lauantai 14. marraskuuta 2009

Obey your thirst


Terveisiä saunasta. Kuittasin tämän päivän työlistalta reteästi pihasaunan, muuripadan ja takkahuoneen lämmityksen.  Oli muuten viimeinen virhe, nyt on aromaterapiaa savuaromilla vuoden tarpeiksi. Marsuista tuli kerralla vpk:n kunniajäseniä. Takkahuoneessahan majailevat marsuystävämme Nipa, Kalle ja Sulo.

Oli muuten semmoinen ilmalukko piisissä, luulen savustaneeni vähintään pöllön, kanan tai saunatontun. Virvoittelin marsuja löyhyttämällä pakkasilmaa sisään, lymysivät hirsimökissään hyvin hyvin huolestuneina. Ensi viikolla saa luvan tulla kunnallinen Pensseli-Setä rassaamaan röörejä, savusauna rakennetaan aikanaan vanhan raunioille ja tuo pihasauna saa luvan wörkkiä ihan nätisti.

Surkean sävelen tähän päivään toi uutinen Espoosta. Teinittären hevonen menehtyi viime viikolla.  En ole tapahtumista täysin kartalla mutta jonkinlainen tarhassa tapahtunut onnettomuus, useita murtumia koipeen ja raskas päätös oli väistämätön. Hevoselle kun ei oikein kipsiä tai vetolaitetta voi kinttuun asentaa. No, tulipa hyvä syy lähteä etelään maanantaina, jos en muuhun pysty, halitan ja koetan olla olkapäänä. Lapsiraukka, iso suru yksin kannettavana.

Nyt olisi kuulema hyvä hiillos takkatuvalla, taidan kääräistä hirvibalkanit taskuun ja hiippailla pihan perälle käristyshommiin.

Vieläkin savu (ja murhe) kuristaa kurkkua, iso tuopponen oman pusikon vaniljaista vadelmamehua tuo ihanan avun. Ja taidanpa napata hyvän hevosen muistolle isosta lasista punaviiniäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com