torstai 26. marraskuuta 2009

Beaujolais Nouveaux 2009


Tänään taitaa olla marraskuun kolmas torstai koska kotiin tuli pullollinen tämän vuotista nuorviiniä. Tänä vuonna ovat Pop Art -henkisesti etiketöineet pullonsa. Sisältö on sitä banaaniaromistamehuviiniä. Yritän hapetella sitä lasissa jotta voi maistaa toisenkin kulauksen.

Pitkä perinne ranskanmaan viinintuottajilla ja kiva, että meidänkin Alko on mukana juonessa ihan reaaliaikaisesti. Ja viini on siis ajoissa hyllyssä. Kannattaa muuten ostaa nyt pari pulloa ja unohtaa kellariin. Juhannuksena 2010 se on sitten ihan juotavissa.

Yritän tainnuttaa nuorinta perillistä nukkumaan mutta ipana väijyy valveilla, ilmeisesti uunissa kypsyvän pannarin tuoksun voimin.
Sauna lämpiää ja minä hinaan ahterini nyt bastun löylyihin. Huomenna on muita kiireitä ja uudet kujeet.

Ja se Pilates. Enkä löytänyt joogatrikoitani. Pitää vissiin mennä vanhoissa kotikalsareissa. Tai hakea kiireesti uudet pöksyt kaupasta.
Illanjatkoja.

2 kommenttia:

 1. Aika menee nopeasti, ihan unohtui marraskuun perinteinen viini, hyvä kun muistutit! Kun vielä ehtis/muistais käydä Alkkosessa. Noh, isäntä sai asiakkaalta konjakkiputelin kiitoksena. Miehistä on siis hyötyä! Ans kattoo, kuinka monta viikkoa se pysyy korkkaamattomana.

  Jooga kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta mistä himskatista löytyisi aikaa!

  JätkänPätkä on kunnostautunut koulutuksessaan, viikon kuluttua ensimmäinen koitos. Vaatimattomasti vasta BH-koe...sen jälkeen sen isännän putelin voisi korkatakin. Sitten treenitauko, myös emännälle. Sen jälkeen voidaankin (jos saadaan hyväksytty tulos) alkaa "oikeisiin" töihin.

  Kanalan touhut vie mennessään! Omissa kokemuksissa vain ne mummon maatilan kanat, jotka viettivät sitä todella vapaata elämää. Ja munivat vallan mahdottomasti. Nykyinen rotukirjo on ihan eri sfääreissä ja mielenkiintoinen.

  Bastun lämpö tekisi hyvää täälläkin, lihakset kipeinä ja kädet hellinä. Taidanpa Titan rohtovoidetta sipaista kolottaviin sormiin.

  Kaksi viikkoa vielä töitä ja sitten lomaa.....

  VastaaPoista
 2. Moikka S.Savas, pitkästä aikaa.
  Terkkuja vaan bastusta, hyvää teki ja lämmintä oli. Kyllä puulämmitteinen on oikeasti aivan helmi.

  Tervetuloa vaan sitten kun sulle sopii koeponnistamaan molemmat saunat ja katsomaan kanaset. Ovat ne kyllä hillittömän veikeitä otuksia, en olisi ikinä uskonut että tässä näin vielä käy. Mulla kun on jonkinsortin lintukammoakin ollut.

  Huh, nytkö jo pitää alkaa jänskättämään Jätkiksen kokeita. Elä sinä sitten jänskää, minä puren kynsiä ja peukutan teille. Ja tehän pärjäätte. Et ole sitä tyyppiä joka menee kipsiin tosi paikan edessä.

  Onko se sun tuleva loma oikeasti lomaa vai sellaista "lomaa"?

  Ja nyt vähän telkan antia.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com