keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Se siitä lihattomasta lokakuusta


Kurkkasin kelikamerasta Toveri Titan valkosipuliurakan keliolosuhteita ja se ryökälehän näyttää paistattelevan mukavassa säässä. Eilisen postauksen aikaansaaman mielipahan takia päätin nyt kuitenkin kurkata kalenterin marraskuista antia. Ei paha. Ei ollenkaan paha.

Sitäpaitsi lihaton lokakuu ei minunkaan osaltani onnistunut, vetelin juuri kolme ruislimpun viipaletta juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla. Näin ollen tuotin pettymyksen lihan iloista kieltäytyvälle Ekoisille.

Joten antaa mennä, täältä tulee marraskuun soturi!

Torpan ilmatila on (toisin kuin Toveri Titalla) sateinen ja harmaa. Ei helota aurinko, ei puhalla raikas tuuli. Haisee märältä ja syksyltä.

Ruskakin on vähän laimea, koivut ihan peruskeltaisia. Onneksi muutama vaahtera ja pari pihlajaa roihuavat liekeissä, kuvaannollisesti.

Kissatkin vetelehtivät torpassa joten tänään on hyvä päivä ankeuttaa myös nelijalkaisten elämää matolääkityksen merkeissä. Tarkistin juuri, että panoksia on riittävästi kolmipäiväiseen madotuskuuriin, joka jätkälle.

Peetu on kuulema ilmoitettu joulukuiseen messukeskuksen superviikonloppuun, kaikille kolmelle päivälle. Nasse menee lauantaina, veteraaniluokkaan. Eikä mua nyt hirveesti tarvinne yllyttää, menköön Nasse myös sunnuntaina kun siellä kuitenkin ollaan.

Täytyy vielä tarkistaa koirapoikien rokotukset, että ne ovat varmasti kunnossa tulevia kinkereitä varten.

Illalla ohjelmassa on Nuorimmaisen koulun vanhempainilta. Sinne siis. Muuta en sitten aio tehdäkään. Paitsi saunoa.

Jotain ohjelmaa olen yrittänyt suunnitella Perillisten syyslomaviikon ajaksi, täytyy vähän katsella kalenteria. Toisaalta tekisi mieli lähteä hengittelemään kuninkaallista ilmaa naapurimaahan. Ei huono idea sekään.

Ja onhan siellä kuninkaallisten ystäviemme lisäksi Hollisterin myymälä, vetonaula kovinta kaliiberia. Olisi mukava käydä kuikkimassa Hovitallejakin.

Nååå, kyllä se tästä vielä täsmentyy.
Kuukauden Kilpisoturi Jukka Voutilainen viittoo meitä rohkeasti lokakuuta eteenpäin, sinne siis!

Muista pipo ja kumpparit, missä lienetkin. Ja Toveri Tita, nyt pois sieltä pellosta :D


PeeÄäs:
tänään kun olin äheltämässä persjumppaani, salilla kuvattiin treenivideoita. On niillä editointivaiheessa hommaa rajata pois takana heiluva punakka täti. Ihan pokkana kummiskin omaa treeniäni väsäsin vaikka vieressä nousi rautaa niin maan hirveitä määriä.

Sen mitä nyt vaivihkaa kurkkasin, kovassa kisakunnossa näyttää se toinen jantteri olevan. Lähtee kohta isoihin kisoihin ja kunto on kieltämättä hurja. Siitä kun vielä kiristelevät nesteet pois niin ei tarvitse susirajan poikain hävetä. On ne huimia.17 kommenttia:

 1. Piti tulla pellolta (niin oikeassa, Hirnakka) katsomaan lihan antia. Torpan Armo on vain tippunut nyt kalenterilta, kun marraskuusta horisee. Mun kalenterissa seisoo lokakuu.

  Tänään on ollut lasten taksvärkkipäivä, joten tein hyvin lyhyen työpäivän ja palasin pikaisesti käskyttämään jälkikasvua. Nyt on talosta ikkunat pesty, neljälle pensaalle kaivettu kuoppa ja istutettu, eteinen on siivottu ja vessa kaappeja myöten. Vielä koitan kieroille esikoisen katkomaan mansikkamaalta rönsyt :) Lapsityövoiman käyttö on hauskaa!

  Ja sää hellii, +10 aurinkoa. Ei paha.

  VastaaPoista
 2. Ai niin - niin mukavat maisemat oli kuvina! Nammm....

  * pyyhkäisee kuolaa suupielistä *

  VastaaPoista
 3. Kyllä lokakuu täälläkin alkoi, eikämarraskuu. Ja lihallapa hyvinkin.

  Ei paha ole tuokaan liha(s) kuvassa;)
  *kuola valuu*

  VastaaPoista
 4. Kyllä kannattaa odottaa kuun vaihtumista. Luprs. * pyyhkii kuolaa suun pielistä*

  VastaaPoista
 5. :D täytyy kai tunnustaa, että hivenen tohkeissani kirjoitin ja lokakuukin muuttui marrassellaiseksi :-)

  VastaaPoista
 6. Sanotaan, ettei turhempaa ole kuin nunnan nännit ja paavin pallit, mutta mulla ei kyllä heru noille miestenkään nänneille, vaikkei äijässä muuten vikaa näytä olevan. Vaikeeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole vaikeeta, annat vaan katseen viivähtää :D

   Poista
 7. Tervehdys ja kiitokset Titalle linkityksestä!

  En jaksa edes manata epäjumalankuvia koska kävin lukemassa sen vitun viherpiipertäjän tekstin ja .......(sisältää sellaista tekstiä joka saattaa täyttää rikoslain tunnusmerkistön) .

  Sen verran pakanallisista kuvista että luulin teikäläisen kirjoittavan jotain ruuanlaitosta sillä ylimmän kuvan kilpeä luulin kattilan kanneksi ja vielä kun otsikko sivusi aihetta niin väärinkäsitys (tavallaan) oli valmis. Tarkempi tutkiskelu kuitenkin paljasti todellisen luonteen ja nyt olen vakuuttunut siitä, ettei viherpipoilla ole kaikki kotona.

  Koitahan kerätä sato talteen ja toivotaan todellakin ettei se talvi ala vielä.

  Hyvää ot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se yksi saarnamies taas kattilankansia paukuttaa.

   Se blogi on omanlaisensa. On se. *huok*

   Poista
 8. Viherpiiperöhän minäkin omalla tavallani olen, mutta kyllä toi blogi nosti pysyvästi toisen kulmakarvan hiusrajaan. Koitan saada sen alas pyykkipojan avulla nipistämällä.... hiusraja näyttäisi kiristyksen tiukentuessa valuvan kivasti puoleen otsaan... Kyllä kampaaja on ällistyksestä mykkä seuraavalla kohtaaamiskerralla :D

  Upeat revontulet taivaalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kärsin vieläkin satunnaisesta hyperventiloinnista kun ekoisin blogiin erehdyn lukemaan nykyaikaisesta lastenkasvatuksesta. On se ihme, että omat olen saanut tänne saakka suhteellisen tervepäisinä pidettyä. Kampaajalle lisähaastetta tuo kulmakarvahomma :D

   Poista
 9. Voihan ilmakuivattu kinkku ja hiilloksessa hohtava kylki sentään !
  Lihan iloja ei sovi väheksyä lokakuussakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sitä sanota, että luun vieressä liha makeinta. Lokakuun iloja :D

   Poista
 10. Joo, siis mitään lihatonta kuukautta ei täälläkään harrasteta...

  VastaaPoista
 11. Tämä täti on ihan liekeissä ;)

  Valmistaudutaan tod näk kauden vikoihin koulukisoihin, seuran nypytysmestaruus katkolla huomenna.

  Ja on hyvä, että olette siellä messarissa molempina päivinä. Tullaan helssaamaan !

  Nyt koiralenkille ja sit palkitsen itseni sidukalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt vasta hiffasin viestin. Kuumottavahan tuo on, kivasti ruskan väreissä hehkuu kelpo soturimme.

   Oliko ne nypytyskisat jo? Miten mäni? Missä kuvat?

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com