sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Runsaudenpula


No huhhuh, vanhaa huimaa, vanhaa väsyttää. Eikä vanha enää pysy käänteissä ketteränä.
En minä kyllä oikeasti tiedä mihinkä nämä päivät oikeasti katoavat, joku musta holetsekki tuolla aika-avaruudessa imuttaa päivät kalenterista nopeammin kuin ehdin tajuamaan.

Pitää oikeasti kohta investoida siihen sanelukoneeseen. Jos höpisen päivieni käänteet sinne, voin aina iltaisin piikkimatolla unta odotellessa palata ns. asiaan? Eller hur? Nojuuei, menköön näin. Ei kaikkea edes tarvitsekaan muistaa. Ne on sitten niitä flashbackeja kun joku asia muistuu mieleen ;-)

Se pleasureprätkä ilmestyi pihaan puoli kolmen pintaan. Kyytiläiset tapasin lauantaiaamuna tuvan pöydän äärestä kahvilta. Kuittasin vain kiireesti panacodit ääntä päin ja hiippailin takaisin hämärään makkariin. Julmetun häijysti jäytävä migreeni yritti nakertaa itseään estradeille. Onneksi se kuitenkin typistyi vain kuuden tunnin päänsäryksi -ja illalla olin välillä jopa ihan toimivanakin.

Yhtään kuvaa en sitten ehtinyt ottamaan.
Kaikki nämä kukkaset kukoistavat Majakarilla, Titamiinin pihalla.


Lauantain toimintakykyiset hetket osuivat onneksi siihen aikaan kun nuoremman perillisen kummit Rovaniemeltä ajoivat torpan pihaan. Ihana nähdä, pitkästä aikaa! Ensi kerralla sitten pidemmän kaavan kautta. Pleasureprätkäilijät oli siinä välissä kyyditty Joensuuhun Ilosaarirockin fiiliksiin -ja haettiin toki iltayöstä takaisinkin. Hyvin näytti kelpaavan Hampargan Tavernan antimet, aamulla keräilin tyhjiä tölkkihylsyjä, useampiakin *hmph*


Tänään, kesken pihapuuhien/grillauksen/ruohonleikkuun/ruokailun tuli soitto, tamma ultrataan tunnin päästä... Ei kuulkaa vanhan pumppu enää moista kestä. Samalla reissulla oli suunnitelmana tuikata rokotepiikit Pupunaamojen ja Nassikan nahkaan. Joten eipä muuta kuin eläinkuljetus liikkeelle. Ja niinhän se eläinlääkäri oli jotenkin unohtanut ne pieneläinrokotteet jonnekin Kiteelle.


Istutuspuuhiin pääsin vasta iltaysin pintaan. Istutettavia kasveja oli kertynyt jotenkin epähuomiossa ruokottomaksi luonnehdittava määrä. Mutta tiedätkö mitä? Ne istuu nyt jokaikinen ilman muovikuorta torpan muhevassa mullassa. Myös ne tämänpäiväiset heräteostokset jotka multakuorman mukana ajautuivat Pepepakun konttiin.


Jossain vaiheessa tätä päivää ehdin kuitenkin jopa ruokapöytään ja maistoin ekat uudet perunat omasta maasta. Makoisampaa Siikliä saa hakea! Voin kertoa, vähät ovat vanhan ilot mutta oman maan uusi pottu on Iso Ilo! Nyt pitäisi vissiin ottaa pihakierros ja sen jälkeen perehtyä Nukku-Matin antimiin. Huomenna saadaan lisää mieluisia vieraita. Veljentytär tulee pariksi päiväksi tutustumaan maalaiselämään.


Tässäpä onkin oikeastaan aika hyvä hetki päättää tämän hektisen viikonlopun päiväkirjamerkintä. Lisään nyt vielä muutaman kuvan aiempiin merkintöihin ja kuittaan itseni unille. Nempan ja Sarkan puhelut unohtuivat tänään(kin). Anteeksi ystävät, olkaa kärsivällisiä. Minä olen niiiin toivoton tuon puhelinliikenteen kanssa. Eikä se luuri ole ikinä edes mukana :-/


Ai niin, se tamma... :-) Ultrassa näkyi oikein hyvänkokoinen reipas alkio!! Siitä tulee HEVONEN!! Peukut pydeen ja tapit tanaan. Heipatmoikathalit!

5 kommenttia:

 1. Nyt on uusia kuvia muilutettu viime viikon merkintöihin, kameran antia Majakarilta ja Limingasta. Olisipa mukavaa saada synttärilahjaksi kunnon makroluuppi ötökkäkuvailuja varten *vinksvinks Iso-J:lle*

  Yö on jo pimeä ja ne julmat helteet taitavat nyt olla historiaa. Nyt on ihan peruskelit, tänään vain +24 ja illaksi pilvistyi. Sataisikohan yöllä!?

  VastaaPoista
 2. Phuuuh, mua niiiiin kuumottaa se Staran kyydissä kelluva hevosenalkio etten saa nukutuksi. Eikä tässä metelissä yksikään älyissään oleva voi nukkua. Pupunaamat iloitsevat onnistunutta rokotepiikin väistelyään remuamalla oikein olan takaa ja isolla vaihteella. Pääsivät kuitenkin tallille.

  Nassekin oli niin tohkeissaan että kusaisi Perillisen kintuille. Imutti tallipihan aromeja huulet tötteröllä. Hassu koira.

  Ihastelin Nitan albumista H. Maestron kuvia, on hän kyllä niin maan perusteellisen komia varsa! Noilla geeneillä ei kyllä muuta voikaan odottaa. Ja se Mofa-Priori vasta aimo hevonen onkin, huh!

  Mie meen pihalle, ei täällä kykene nukkumaan!!

  VastaaPoista
 3. NYT JÄNSKÄTTÄÄ !!!!!!!

  Siis oikeesti, onnea ja menestystä. Toivottavasti pieni hevoisenalku elää ja voi hyvin notta ensi kesänä voidaan kilistellä kuplivalla varsajaisten vuoksi teidänkin kulmilla !

  Meidän Väiski Vemmelsääri antoi odottaa ihtiään, vasta kolmannella reissulla natsasi mutta tulos onkin aikas komia.

  Ja villi. Veti eilen sellaista kylkimyyryä tarhassa, että kerran pitkät jalat eivät pysyneet laukan tahdissa ja Väiski löysi itsensä pölyisestä maasta : )

  Huomenna tamma ja vauveli pääsevät laitumelle lauman jatkeeksi. Aluksi otetaan vielä välillä sisään huilimaan.

  Laitsalla myös toinen tämänkesäinen varsa, leikkikaveri.

  On ne. Söpöjä. Tuollaiset hevosenalut.

  VastaaPoista
 4. Huh, yöllä satoi isosta kraanasta, kohiseva monsuunisade. Maa kiittää.

  Nita, on ne. Ihania. Näin eilen parin päivän ikäisen eestihobusvarsan, olipa soma. Tammamamma vei lapsensa kiireesti pois ja vahtitammana toiminut kaveri blokkasi meiltä tien. Joten ei sitten rapsuteltu.

  Kävin katsomassa teidän Vemmelsäären kuvia ja on kieltämättä vauhdikas poika.

  Tänään ei puuhata pihalla eikä puutarhassa, tänään on tylsiä virka-asioita *blaah*

  Savu, Sarika ja muut, nimpparionnittelut!!!

  VastaaPoista
 5. Tsorge, tänään ei millään jaksa avautua päiväkirjamerkinnän puitteissa.

  Mitään niin merkittävää ei tapahtunut eikä oikeastaan ole kunnon kuviakaan. Lambeja oli tarkoitus kuvata mutta valo oli kökkö ja oma inspiraatio unohtui jonnekin. Ja mikä parasta, juttelin piiitkän puhelun Nempan kanssa. Sarkalle soittelen huomenna. Ja Titan päiväkirjaa seuraan toisaalla -henkeä pidättäen ;-)

  Mulle iski ns. valmiin pihan syndrooma... *kolkkoa naurua*

  Nyt on oikeasti pakko oikaista asetella luojan suomat lihat vaaka-asentoon ja ladata edes vähän tarmoa huomiseen. Viikon aikataulu elää ja paukkuu mainiosti, torstaina singahdan kiekujaisten merkeissä Savonlinnaan. Vai olikse naukujaiset? Vai oopperajuhlat? Anyways, hyvää seuraa luvassa ;-)

  Ps. Oriille on maksettu palkka hyvästä alkiosta. Kaikkeen sitä aikuinen ihminen ryhtyykin... *virn*

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com