tiistai 6. heinäkuuta 2010

Odottavalla kannalla

Rakas päiväkirja,
paluumuuttajan arki on sitä kiireisempää mitä korkeammalle hellelukemat lämpömittarissa nousevat. Samassa suhteessa muuttuvat työt raskaammiksi. Tässä ei nyt ole mitään logiikkaa, tai sitten en ole vielä sisäistänyt maalaiselämän kaikkia puolia. Nämä lienevät niitä kyseenalaisia iloja?

Mutta kivikaivanto (ent. mehevän maan kukkapenkki) edistyy tasaisen varmasti.
Bäbättimien aitaus on valmis, siihen saakka kun saamme puuttuvan aitaverkkorullan. Eikä se ole meidän vallassamme. Ootellaan vain ihan hötkyämättä.


Tänään on sitten vielä perslihasten kuntoisuustesti, haetaan tamma kotitallilleen ultraa oottelemaan.
Matka on pitkä mutta onneksi vetoautossa on ilmastointi. Tammalla saattaa olla persus vaahdossa kun tallille päästään. Otetaan vaikka vesitankki mukaan jotta saadaan kastella tarvittaessa.

Tässä ootellessa ilmestyi aitaverkotkin pihaan joten homma joutuu.
Kiitos Savulle aamupuhelusta, toivottavasti ehdittäis kahvittelemaan?
Mukavaa hellepäivän jatkoa kaikille, vähän kun ootellaan vielä niin ollaan taas Marraskuun räntäsateessa...

Lykkään illalla (tai huomenna) kuvia kehiin, nyt on jo kiirettä.

5 kommenttia:

 1. No mutta hyvältä se näyttää, kaivanto siis. Siihen multaa ja paskoo. Kasvit ja katteeksi paskoo. Ja ensi vuonna se alkaa vähin erin näyttää istutukselta. Näin se menee...

  Käytännön vinkki: tee töitä öisin, nuku aamuisin pitkään. Vielä kun voit. Hellepäivien ainoa mahdollisuus minun kropalla. Tässä 22 aikoihin suuntaa pihalle töihin ja lopetan 01-02 tietämillä. Sitten unta palloon. Turha haaveilla seksistä sen jälkeen (kun ei jaksa), mutta onhan se aamukin! Onneksi pirpanatkin nukkuvat myöhään...

  Ihana saunapuhdas olo! Kyllä sauna on sitten elpaannuttava laitos! Mutta nyt kasteluletkun varteen. Piinaava kuivuus jatkuu ja jatkuu... Omituista kyllä rikkaruohot eivät kärsi tästä...

  VastaaPoista
 2. Nonnih, Tähtipyrstö on parkkeerattu kotitallin viileyteen tuttujen hevoskavereiden viereen. Hikinen oli tamma, pintelipatjat painoivat kilon per rätti. Aika nihkeä oli koppi, kyllä sitä omassa trailerissa taatusti katsoo että ilmanvaihto pelaa.

  Parin viikon päästä on sitten ultran aika ja hmmm, Totuuden hetki. Jännittävää! Itse astutushommat olivat meneet täysin oppikirjan ohjeiden mukaan. Täydellistä moukan tuuria.

  Jos luonnonvalinnalla on mitään virkaa nykypäivänä, meillä pitäisi nyt olla tiine tamma. Mutta monta on mutkaa matkassa ja vähäinen alkio voi ravistua vaikka soratien rytkeessä ns. reisille. Peukut pydeen ja tapit tanaan, kiitos!

  Reissu oli todellakin varsinainen Stop and go -trippi. Sukkana perille ja yhdellä tsekkauspysähdyksellä kotiin. Gepsit ja navit opastaa aivan harhan tielle, parasta luottaa omaan suuntavaistoon ja muistiin. Parhaiten perille ;-)

  Pilvihötöä taivaalla, sadetta niistä ei tule, sen verran kuivannäköistä höttöä. Joten aamuvarhaisella kastelemaan, tänään ei enää jaksa.

  Mikähän se muuten on, Tita... meilläkin VESIheinä rehottaa puolimetrisenä turana?!

  Nyt jo omaakin kurkkua kuivaa joten taidanpa lorauttaa hanasta lasiin yömyssyn.

  VastaaPoista
 3. Juu vesiheinä pidättää kosteutta maaperässä. Elävä kate...juu sii... kun ei muutakaan voi!

  Tapitus tanaan tiinehtymisen puolesta! Siitä se latu jatkuu vain! Jännää on täälläkin. Sympatiasta!

  VastaaPoista
 4. Piti testata pariin kertaan ja parilla tavalla. Pääsivu näyttää 0 kommenttia, vaikka on ihan väärässä. No bugeja piisaa, pääasia että blogi toimii!

  VastaaPoista
 5. Toisilla matka alussa ja meillä loppusuora häämöttää. Tänään tisuleista tuli kirkasta maitua, vahatippoja odotellessa... ; )))

  Eilen tyrkkäsi ukkosen poikasta näillä leveysasteilla, pari tuntia sateli hissukseen. Tyhjää parempi.

  Saatiin lanailtua hiekkatarhaa, johon edellisenä viikolla kipattiin 80 tonnia uutta santaa, eikä näy oikein missään. Paitsi lovena pankkitilillä.

  Juuri tulin uutta Espoon kaupunginjohtajaa onnittelemasta. Jukka pojalle tulee tänään 50 vee täyteen !

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com