lauantai 19. lokakuuta 2013

Kiitos ja anteeksi


Kyllä on ollut ihan tuuliajoilla, heitteillejätettynä tämä Torpan blogi. Anteeksi.
Ja kiitos kaikille teille uskollisille lukijoille ja kommentoijille vaikka nyt niin harvakseltaan joudan (pääsen) koneelle merkintöjä tekemään.

Se on nähkääs niin, että päivät ovat kiireisiä ja iltaisin koneelle on monta ottajaa. Yleensä kun Perilliset illan tullen luovuttavat MINUN läppärini, se viheltää akku tyhjänä ja vaatii viimeisillä voimillaan latausta. Samaan aikaan minä vihellän akku tyhjänä vaadin latausta eli unta.
Eli tarjonta on mitä on ja kysyntä lopahti väsymykseen.

Talvi tihulainen iskee nyt vyön alle ja kovaa. Tänään oli maassa lunta yli crocsin 'varren' ja sekin jäässä.  En paljoa valehtele jos sanon, että 7 senttiä on sitä ihtiään maassa. Tuuli navakka ja jäätävä suoraan Siperiasta. Räkä jäätyy ränniin. Ei kiva.

Ensi viikolla on kuulema plussa-asteita, vesisateita ja muutenkin ollaan loskassa rähmällään. Syyslomaviikko on loppuitkuja vaille valmis ja maanantaina alkaa arki, heti kello 6 singahdamme sijoiltamme vieterijousen lailla Esikoisen kanssa. In my dreams. Samaa hammastenkiristelyä ja korvienvälystän hermopinnettä se taas on. Yritän kyllä kovasti iloita siitä, että vielä on Lokakuu. Marraskuu se vasta masentaakin. Mutta siitä narisen sitten kun sen aika on.

Päivään mahtui hohtohetkiä, kaikesta huolimatta.
Ensin vedettiin ihan hullunhirveä Functional Training -sessio oman rytmiryhmän kanssa. Ihme, että omin jaloin kävelin salilta ulos. Ja ajoin auton kotiin. Huomenna voi olla hieman kankeaa.

Toinen hohtohetki osui iltaan, livistettiin Iso-J:n kanssa tapaamaan ystäväpariskuntaa mökkijärven rantaan. Oli mukavaa ja vielä mukavampaa olisi ollut jäädä kanssanne saunomaan ja iltaa istumaan. Se jäi seuraavaan kertaan. Sain myös aivan ihastuttavan lahjan, se ansaitsee oman postauksensa kuvineen kaikkineen. Kiitos.

Tänään oli monin tavoin tunteet pinnassa, iltasaunassa tuli itku. Ehkä se tuli väsymyksestä, ehkä se tuli v-tutuksesta. Todennäköisesti se tuli syystä, joka jää perheen sisäiseksi asiaksi. Läheiseni elävät raskaita aikoja ja nämä veromarinat ja muut nillitykset ovat ihan lapsellisia. Anteeksi.

Tänään en pysty parempaan.
Nuku hyvin, missä lienetkin!


PeeÄääs:
tuo ylläoleva viisaus on omistettu Poni Sörsselsonille. Veti voiton piirikunnallisissa sikailukisoissa ihan ylivoimaisesti. Aamulla taluttelin Töttiksen tarhaan aamuheinille. Ja The Poni tulee aina kakkosena. Tallin ulko-ovella se wannabesalami päätti vaihtaa askellajia ja vetäisi liitoravilla pikkumäen tarhan portille. Katseli minua kiitosta kerjäten. Kiitoksen sijaan nappasin narunvarresta kiinni ja talutin jätkän takaisin talliin. Otettiin uudestaan. Ja ovelta päästyään tulevahodarintäyte nosti laukan, rullasi mäen ylös ja kaartoi persaus hytkyen aidanviertä aavoille aroille, sinne missä mustangitkin vaeltavat.

Aikansa Sikailija-Sid kirmaili villinä ja vapaana kunnes vihdoin karautti sivuluisussa portille, korjaamaan aplodit, palkinnot ja herkut. Paskat. Lykkäsin mokoman teinihevosen tarhaan ja nakkasin riimunnarulla persauksille. Lähti komeasti.

Illalla askelsi talliin kuin kuoripoika, hartaana ja rauhallisena. Tätähän tähän vielä tarvittiin. Talossa kaksi teiniä ja tallissa yksi. Sekä Iki-Lissu-Töttis. Vahvasti menee mutta menköön.

10 kommenttia:

 1. Aistin tunnelman ja kehoitan käymään Seniorin ruskealla pikkupullolla, joka on täältä lähetettty. Kolme kertaa päivässä puoli pipetillistä. Se suo helpotusta nuoremmillekin... käytä hyväksesi! Tarpeeseen.

  Ja kyllä... välillä oli olo, että teen hakkelusta hevosista. Sekin menee ohi, mutta olennaisesti terhakoittaa sekä verenpainetta että sykettä. Lääkitys sama kuin edellisessä kappaleessa :)

  Pohjanmaa kuittaa reilulla viidellä sentillä valkoista paskaa taivaalta. Nyt myös riivatun raastavaa tuulta päälle. Luvassa toki lauhtuvaa. Suljetulla osastolla kuvia.

  Jaxuhaleja niin perkeleesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita, kyllä tämä tästä. Tänään on ollut huomattavasti parempi päivä, tuntuu vaan, että mikään uni ei riitä.

   Poista
 2. Tää halittaa Sösseä simona *hali-hali ja monta porganaa* :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lähetän sen Sössen sulle, ihan just lyön litteran korvan taakse ja tyrkkään rahtijunaan !

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tuli niin paljon kirjoitusvirheitä, että oli pakko poistaa koko kirjoitus, enkä nyt jaksa uudestaan laittaa.
  Jaksamista tämän kurjan rännän ja pimeän keskellä toivottelen täältä sohvan pohjalta.

  VastaaPoista
 5. Tuo wannabesalami sitten lennätti aamusämpylät suusta joten laskua on odotettavissa sielläpäin eikä tilannetta helpottanut yhtään tulevahodarintäytekään :D:D!!

  Noh, asiaan eli talvi on tosiasia vaikka viikolle lämmintä luvataankin mutta se on vain hetkellistä ja teille vielä kurjempaa kun tuota luntakin on satanut noin paljon joten loskan paskaa tulee olemaan tarjolla yllin kyllin.

  Jaksamista sulle toivotan koska tiedän että sullakin ne ristisi on vaikket niitä julki kuuluttele mutta painavat ne yhtä paljon (ja ellei enemmänkin) vaikkei niitä satapäin kansaa olekaan jakamassa.

  Aurinkoista sunnuntaita ja sitä jaksamista <3
  (piristykseksi sanottakoon että eilen blogiini oli tultu metatagilla ja kun ihmetellessäni moista klikkailin muutaman kerran niin löysin itseni eräästä listauksesta jossa oli haettu luostaria sekä joulua samassa yhteydessä ja näinpä siellä myös komeili se viime joulun kanttiin kirjoitettu ja Torpan kauniin emännän jouluylläristäkin kertova aikakirja! Tässä näet, kaikkialla sut tunnetaan :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihmeen jouluylläri juttu? Minä en sun blogiin pääse sisään millään joten olen ihan på piha kaikesta.

   Eihän meistä kukaan täällä maailmassa helpolla pääse, sitä kai sanotaan elämäksi kun sattuu ja tapahtuu. Joskus toki toivoisi, että pientä tasinkoa kohtalo jakaisi, joillekin kerääntyy ja kasaantuu ihan mahottomasti kaikkea ja jotkut senkus surffailee.

   Poista
  2. Jos et pääse niin se on oman koneen asetuksissa sillä vastaava tapaus oli tuossa loppukesästä. Harmi kuitenkin.
   Tuo on totta että toisia koitellaan kovalla kädellä ja toiset pääsee ilman kolhuja mutta sen kyllä sitten näkee ihmisestäkin sillä vaikeudet kasvattaa aika perkeleesti tuota luonnetta ja maailmankatsomusta.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com