tiistai 7. tammikuuta 2014

Katsaus lähihistoriaan: Hornan liekit

Edellinen osa löytyy täältä: Katsaus lähihistoriaan: Auton huolto

Pukin tuomisia, mikä tämä on?? Kastanjapannu?

Perjantai-iltana keräännyimme ihmeen säädylliseen aikaan ilta-aterialle. Muu perhe mussutti herkkupastaa, minä jäystin uunikasviksia ja pihviä. Piti tankata kunnolla lauantain Body Pump -maratonia varten. Odotin sitä ja tiimin tapaamista kuin kuuta nousevaa sillä edellisen edellinen oli jäänyt väliin voitokkaan koiranäyttelyreissun takia. Ja sitä edellinen naurava nakki -sormeni takia.

Illan aikana vatsan sisältö tuntui turpoavan ja paisuvan ja possahtavan kohta nahkapussista läpi. Ei auttanut leppoisa kävelylenkki Iso-J:n seurassa kylätiellä, ei auttanut tallissa tössehtiminen, ei mikään. Pakkasin kassin valmiiksi, latasin juomapullot valmiiksi ja tungin muutkin eväät ja kamppeet mukaan.

Kävin hyvissä ajoin yöpuulle ja arvelin olevani superiskussa lauantain jumppamaratonilla, 1h 45 min hikistä liikuntaa hyvillä painoilla.

Yöllä kääntyilin vatsanväänteissäni ja aamuyöllä teutaroin uskollisen Nasseni kanssa kylppärin lattialla. Mikäs siellä oli pötkötellessä, lämmin lattia, oma tyyny ja pyyhe peittona. Ja pytty lähellä. Nassen kalmatuhnut inspiroivat minutkin tyhjentelemään itseäni. Terveellinen ja täysipainoinen ateria hedelmäiltapaloineen poistui synkeänä sekamelskana elimistöstäni. Poltti lähtiessään jokaikisen suolenmutkan karrelle.

Kello 05.56 näpytin viestin jossa peruin osanottoni aamun maratonille ja tirautin pari kiukun ja harmin ja kivun kyyneltäkin. Niin paljon voi pientä ihmistä potuttaa, kaikki!

Lauantaina perhe löysi pahalta haisevan, kiukkuisen ja kipeän Torpan Armon jolta ei herunut armoa eikä ystävällistä sanaa kenellekään, sillä joku kelmi jossain tökki näköistäni voodoonukkea tulihehkuisilla neuloilla.

Minä jäin petiini kytemään ja käryämään, Iso-J lähti hakemaan pari kuormaa saunapuita ja muu perhe muihin hommiin. Äitikulta taapersi kahden talouden välissä hoitaen ruoka- ja pyykkihuoltoa ja tarkaten vanhalla vainullaan potilaan vointia.

Kyllä korpesi. Ja kyllä korvensi.
Homma jatkuu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com