torstai 8. heinäkuuta 2010

Merkeleellistä


Vallan merkeleellisiä luonnonilmiöitä! Ukkonen jymisee, jylisee ja tummentaa taivasta moneen kertaan tänään, eikä sitten saa ekaa salamanläpsyä aikaiseksi. Kymmenen kilometriä etelään on muuntajat mäsänä ja sähköporukoille hommia koko päiväksi.

Sadetta on edelleen saatavilla vain kasteluletkun avulla. Aamulla tuli pieni näytösluonoinen kuuro, kasteli pihakivet pintapuolisesti.

Voin myös kertoa, että monta pävää jatkunut painostava helle takaa mojovan päänsäryn. Buranaa kuluu vallan hurjia määriä.
Muta koetan muistaa tämän lämpöaallon sitten lokakuun loppupuolella kun ekat rännät iskee päin fasaadia.

Ilmankosteus liki sata ja mittarissa asteita +31, varjossa. Pilvisenä päivänä. 
Merkeleellinen on kissalapsen juomatyyli. Freestyle drinking? Eipä jätkää kupin koko huimaa, eikä ota murhetta siitä, että litkii Nasse-sedän paljusta. Noi varmaan menee ihan pokkana bäbättimien paljulle kunhan siirtyvät ulkoilemaan.

Bäbättimien kuulumiset voi kiteyttää: Silence of the lambs. Onneksi ei ihan silleen oikeesti... elokuvan mukaan. Ovat vain niin tiiviisti turpa maassa ja jauhavat leuat lonksuen ettei siinä enää mäkättämään ehdi. Ihan hyvä.


Tänään on sitten vihdoin kuulunut mukavia uutisia Tammisaaren suunnalta, lämpimät onnittelut asianosaisille ja pitkää ikää odotetulle hevosenpoikaselle. Se on WAUSA!!!

Kävin itsekin paikallisella tallilla ihastelemassa laidunhevosten leppoisaa eloa ja alustavasti sopimassa Perillisen ratsastustunneista. Elokuussa alkaa "totinen veivaaminen", pienryhmä 45 min kahdesti viikkoon. Luulisi perusaskellajien ja juttujen olevan Jouluun mennessä hallussa.


Kuvien kukkaset ovat myös varsin merkeleellisiä eläjiä. Viime kesänä tällä mäellä ei ollut yhtään harjaneilikkaa, whatever tuo sitten onkaan. Ja nyt niitä kuikistelee joka puskan juurella, ainakin neljää eri väriyhdistelmää. Joku hyvin vanha istutushan tuo on, varmaan torpan kukoistuksen vuosilta.

Silloinhan täällä viljeltiin omenaa myyntiin asti. Kuulema varsin merkeleellisen erikoinen lajikekin meillä on. Pitäisi joskus paneutua kasvimonistuksen saloihin ja pelastaa ainoasta jäljellä olevasta yksilöstä versot sukua jatkamaan.

Tällä leinikillä lykkään onnittelut vielä kerran hevoslapsen johdosta! Bonuskärpänenkin kuuluu väistämättä hevostenkin elämään.

Leppoisaa kesäyötä, missä sitten sen vietätkin ;-)

8 kommenttia:

 1. Peeääs: Tuula, olisitpa nähnyt tänään Nassen ja lambien kohtaamisen. Nasse kirmaili portista lampaitten puolelle, sinne sekaan vain. Ja ryhtyi pureskeleman ruohotupsua. Taisi se sisäinen lammas päästä pintaan ;-) Haisi kyllä lampaalle joten oli varmasti maistellut papanoita.

  Ja kyllä, Nasse on ihan perusterve borderi... jonka kuuloa tosin joskus kyseenalaistan. On se ainakin hyvin valikoiva. Pikku-ukkoja kyllä näkee -ja kuulee. Satunnaisesti. Jos jaksaa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kukkasesta ja onnitteluista : )

  Meidän Maestro näki päivänvalon, sananmukaisesti, klo 19.18.

  Potra poika sieltä tuli, täsmälleen varsalaskurin "laskettuna päivänä".

  Hirveä honkkelo tuo on. Yhtä jalkaa koko koltiainen. Ainoa harmitus on, että naamasta puuttuu se odotettu valkoinen viiva ; )

  Josko mä sen sille vaikka maalaisin...

  Huomenna mennään uudelleen katsomaan, ohjelmassa ulkoilua. Ja arvatenkin valokuvaamista.

  Kylläpä tuntuu hyvältä, että reilu vuosi sitten aloitettu projekti on nyt saatu tältä osin päätökseen.

  Vasta kolmannella astutusreissulla alkunsa saanut wausa on viimein saatu terveenä maailmaan ja päästään ihmettelemään sen kasvua ja kehitystä.

  Tammamamma on aivan loisto pakkaus. Suhtautui synnytykseen, vieraisiin ihmisiin ja kaikkeen muuhun oheishässäkkään todella tyynesti. Hyvä roolimalli pienelle ipanalle.

  Skåålattiin mansikkakuoharilla uuden perheenjäsenen kunniaksi ja syötiin mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita.

  Niin kesä : )))

  VastaaPoista
 3. Hei Hirnakkaan täältä Loviisasta!
  Kesäyötä vietetään puoliunessa punaviinilasi kourassa ja vakaasti suunnitelmissa suunnata hammaspesulle ja nukkumaan. Vaan tiukasti pysyy McLaren kourassa ja silmät juuri ja juuri auki.

  Täällä ei Loviisan Puhelin ole vieläkään ilahduttanut meitä viestillään, että sähköposti sun muut yhteydet toimisivat -siispä saan satunnaisesti maileja tulemaan mutta lähtemään ne ei raukat kykene pelkän mokkulan voimilla. Onneksi yhteydet toimii näin muuten vaan verkon yli.
  Huomenissa startataan jälleen laina-autolla (se on meillä perinne, lomilla on aina erään isohkon automerkin upouudet esittelyautot alla)kohti ensin Turkua ja siitä sitten la-aamuna Ahvenanmaalle viikoksi. Koirat (joita on nyt enää meillä kaksi, kerron toiste lisää jos tarpeen) jää kotiin mummin hoivaan ja me kaksijalkaiset suunnataan meren rantaan vuokramökille. Meneehän se varmaan niinkin :-)

  Mutta siis asiana olisi se, että jos yhtään vaikka sinne etelän suuntaan ajelet, niin pysähdythän matkalla Loviisassa? Tai poikkea nyt edes vaikka muuten vaan? Ja sopiiko, jos syksyn tullen poikkean sinne teille asti kylään?
  Niin ja jos Ypäjällä sattuisit pyörähtämään, niin meidän viisas harmaa hevosemme menee ekan heA:n oikein kanget suussa 31.7. ja 1.8. meikäläinen debytoi upouuden kisatakkinsa kanssa peräti aluetasolla huiman vaikeassa heB-luokassa. Ai joo ja sitä ennen pitäis ajaa sisään ne mun korkkaamattomat Königsit, ovat mittatehdyt mulle ja vielä noin kaksi senttiä liian korkeat. Tietää siis paljon rakkoja ja hiertymiä, voi hemmetti.
  Mutta täällä ollaan lomalla - ja mihinkäs se mun "loma" muka loppuis kun en kerran tee oikeita töitäkään....:-)
  Tuu käymään tai soitellaan tai jotain, joohan. On ollut oikeasti sua ihan ikävä. Ja noi teidän kisut on aika lutuisia.
  t. pau

  VastaaPoista
 4. Nita, mullakin olis käyttöä sille erehtymättömälle varsalaskurille. Hädintuskin on muste sopparissa kuivunut ;-)

  On niin ihana kesäuutinen ettei mitään rajaa! Kuvia odotan innolla, pukkaa gmailiin jos et fb:ssä julkaise. Ja ainahan nyt orivarsalle joku vaaleneva arpi lärviin syntyy, oottele vain :-D Muistapa vaan mikä killisilmä Herra H:kin oli, varsana kolhittu.

  Pau, kiitos statuspäivityksestäsi <3
  Kyllä mulla vakaat aikeet on tutustua Loviisan kahvituspalveluihin, kunhan nyt joskus raaskin Hirnakasta isoihin kyliin lähteä.

  Ja toki olet erittäin tervetullut tänne villiin itäänkin, ihan tällä puheella.

  Kisaurakoinnit kuulostavat pelottavan hiottavilta, etenkin tämän viikon perspektiivistä tarkasteltuina. Hiottaa ajatuskin könäreiden sisäänajosta näillä helteillä. Mulle jäi puolimukaviksi runtatut Cavallot käyttämättä. Ostin liian suuret -eikä ole isommin käyttöäkään nykyisin.
  Voisin toki joskus tulla jekkuputelin kanssa verkkavalmentajaksi, ihan vain vastapalveluksena ;-)

  Ja jos sulla on McLarenia niin iloitse viimeiseenkin pisaraan. Hyvä viini. Lisäksikin, mukavaa rentoa saaristolaislomaa.

  Nyt kesäilta jatkuu vaaka-asennossa, onneksi ilmastointi töhöttää vähän jäähdytystä yläkerran kuumottavaan ilmastoon.

  Vi hörs!

  VastaaPoista
 5. Ihana laiska ja hidas kesäaamu tärveltyi sillä hetkellä kun Pupunaamat kömpivät sohvan uumenista virkeinä ja puuhakkaina. Nyt on torpassa jo täys rähinä päällä. Pelottavat vanhoja kissoja ja Nassekaan ei tiedä mitä niille tekisi.

  Eka aamu tällä viikolla kun lämpötila on alle +25 tähän aikaan. On vain +23 ja pilvistä. Mutta pilven takana lymyää kuumana hehkuva aurinko, lämpö tuntuu pilviverhonkin läpi.

  Meidän reissu siirtyy koko ajan, aikaisintaan keskiviikkona taidetaan päästä Oulun suuntaan. Noh, en minä välttis joudakaan aiemmin. Pakko rehkiä tuo etupihan penkki kasveja vaille valmiiksi ennen lähtöä.

  Lambit lojuvat tyynen näköisinä seinänvierustalla ja katoksessaan. Leuat länkyttäen. Ovat ilmeisesti koko yön vaeltaneet laitsaa ympäri, rouskuteltu alue laajenee *hyvähyvähyvä*

  Hauskaa päivää!!

  VastaaPoista
 6. Meidän jätkä olisi mennyt lambadaan ja kaahannut täysillä kunnes olisi saanut jonkun niistä kiinni, tai läkähtynyt helteeseen.

  Sille ei ole olemassa rauhallista menoa, vain helvetillinen remuaminen on sen hommaa.

  Pelonsekaisin tuntein olen viemässä sitä viikon päästä Ylivieskan näyttelyyn. Se ei taatusti malta olla kunnolla, vaan irvistelee ja rähisee jollekulle lajitoverille (vain uroksille) ja sitten meille näytetään punaista lippua ... huokaus! Kaikkeen sitä minäkin suostun.

  VastaaPoista
 7. Hox! Särkällä -20% perennoista. Kaikista. Ajalla 16. - 17.7. Niillä on 25 vuotissynttärit. Tosin sanoen saat 20% enemmän samalla rahalla.... naisen yksinkertainen laskuoppi...

  Kuumaa on täälläkin ja kokkolalaiset varasti meidän sateen.

  Nyt saunaan. Se on kuuma ja siiderit on kylmät.

  Onnea Nitalaan uuden pikkuorin syntymän johdosta!!!! Siinä piisaa nyt tulevaisuutta koko perheelle :)

  VastaaPoista
 8. Korjaan Titan manauksia, meillä satoi vain 2ml ja se on yhtä kuin ei mitään! En tiedä paljonko lie tullut Kälviällä, se osa kuuluu Kokkolaan, mutta on melkein 20km päässä.

  Please Tita, kokeile uudelleen voimiasi, tilauksessa olisi 20ml! :D)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com