tiistai 22. lokakuuta 2013

Pussirottia


En ottanut aikaa, mutta valistunut arvaus on 10 sekuntia. Sen ajan meillä ottaa kun lattialle laskettu tyhjä paperikassi on täynnä kissoja. Ensin ne pötköttivät siinä rinnakkain, Miltonilla oli kantokahva kaulan ympärillä. Seuraavaksi Winston rymysi pois pussista, mutta pyrki oitis takaisin ja tuossa ollaan jonkinlaisessa siirtymisvaiheessa.

Hullulla on halvat huvin ja kissoilla ilmaiset.

Alan vähitellen kyllästyä tähän talveen. Lumien piti jo sulaa ja hiipua pois. Vaan kun ei. Sitä valkeaa töhkää on maassa edelleen ja ilma on sen verran viileä, ettei se lumi ainakaan yön aikana poistu. Ellei nyt sitten yöllä höngi jotain lämmintä Föhn -tuulta ja palauta meille sitä ihanan leutoa syksyämme. Päivänliljoissakin olisi vielä uusia, kukkimattomia nuppuja.

Tuurini tuntien, meille kurvaavat kuitenkin ne Norjaa rampauttaneet lumimyrskyt ja muu Suomi saa nauttia lämpimistä ilmavirtauksista. Sitten kyllä suutun.

Muuten täällä rullaa arki ennallaan. Kukko Henkipatto poistuu Torpan muonavahvuudesta huomenna, se siirtyy lampaiden kanssa samaan teatteriseurueeseen. Joulukuvaelmassa kukko ja kanaset eivät käsittääkseni esiinny, mutta kesän teatteriesityksissä niille on roolit.


Totesin juuri, että nettikaupoissa parilla klikkauksella köyhtyy nopeasti. Koska puhkipidetyt englantilaiset kumpparini ovat jo kaatiskamaa, tilasin uudet. Klik-klik ja homma oli hoidettu. Yritän vimmatusti hakea jotain estolukkosysteemiä, etten pääse kamerakauppojen varustehyllyille klikkailemaan, ei käy hyvän eeltä semmoinen.

Päivä on iltatallia lukuunottamatta pulkassa. Iso-J yöpyy jossain päin synkeää Savonmuata ja tulee huomenissa kotiin. Sitten onkin jo viikko puolessa.

Torpalla kaikki hyvin!
Mukavaa viikon jatkoa, missä kuljetkin.

Ihanasti kierteellä10 kommenttia:

 1. Noilla puilla on suhde :)

  Viikko puolessa... apua - myös loma siis puolessa!!! Päivät lipuvat käsistä kuin sula voi lämpimän ruisleivän päältä. Ei voi mitään. Komposti on tyhjätty, vanhaa tallia siivottu ja kotia raivattu. Kuluu ne päivät näinkin. No sentään voicroissantit kypsyvät uunissa (heh... pirkka-pakaste...)

  Maestro hifistelee sähkötöissä. Kasvariin tulee led-valot kattoon 8) ja ulkovalaistus ynnä pistorasioiden määrä tulee kasvamaan sopivasti.

  Toivotaan Torpalle kunnon lämmin henkäys syksyistä lempeyttä. Täällä ei ole pahatkaan kelit, mitä nyt tuuli on kalsea. Pimeys kuitenkin lähestyy isoilla harppauksilla päivittäin. Ja sunnuntaina saadaa ylimääräinen nukkumistunti, mutta sen jälkeen pimeys kyllä torppaa työntekoyritykset ulkona.

  Koitahan saada valkosipulit maahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule taida nyt tulla mistään mitään, täällä siis. Lunta oli tullut yöllä jokunen *vihavihaviha* sentti lissää ja nyt tulee vaakatasossa vettä. Ei oo ihmisen paikka tämä maa :(

   Sitä sun kasvihuonetta on pakko tulla katsomaan, eikös siellä ole tupaantuliaiset? Ledivalot ja kaikki, kyllä kelpaa!

   Poista
 2. Kissoilla on tapana tutkailla ensin pussi,jotta sitten rutistus ja kurkistus alkaa..Täällä on satanut vettä,ja vettä,tiet on jo aikas liukkaita,saapi varoa tosiaankin..Ei muuta kuin sinne kaikille oikein hyvää syksyn jatkoa,kyllä se talven selkä vielä näyttäytyy meille lumivalkoisena ja pysyvänä toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Parasta on se kissojen 'jännän äärellä' -ilme. Ovat niin tohkeissaan.

   Meiltä lumi suli ja sohjo tuli. Eipä tuo lumi ennenkään ole sulaan maahan jäänyt joten routia odotellaan ja niiden myötä pysyvää lunta. Ja toivottavasti nyt tulee viikon, parin kuiva kausi jotta saan pihahommat talvikuntoon.
   Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin Tansku.

   Poista
  2. Vuonna 2010 tuli lumi sulaan maahan lokakuun kuudes. Oli muuten pitkä talvi, mutta syksyn pimeä ja loskainen rospuutto jäi olemattomaksi.

   Sinä vuonna talvi yllätti.

   Poista
  3. Pitääpä kurkata omia päiväkirjamerkintöjä tuosta vierestä, miten lie ollut täällä. Mulla on kyllä semmoinen tunne, että lunta kyllä tuli mutta se suli sitten pois, as usual.

   Nyt on kuitenkin maa sula ja paljas, pääsee taas pihahommiin. Sopivasti sataakin *gnnnnh*

   Poista
 3. Teitä idän ihmisiä on rangaistu kurjilla keleillä muttei se keli täällä korvessakaan mitää auringon paistetta ole; aamulla tiet peilijäässä ja koiralenkillä oli tekeminen että pysyi pystyssä ja nyt kun sataa vettä, niin sehän tietää meille lyhytjalkaisten koirien omistajille yhtä juhlaa..

  VastaaPoista
 4. Huihai Nemppasta! Kuinkas Ärrierit pärjäävät? Onko Peetu toipunut ja Kummi-koira saanut mielensä tyynemmäksi? Täällä on koko viikko mennyt kriisinhallinnasa ja suoranaisessa v...ssa. Lopputulos kun ei ole koskaaan hyvä jos enemmän intoa kuin älyä ja kuin sain selville sen sopankeittäjän olisin voinut tehdä jotain sivistymätöntä, joten kompaan kyllä nyt Nassea että joskus voi mennä hermo ja perusteellisesti. Itse en tosin ole vielä turvautunut voimakeinoihin...Olisikohan Titalta saatavissa tännekin niitä Seniorikansalaisen tippoja?

  VastaaPoista
 5. Täällä sataa vettä, solkenaan ja tolkuttomasti...

  Hyvä, että kukko saa pitää henkiriepunsa ja kissoilla on kivaa. Niinhän se on, että hullulla on halvat huvit ja idiootilla ilmaiset. ;)

  Harmillista, että Peetu ja Nasse eivät oikein sovi saman katon alle. Taitaa olla Peetu nyt tullut sopivaan ikään ja Nasse puolustaa tonttiaan ja pomonpaikkaansa. Toivottavasti hormonipiikki auttaa ja talo rauhoittuu poikain riidoilta. :-/

  VastaaPoista
 6. Peppone:
  tappijalkaisilla koirilla ottaa köli osumaa, yhtään eivät tykkää ulkoilusta.
  Eipä siitä kyllä nauti itsekään. Varsinkin se märkä sohjo ja salakavalasti jäätynyt tie on pirullista askeltaa. Tsemppiä sinne, älä riko itseäsi!

  Nemppa:
  Ai hervoton, voin niin kuvitella sopankeittäjän kohtalon jos olisit saanut tehdä mitä mielit. Täytyypä toivoa, että Tita osuu kanavalle jossain välissä (tai minä muistan mainita), Seniorikansalaisen tipat ovat stydiä tavaraa.

  S:
  Niin sataa täälläkin. Ihan älyttömästi. Lumet onneksi sulivat ja ilma on kostean nihkeän lämmin ja samalla kylmää hohkava. Ei niin yhtään kiva.
  Kukolle tuli nyt kuitenkin siirto ilmavoimiin, kiertelevä teatteriseurue ei pysty järjestämään kunnollista talvimajoituspaikkaa. Harmi, komea kukkohan se olisi. Nyt se päätyy jo ennestään lihavan kotikettumme evääksi.

  Koirapojat ovat olleet kuin herran enkelit jo monta päivää, tänään tuli yksi pieni rähähdys mutta nappasin Nassea hännästä ja nakkasin sen sisäportin toiselle puolelle jäähylle. Ärinä loppui kuin seinään.

  Yritän vielä vähän ennakoida ja varoa tulenarkoja tilanteita, sillä kemikaaleilla tainnutettu koira ei ole ihan oma itsensä. Tosin ei ole tarkoitus kumpaakaan pukaria revittää rikki joten se piikki on nopea apu. Katsotaan nyt saanko minä eläinlääkäriä kiinni, päivystysaikaan en tohdi soitella ja aamun puhelintunti tuppaa unohtumaan... minulta.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com