lauantai 14. marraskuuta 2009

Kiireisen päivän pikaiset


Talvi jököttää täällä yhä, ihanaa ylellisyyttä vetäistä tuvan pitkät matot lumipesun kautta mattotelineelle raikastumaan. Melkein teki mieli salavihkaa kiikuttaa nuo hullut kissamummotkin pihalle jäähylle. Dementiassaan hilluvat kuin pahaiset pennut.

Aamusta oltiin jo nuorimmaisen ratsastustunnin takia isolla kirkolla. Pala kurkussa katselin, kun pikkuinen painatti tomerana  kevyttä ravia ja taluttaja hölkkäsi vieressä. Huomion arvoista hommasta teki se, että taluttajalla heilui riimunnaru tyhjän panttina oikeassa kädessä. Poni oli kimo (tietysti värillä on väliä). Huoh, mitähän tuostakin lapsesta tulee, mokomasta huimapäästä... ainakin äidistäään tulee harmaahapsi ennenaikojaan. Eli kimoudun, koska värillä todellakin on väliä ;-)

Kävin lisäksi (melkein menettämässä hermoni) Isom Marketin lauantairuuhkassa. Kyllä siellä kiirepäivinä töissä on kun siitä jotain maksetaan, mutta en kyllä vapaaehtoisesti asiakkaaksi ihan heti lähde.

Mummon puolella vetävät tapettia seinään, äitikulta pääsi liisteritytöksi. Minä siivoan (joo-o, koko ajan ja kovasti), liotan amarylliksen sipuleita (oli pakko hommata muutama uusi erikoisuus) ja komensin juuri perilliset lumitöihin (jotta saan velttoilla rauhassa). Saavat koeajaa uuden lumikolan. Näkyvät vetävän toisaan kolakyydillä pitkin pihoja. Eihän se aina ole niin justiinsa...

Ja vielä tuosta päivän kuvasta. Tuossa on kuulkaa aidon rötösherran nikkaroima postilaatikkokatos. Juuan vankilasta voi ostaa tuommoisia. On jykevä ja jämäkkä. Taisi vaan jäädä asennus tältä talvelta. Voihan sitä toki kiinnittää laatikot tuohonkin mutta voi tulla posteljoonakselta kommenttia. Ja kantaa kostoksi naapurinkin laskut meille.

Loppuun kirpputori-ilmoitus; Halutaan ostaa lasten ratsastushousut, kokoa 130 tai 140 tai molemmat. Vähintään polvipaikoilla. Värillä ei väliä kunhan ei ole se Prismassa taannoin myyty pinkki malli.
Yhteydenotot tämän palstan kautta.

Letkeätä lauantaita, missä ikinä kuljettekaan.

6 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika! Tuossa siivouksen tiimellyksessä korviini kaikui joltain tuparadiosta Entisten nuorten sävellahja :-D

  Olenhan minä tuosta ohjelmasta kuullut, mutta en ole aiemmin osunut oikealle taajuudelle oikeaan aikaan. Entisessä elämässä oli lauantaisin tähän aikaan joko töissä tai tallireissulla.

  Oikeasti hupaisaa. Ja niin toivottoman keski-ikäistä... Rakas Joulupukki, olen ollut melko kiltti, tuo minulle lahjakortti tatuointisalonkiin. Sain jo sen lumikolan.

  *poistuu tiputanssia hyräillen*

  VastaaPoista
 2. Ahaa, Hirnakka on löytänyt ENS:n. Hauskaa kuunneltavaa esim. siivoamisen tai lenkkeilyn ohella. Ja ennen sitä tulee Poppikoulu! Että ne jotkut tietää vaikka mitä....
  Ensi viikollakos on se ke/to second jäähyväistreffi?

  VastaaPoista
 3. Juuri näin S.Savas. ENS on oikeastaan aika hauska, yllättäviä äänitakautumia muinaishistoriasta tänään.

  Ensi viikolla voisimme kenties treffata keskiviikkona tai torstaina, jossain sopivassa puolimatkan krouvissa tai peräti Isoimmalla Kirkolla?

  VastaaPoista
 4. ENS:ssä on tullu meille molemmille monta haastetta,on meikä kuunnellut alusta asti tota ohjelmaa :) Meidän naapuri askarteli kesällä meille neljälle naapurille vastaavanlaisen katoksen,nyt alkoi epäilyttämään että mistähän herra on oppinsa saanut :)Kävin tänään naapurikylässä shoppailemassa White Housessa (en kuitenkaan jenkkilässä :),sieltä lähti mukaan kaikkea ihanaa.Ajattelin ,kun seuraavan kerran eksyt tänne niin käydään tarkastamassa putiikki.Mulla on aivan laatuaikaa,ainoastaan pojjaat kotosalla,netin ihmeellinen maailma on koukuttanut koko illan.Voi että kun vielä joskus asuttaisiin lähempänä...Alkoi illalla tekemään mieli sitruunateetä ja näkkäriä,muistatkos? Olisin pakannut kamat koriin ja tullut turisemaan,mutta on vähän liian pitkä matka käydä iltateellä.Kippis vaan näin lauantai-illan kunniaksi,ihan teemukin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Voi kehno, ihan tuli sitruunateejauheen maku suuhun. Ja se näkkäri, Maukasta parasta :-O

  Turinatuokion aika on, ehdottomasti. Jos ei meillä niin sitten teillä ja samalla käydään White Housessa. Jos ei ihan Obamalla asti niin ainakin siinä likempänä.

  Nuoruusmuistoja ei sitten avoimilla kanavilla herutella, en minä näistä muista lukijoista niinkään mutta auta varjele kun perilliset hoksaavat sivuhistorian tuomat kyyläysmahdollisuudet. Ja löytävät salasanaluetteloni hiirimaton alta ;-/ Se on ainoa paikka jonka itse muistan. Ei tällä dementialla enää hallita monimutkaisia kryptauksia tai hukkapiilojemmoja.

  Haisen savulle, poistun tuulettumaan.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on tollanen jonkun kynttiläkruunupään eli Lusijan nikkaroima postariteline.
  Täytyy tutkailla "sillä silmällä" meidän tyttöjen vaatekaappeja. En ole ihan satavarma, löytyykö ´ridapöksyjä enää tuossa kokoluokassa, mutta tsekataan.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com