin on hellettä! Nyt siunaan tuota pihalle aikanaan hankittua allasta, siinä on mukava viilentää oma kroppa ja räpiköidä (runsaan metrin syvyisessä Voi Uida). Elukat käytetään järvessä tai meressä, pihalla on kyllä niillekin oma kahluuallas tassujen/mahan viillentämiseen. Itse pääsen uimaan noiden kanssa vain aamuvarhaisella. Sattuneesta syystä....

  Eläinvauvoja tuntuu tulevan tutuille ja tuntemattomille, itseni yritän pitää kovassa kurissa hankintojen suhteen. Vaikka mieli tekis ja tarjontaa olis....

  Tänä vuonna luonto rehottaa hurjasti, lähipellon kesantoalueella kahlaan uskomattomassa kukkaloistossa. Kaikki tuntuu olevan niin voimallisen elävää! Hikinen iho kokee myös ne %¤&%¤!! paarmat erittäin hanakoiksi.

  VastaaPoista
 5. Viva Espanja!!Nemppakin tuijotti jalkapalloa ja tunsi tänään suurta sisäistä tyytyväisyyttä JJK.n vierasvoiton puolesta. En kai ole hurahatmassa vielä isompiin valkoisiin palloihin. Voi hyvä tavaton, se tästä vielä puuttuu. Tänään n 32 asteen lämpötila ja säteilevä auringonpaiste sai pienten valkoisten palloken jahdista melko haasteellista. Ilmeisesti sään vuoksi ne pyrkivät veteen... tai olivat italialaisessa lakossa, koska lentelivät iloisesti suoraan sanoen minne sattuu! Taverna on super...hieno ja tuskin maltan odottaa kun pääsen parkkeeraamaan pyrstöni penkille. Tiedän, siellä maailma jälleen paranee entistäkin paremmaksi paikaksi. Helteiset terkut kaikille!!

  VastaaPoista
 6. Seija, niinkuin toisaalla puhetta oli, ANNA PALAA!!!

  Puhuuko Nemppa nyt potkupallosta?? Minua inspiroi kieltämättä ilmeisen superlahjakas -ainakin muodollisesti pätevännäköinen- Diego Forlan ;-)

  (Golfissa ainoa minua kiinnostava elementti on toistaiseksi Elin Woodsin teoreettiset eromiljoonat.)

  Jos kaikki pelaajat olisivat samaa kaliberia ja dumarit Pierluigi Collinan koulimia, fudis olisi oikeasti kiinnostava laji.

  Nyt näyttää valitettavasti siltä, että kaikenmaailman itkupillifuskaajia, amatöörinäyttelijöitä ja rankkarinkalastajia mahtuu joka joukkueeseen enemmän kuin tarpeeksi. Hemmotellut pikkupojat polvihousuissaan..

  Ja sitten päivän merkintään (se on lyhyt)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com