lauantai 28. marraskuuta 2009

Lungisti vaan

Nyt pitää ottaa rauhallisesti, nyt on Outoja Asioita ilmassa. Iltapäivä meni kutakuinkin kintuille koska äkillinen ja yllättävä uuvahdus heitti blogistin löysäksi rätiksi soffalle. En tiedä mistä se uupumus tuli ja jonnekin se lepohetken aikana meni. Telkasta tuli Pajatson MM-kisoja mutta jäi ihan taustahuminaksi. Pitäisköhän vaikka aikansa kuluksi tarkkailla verenpainetta? Onko tämä nyt sitä kelvotonta keski-ikää??

En minä nyt kyllä millään joutaisi jotain keski-iän kremppoja potemaan. Pilateksesta tulee niin hyvät vibat joten on aivan täysin epäreilua jos tämmöiset väsähtämiset ovat se hinta mikä pitää fyysisestä hyvästä olosta maksaa. Tässä on kuitenkin kohtuulöysä viikko takana, ei voi puhua minkään sortin ylirasituksesta. Outoa. Jatkan epikriisin julkista jakelua jos aihetta ilmenee. Toivottavasti jäi tähän, oli hyvin hyvin epämiellyttävä tunne. Sitä paitsi sain viime kesänä sairastaa ihan kiitettävästi kun piti niitä kulahtaneita ja loppuunajettuja sisuskalujakin poistattaa.

Jo riittää ruikutus.

Äitikulta sai uuden ulko-oven ja bonuksena muutaman väliovenkin. Iso-J kera serkkunsa (sen jolla on myös hönö borderi) temmelsi nelisen tuntia ennenkuin ulko-ovi oli vaaterissa kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Uskon nyt minäkin, ne asennuskiilat ovat oikeasti tarpeellisia kalikoita. Meinasin ensin käyttää niitä saunanuunin sytykkeinä *oops* 

Kanat iloitsevat uudesta orrestaan. Siellä sitä nyt istutaan yöpuulla kahdessa kerroksessa. Hauskan näköistä touhua. Niille pitää antaa muutama valomerkki ennenkuin rouvasväki nousee orsille. Tai siis Alholaiset menevät sinne ihan luontojaan. Vanha lauma (huikentelevaiset hybridit) hengailee jyväbaarissa ja vasta valomerkeillä siirtyvät unipuulle. Muutamassa päivässä kuitenkin hokasivat mikä on valomerkin tarkoitus, fiksuja tirppoja.

Huomiselle ei taida olla muuta ohjelmaa kuin tietty Pilateskurssin päätöstunnit. Meinasin vähän käydä kuikkimassa keskustan tavaratalojen sunnuntaimeininkiä ja ostaa adventtikynttilät. Enää pitäisi löytää jostain varaston uumenista se tietty laatikko jossa ovat adventtikoristeet. On muuten oikeasti paha rasti. Päällimmäisenä ovat satavarmasti ne boksit joissa on uikkareita ja muuta kesäkampetta.

Jos nyt saan inspiraation kohdilleen, olisi myös yhden pultsarirakin trimmaus. Ja ehkäpä saan lukija Satu T:n kahviseuraksi.

Otetaan silti lungisti lauantain kunniaksi. Kiivasta pikkujoulusesonkiakin varmasti jotkut käynnistelevät, minua se ei onneksi kosketa ainakaan tänään. Lepäillään, moido!

7 kommenttia:

 1. Älä huoli Hirnakka - se on semmoinen lötkövirus, joka jylläsi vissiin täällä eilen. Menee ohi makaamalla hetkisen. Ehkä völläilyä yhden päivän.

  Mistä sitä tietää mitä inhoja viruksia käy mutkan meidän kehossa immuunipuolustusta rassaamassa? Muuten ei tunnu kuin että väsyttää. Taudiksi asti ei yllä. Herpes virusta googlettaessa selvisi, että 50-100% väestöstä kantaa tuota virusta. Mahdollisesti koskaan itse siihen sairastumatta.

  Huomenna on eka adventti. Sais laillisesti kaivella jotain jouluhilettä esiin. Meillä pitäisi kyllä ensin siivota. Remontin tiimellyksessä en ole oikein viitsinyt panostaa sisäsiisteyteen. Vaikeaa se onkin jatkuvan työkalu- ja remonttitarvikepaljouden keskellä. Mutta kyllä tää jouluksi selviää. Hope so.

  Hevoset on putsattu kurasta ja jätetty talliin nauttimaan yöheiniään. Tyytyväinen heinän rouskutus jäi korviin vielä soimaan kuin musiikki.

  VastaaPoista
 2. Laitapa Tita mulle jonkun tuubin kautta tallimusiikkia tulemaan, sitä rouskutusta ja hörinää, parit pärskähdykset myös. Muttei kiitos niitä sontimisääniä tai minuuttipieruja. Latistaa ehkä tunnelmaa melko ikävästi ;-)

  En oikeasti tajua mitä mä täällä vielä valvon, ei tule nyt uni.

  Tuli muuten tuosta herpeksestä mieleen... minä jo zoviraxit hommasin kun luulin ylähuulen kuumotuksen olevan sitä ihtiään. Mutta vaiva loppui heti kun jätin enemmät satsumat ja mandariinit syömättä. Sitrushedelmätkin ovat näinä kemikalisoituneina aikoina ilmeisesti muuttuneet -huonompaan suuntaan. Eikä ole marketissa luomusatsumoita tyrkyllä. Höh.

  Meinaakko Tita että noi kaikenmoiset vilunpuistatusjaksot, romoskat ja kröhnät ovatkin jotain sissipöpöjen tiedustelureissuja? Ja että sitä niinkuin olisi jonkin sortin mellakka meitsujen kropassa aina käynnissä? Hmmm, asiassa voipi olla vinha perä.

  Josta tuli mieleen, milläs ilveellä me saadaan mulle sixpäkki Piehingin ihmemehua tulemaan? Arvelin ihan varuilta hommata. Ja ottaa matokuurin tähän kaamosaikaan. Samaan kyytiin voisin tilata Vilustustakin, nykypullossa pipetti haukkaa happea enemmän kuin ainetta.

  Pysytään kuulolla...

  VastaaPoista
 3. Peeässi... koin juuri vapauttavan hetken, mun EI tarvitse tehdä mitään virallisia The Joulusiivouksia. Mehän justiinsa elokuussa siivottiin ihan hulluna monen viikon ajan tätä torppaa. Ei muuta kuin hileet ja lameet killumaan. Jesh!!!! *heittää volttia*

  VastaaPoista
 4. Kyllä kusti polettaa Raahesta Karjalan kunnaille. Matokuureja ei meillä ole tarjolla, mutta esim. Meukow mielestäni ajaa sen asian oikein hyvin. Saatavilla valtion konttoreista. Pitää laittaa sixpäkki ja pipettipullo matkaan alkuviikosta.

  Ja kyllä se ihan tosiasia on, että kehoomme tunkee sen seitsemää bakteeria ja virusta joka päivä. Immuunipuolustus tekee 24/7 töitä pitääkseen meidän käyntikunnossa. Huoltamisen arvoinen systeemi...

  Immuunipuolustusta hoidetaan monipuolisella ravinnolla, ravintolisinä talvisin d-vitamiinia, kalaöljyä, sinkkiä tarvittaessa (onko kuoppia kynsissä?) ja c-vitamiinilla. Maitohappobakteerit (esim. probiootti plus, yksi parhaita). Riittävä lepo ja sopiva rasitus - elämän tasapainoa. Sohvaperunana ei yleiskunto pysy. Stressinhallinta - hyvä apu sielun ja myös kehon terveyteen. Siinä pähkinänkuoressa.

  Pitäkää huolta itsestänne!
  Taudin ilmoittaessa tulostaan, olisi pakko vetää itsensä lepoon - vaikka työt painaisi päälle ja ei olisi "mahdollista" sairastaa. Puolikuntoisena töissä on ehkä sankarillista mutta ei viisasta.

  Mutta työelämä on julmaa, tiedän senkin... Elämähän ei koskaan ole yksinkertaista.

  VastaaPoista
 5. Huomaan Hirnakan nykyään yökyöpelöivän...

  Pesuhuoneen lattian saumaus on näpeissäni. Migreeni vähän vaivaa, mutta periksi en anna. Saumat tulee tänään. Amen.

  Menen jatkamaan. Valmiin näköistä tulee, mutta toivottavasti katseen kestävästi. Migiksen sahalaidat haittaavat näkemistä pahasti ja käsikopelolta tuota ei tee.

  Pitää huomenna hirvitellä työn jälkeä ja hyvän materiaalin haaskuuta...

  VastaaPoista
 6. Hus pois nyt remppahommista ja pimeään pötkälleen. Justhan sä tuolla ylempänä kehotit ihmisiä lepäämään jos tauti pukkaa. Työnteko sairaana on sankarillista muttei viisasta! Migis on yksi viheliäisimmistä ja invalidisoivimmista riesoista mitä ihmiselle on kiusakseen annettu.

  Juu, minä yökyöpelöin nykyisin. Nukun niin valtavan hyvin, että lyhyempikin uni riittää. Aika ällistyttävää.

  VastaaPoista
 7. Phuuh, onneksi Tita ei näytä olevan hollilla. On toivottavasti kellahtanut petiin ja parantelee itseään. Mokoma sisupesä <3

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com