torstai 8. heinäkuuta 2010

Lambadaa kesäyössä


Hahaa, torpan nuppiluku lisääntyi ruohonleikkureilla! Meillä on vanhan lampolan taakse aidatulla alkulaitumella Paavo pässi, neljä mammalammasta ja kolme lambiotusta. Suomenlampaita ovat kuulema rodultaan. Kaksi siellä on ruskeaa, muut harmaanvalkeita.
Ovatpa kerrassaan mainioita! Hirmuisen suloisia, uteliaita ja ilmeisen kulinaristeja. Jokaikinen juoksi kuljetusvälineestä nätissä muodostelmassa aitaukseen, slideback-jarrutus ja turpa maahan: rouskrouskrousk. Tuommoisista easygoing -kesävieraista mie tykkään!


Lammasaitaan nojatessani ja yölämmöistä (kl. 00.30 +21) hiotessani vain mietin miten täysin elämä voikaan vaihtaa suuntaa, vuodessa. Viime kesänä tähän aikaan pääsin sairaalasta sappirakkoa vajaampana ja älyttömän huonossa hapessa. Siitä suorin vartaloin kaupantekoon ja tilalliseksi. Ja nyt on tontilla sakkia enemmän kuin SaiPa:n matsissa ;-) Ja voi jestas kun sitä osaa paluumuuttaja olla onnellinen kaikesta saamastaan!

Tämä kuva ON PAKKO julkaista... kertoo nimittäin kaiken oleellisen Borderterrierin hermorakenteesta. Kaksi mustapekkaa tappaa tarmolla ja ponnella heiluvaa häntää ja koira senkun jyystää hullunrinkiään. Nasse ja Nassen pennut ;-) Hullut pikkuset mivvit *hrrrrrpurrhrrrpurrr*


Näihin leinikkien iltatunnelmiin päättyy torpan päiväkatsaus tältä antoisalta päivältä. Lupasin Titalle perinneneilikoista kuvia mutta nyt ei enää pysty, pakko hankkiutua vaakaan. Päivä on ollut pitkä, kuuma, nihkeä ja äärimmäisen tapahtumarikas. Mulla pitäisi olla sanelukone päivän käänteiden dokumentoimiseen. Se lienee vähän ylimitoitettua... jaa, vielä yksi kuva:

Rentun ruusu on jo pitkällä kukinnassaan... onneksi on etuajassa. Eihän kesä ole vielä lopussa. Ei ollenkaan!!

5 kommenttia:

 1. Voi ristus tuota Nassen kuvaa! Ja bäkätit tekevät muuten hetkessä silppua koko pellosta. Katoaa parempiin suihin ja myyrät saavat jäädä ilman. Hyvä niin.

  Ihana kuva horsmasta!!! Teillä oli iltarusko, meillä vain usvaa.

  Minä kans komennan itteni nukkumaan. Ruman monta tuntia olen tehnyt uutta koulutusmateriaalia.

  VastaaPoista
 2. Phuuh, taas uusi hikinen päivä. Varjossa +30 ja taivas autereen peitossa, ei siis edes porota suoraan. Voi ristus kun tuo taivas siniseksi repeää! Sitten paistuu.

  Aamusta asti olen milloin milläkin tekosyyllä luikahtanut henkilökohtaisen lambihetken merkeissä takavasemmalle :-)

  Bäbättimillä leuat jauhaa ja viihtyvät varjossa. Ei ihme. Nasse kävi tutustumassa uusiin otuksiin mutta eipä jaksanut niistä innostua enempää. Kumma heppu tuo koira <3

  VastaaPoista
 3. Nasse ei ole normaali borderterrieri tai sitten Pönö on ADHD-tapaus!

  Toissapäivänä otin koiran postilaatikolle mukaan, matkaa eestaas 50m, siispä otin vanhat levinneet pistokkaat jalkaan.

  Mennessä kurvattiin autotallin tien puolelta ja tullessa pihan puolelta ... siinä se oli Norjanangervon alla, naapuriin muuttanut Bobi kissa ... sekunttia myöhemmin koira riistäytyi irti hihnasta. Pari nopeaa selkää vain näkyi naapurin pensasaidan välissä ja kohta kissa kiipesi puuhun ja samantien hyppäsi alas, kuului helvetillinen maukaisu ja läähätys kun Pönö pisti perässä.

  Heitin postit ojaan lipokkaiden viereen ja otin spurtit sukkasillaan. Naapurin hyvin hoidettu pensasaita sai taatusti vaurioita kun tein hyökkäyksiä siitä läpi pari kertaa. Lopulta Pönön pysähtyi lautaaidan toiselle puolelle, sain niskaotteen ja nostin sen YHDELLÄ kädellä sille puolelle millä itse seisoin.

  Oli vain silminnäkijöistä kiinni etten kuristanut karkulaista! Jos läähätti Pönö niin minulta nousi höyry sieraimista ... ja salamat löi silmissä.

  VastaaPoista
 4. Voin kuvitella (vapisten) tapahtumia Kokkolassa. Pönörukka ei varmaan osa edes pelätä... taivas voi tippua joskus oikeasti niskaan?

  Onko Hirnakan torpalla ukkostanut?

  VastaaPoista
 5. Juu, ei varmasti Tuulalla mieli mettä keittänyt kun tilanne oli ns. päällä *huoh*
  Tuo ilmeisen kova luonto voi vielä joskus aiheuttaa sen, että "sattuu leukaan".

  Pönöhän on muistaakseni vielä varsin nuori? Meillä on jo setäikäinen, patalaiskaksi opetettu hedonisti.
  Kärsivälllisyyttä ja pitkiä hermoja toivotan Tuulalle.

  Tita, ei ole ukkostanut ei :-(

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com