torstai 23. tammikuuta 2014

Asteita


Asteikolla nollasta kymppiin, tämä on katsantokannasta riippuen nolla tai kymppiplus. Onhan tämä kierrätyksen ja ekoilun huipentuma, kun penskat kasvavat pottaiästä pois, voi pissapotan siirtää sujuvasti vessasta astiakaappiin ja muuntaa sen boolikulhoksi. Tai sitten ei.

Olisinpa totisesti halunnut nähdä sen juhlapöydän, jossa boolia äyskäröitiin tästä 'boolikulhosta'.
Kuriositetin vuoksi olisin vaikka voinut ostaakin tämän kapistuksen ja säilöä jälkipolville opiksi ja ojennukseksi. Mutta en kehdannut. Pitkään piti odotella, että käytävällä tuli sopivan hiljaista niin, että sain vaivihkaa pari kuvaa räpsäistyä.

Olisihan se hauskaa pikkuisen lyödä lapinlisää Perillisten kuumottamiseen ja kertoa vaikkapa heidän häissään, kuinka tämä 'boolimalja' on kulkenut perheessämme vuodesta 2000 saakka ja on tärkein perintökalleutemme. Voisi anoppia yskittää :D

Kuvatkin otin ihan siitä syystä, että kukaan ei ikinä uskoisi tätä tarinaa todeksi. Paikalliset menkää itse ihastelemaan, samalla ständillä on kaikkea muutakin uuden elämän saanutta tarvekalua. Uusi nimi, uusi hinta.

Pakkasasteet tänään olivat sen verran hyytävät niin meillä kuin Keski-Karjalassakin, joten Perillisten ratsastustunti siirrettiin sovulla sunnuntaiksi. Silloin pitäisi olla säädyllisemmät lukemat mittarissa.

Omat asteet kohosivat kuumeeksi. Aamulla tallihommien ja Perillisten kouluunlähettämisen jälkeen ryömin takaisin vällyihin ja päiväpeitonkin alle palelemaan. Oli verkkarii, oli hupparii, oli pitkähihaista t-paitaa ja oli villasukkaa. Ja silti tärisin niin, että leuat louskuttivat. Päivän mittaan olo vaihteli jäätävästä kylmyydestä tuskaisen kuumaan ja kurkkukipu, korvasärky ynnä päänkivistys viimeistelivät päivän mielialan. Pakkasella sekin.

Älkää kysykö mistä minä tämän typerän kuumeen nyt sain, en tiedä. Eikä kuume kertonut mistä tuli.

Eilen uutisoitiin suomalaiskeksinnöstä joka kertoo ihmisen syntisyysasteen kuivuneen veren väristä. Paha tulehdustila kertoo täysin rapautuneesta moraalista. Noh, minä olen vain vähäinen pienyrittäjä, en asianajaja joten ehkä vereni ei ole (vielä) niin valkoista kuin tosisyntisillä.

Onneksi kaapista löytyi tuhteja painkillereitä ja lääkärin neuvoa noudattaen otin sekä parasetamolin että ibuprofeiinin. Ja join järkyn vahvaa inkiväärin liotusvettä, kuumana, kurjuuden maksimoimiseksi terästin sen tuplamäärällä vihreää teetä. Pahaa mutta tehokasta.

Kurkku taisi palaa karrelle mutta ei se mitään, parempi palovamma kurkussa kuin takiaiset. Tai pätkä piikkilankaa.

Onneksi olen ollut sen verran tolkuissani, että olen pystynyt pätkittäin lueskelemaan tätä matkaopasta. Mahdottoman mielenkiintoinen ja hauskasti kirjoitettu.

Olisi toki hauska lukea Madventures -kaksikon näkemys viikinkien maasta, mutta ehkä siinä syötäisiin parit valaansilmät liikaa minun makuuni ja ryystettäisiin liikaa paikallista pontikkaa. Ja tanssittaisiin transsissa maahisten kanssa.

Mikään noista vaihtoehdoista ei välttämättä ole poissuljettu jahka perille päästään. Ollaan sitä Nempan kanssa kaikenlaista nähty hevoskisoja kiertäessä.

Pontikan jätän väliin. Nyt ja aina.

Päivä meni siis jokseenkin alle arvostelun. Nyt aion doupata yhden viinilasillisen, nakata pari buranaa käkättimeen ja sitten unta. Kissat mouruavat ja mellastavat jo nyt siihen tahtiin, että purkamatonta höntsäenergiaa riittää yön pitkiksi tunneiksi. Siksi tarvitaan tuhdit unenvarmistimet.

Justiinakin heräsi hoipparoimaan tupaan ja Torpan Pojat katsovat sen touhuja ällistyneinä. On se jo niin kurja esitys kissaksi, ettei taida enää kevättä nähdä. Silloin kun valvoin unettomia öitä heti leikkauksen jälkeen, sain seurata aitiopaikalta Justiinan yöelämää. Se on niin sekaisin, ettei taida itsekään tietää mistä on tulossa ja minne menossa.

Huomenna on onneksi jo perjantai. Jotain pakkoliikkeitä kaupungin suuntaan olisi kyettävä tekemään mutta vain minimi. Vain ja ainoastaan minimi.

Tämä viimeinen kuva menee Titalle jossa muuan Hattara-kissa alkaa olla kevätvillissä. Tai kuumeessa, ihan miten vaan. Kissojen ja ihmisten kuumeet ovat (onneksi) sangen erilaiset…

Mukavaa perjantaita! Varo maahisia, missä lienetkin.12 kommenttia:

 1. Nyt sitten isoa J:tä auton rattiin ja lekuriin!
  Mitäs minä sanoin siitä kuumeilusta - se voi olla niitä ensimmäisiä oireita joten olisi ainakin hyvä käydä mittauttamassa tulehdusarvot jos ei muuta - ihan oikeesti!
  Sitäpaitti mahdollista flunssakuumetta sen paremmin kuin flunssaakaan ei saisi hoitaa parasetamoleilla eikä ibuprofeeneilla mikäli on tämän päivän IltaSanomissa ollutta uskominen - tosin taitaa enemmän keskittyä pitkän juoksun vaikutuksiin mutta enivei ja yhtä kaikki.

  Sinä se olet jääräpää ja jos ei mun lammasvaunun lämppäri olisi jäässä niin lähtisin itäisille maille kurinpidollisiin tehtäviin jotta sut saadaan terveeksi - ärrh! sinä kun et usko mittään vaan riekut pitkin maakuntaa "no joo, eihän mulla ole kuin 42 astetta kuumetta niin voidanhan mä käydä ruokaostoksilla ja sit treeneissä" - asenteella ja se ei ole hyvä se.

  Anteeksi nyt tämä marmatus mutta oon huolissani, kais sinä nyt sen ymmärrät ja jos tässä loppukevennykseksi jotian juorutaan niin Titasta on tullut vallan mahdoton; se veti siitä sun varvas - jutusta pitkät monologit ja siirtyi melko sujuvasti varpaista vehkeen pituuteen ja eri hallintomalleihin :D
  Mahdoton nainen ja täytyy toivoa että kesä tulee äkkiä jotta se pääsee sinne kasvimaallensa möyriin..:P

  Pusuja ja paranemista - ja menet sinne lääkäriin!!!

  Btw, pakkasta -24 ja kelit senkun jatkuu...

  VastaaPoista
 2. Eihän tuo kuumeilu nyt vaan liity siihen fiksinkioperaatioon?

  VastaaPoista
 3. Herranjestas, saavun vasta kolmantena marmattamaan samaa asia akuin Paimen ja Arttorius. Soita aamulla hyvä ystävä lääkäriin ja tiedustele onko tämä joku remontin jälkikomplikaatio. Ja ilmoita tulevasi tutkimuksiin. Älä siis edes kysy aikaa, vaan mene!!!!

  Kevennyksenä saarnaan kerrottakoon, että Hattara istuu pakkasessa perse kuurassa pihalla ja odottaa sulhon saapuvan. Ei juma, että kissa on idiootti... viisaampi lähtis naapuriin. Eka ehta kolli on kilsan päässä. Kissan mitalla ei siis kaukanakaan. Ja tää hullu istuu pihalla perskarvat maahan jäätyen * päätä puistava hymiö * Muuten se kyllä on ihan fiksu katti, mutta nää suvunjatkamishommat ei oikein ole sen välkyin puoli.

  VastaaPoista
 4. Toi potta on kyllä paras kirppisjuttu ikinä!

  Ja komppaan muita eli tutkimuksiin siitä ja äkkiä.

  VastaaPoista
 5. Nemppa laskeutui Isolta Kirkolta hyvässä järjestyksessä ja on ehdottomasti samaa mieltä, että Tikkamäen suuntaan on konsultoitava potentiaalisen infektion poissulkemiseksi. Toki influenssakausi on alkanut ja kaikki virukset jylläävät. Juten totesit, paljon on nähty erinäisillä kisareissuilla ja nähdään jatkossakin:))) Tsemppiä, toipumisia ja kaikille Torpalla terveisiä. P.S Toinen boxerineidoista oli saanut uuden huippu talvimanttelin (sama brand kuin loimissa), Turusta sijoitus Juniorille ja nyt odotellaan sopivaa visiittiä Barcelonaan Sulhon luokse. Emäntä haluaa nähdä Nasse Papan jossakin kohti, joten Töölön suunnalle voitaisiin suunnitella kokoontumisajot:)

  VastaaPoista
 6. Harvoin kommentoin, mutta tuo boolimalja ylitti kynnyksen :)
  Ja emännän vieroksunta lääkärikäyntiin. Tähän mennessä lienet jo käynyt ja ohjeet saanut. Itse olen samanlainen mukamas terästyyppi, mutta joskus täytyy alistua ja totella. Joohan?!
  Olen ihaillut koirien ja hevosten kuviasi, minä en koskaan osu kohdalleen. Yleensä mättää joko olosuhteet tai kuvattavan nopeus. Hyvin olet saanut koiran puruvoiman kuvattua! Ehkä joskus saan kuvattua omieni puruvoiman yhtä vakuuttavasti,
  Luonto on nyt ihmeellisimmillään, täällä saisi upeita kuvia. Jos kamera kestää pakkaset. Muutaman hyvän kuvan olen saanut pelkällä kännyllä otettua...
  Ja ne kotikanojen tuotokset, juuri tänään tuli noudettua tutulta tusinan verran moisia... ah niin hyviä.

  VastaaPoista
 7. Tervepä Seijalle (jos siis oot se vanha WeteSeija... :))

  Statuspäivitystä odottelen vähän huolissani... miten Hirnöös ja infektio jakselevat...? Huolestuttavan runsaasti on vastoinkäymisiä satanut Torpan Armon elon polulle. Toivotan terveesti valoisampaa kevättä.

  Laita Hirnakka chilit itämään. Mä vihdoin löysin palan styroxia, joka on siis olennainen osa chilien idättämistä kera suodatinpussin :D Lähes henkimaailman juttuja, mutta sattuu olemaan ylivertaisen hyvä konsti idättää siemeniä.

  VastaaPoista
 8. Jos joku muukin on huolissaan, niin kerrottakoon että Torpan Armo ei ole vimosen päälle hyvässä vireessä ja _menee_ huomenna lääkäriin. Postausta voi joutua odottamaan vähän aikaa. Luvatta tuikkasin väliaikailmon tekstarivaihdon perusteella.

  Muillekin tiedoksi, että leikkauksen jälkeen voi tulla operaation jälkeen yleisinfektiota, joka ei oirehdi suinkaan leikkausalueella. Ikävimmät vaihtoehdot ovat sairaalabakteeri veressä ja vähän muutakin.

  Kiitos ja Anteeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on jo oltu huolissaan, koska Torpan Armon tapaista ei ole ollut jättää vastaamatta kommentteihin ja päivitystahtikin on yleensä aika ahkeraa ja nyt ei mitään kuulu. Toivottavasti nyt ei olis mikään sairaalabakteeri tai muu ikävämpi juttu!

   Ja Tita, mulla kun noi chili negron ja jamaican bellin siemenet odottaa purkissa idätystä, niin mites niitä tyroxia ja suodatinpussia käytetään?

   Poista
  2. Koitan selvittää ilman kuvia... tarvitaan astia. Minä käytän muovisia Aino-jäätelö jäämistöjä. Sitten styroxin palanen (käy myös Finnfoam tai joku kelluva solumuovi-sydeemi. Laitetaan vettä astian pohjalle ja keluva sturox tai jotain sinnepäin kellumaan siihen veden päälle. Päällystetään se kelluva lautta suodatinpaperilla tai talouspaperin palalla, että se imee kosteutta alla olevasta vedestä. Sijoitetaan se systeemi veden päälle kellumaan. Laitetaan siemenet koko koristuksen päälle ja laitetaan kansi (kansi tai muovipussi) koko homman överiksi. Odetetaan muutama vuorokausi ja kunhan siemenet itää ensimmäiseen sirkkalehteen asti, niin poimitaan itäneet siemenet juurineen ja sirkkalehtineen multapurkkiin. Pidetään multapurkit taimineen vielä muovipussin suojassa viikon verran, kunnes toiset lehdet tulevat esiin. Sitten normihuolto suihkutuksineen.

   Osasinkohan selvittää ymmärrettävästi... jos tunnet epävarmuuta, niin mailaat tita_haapajoki@hotmail.com

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta. Tätä voisi kokeilla, täytyy vain lukea tuo juttu ihan lause kerrallaan, että ymmärtää. Tyhjiä Aino-jäätelöpurkkeja löytyy tiskikaapin ylähyllyltä ja suodatinpaperia luonnollisesti. Vain styroksi tms puuttuu. Pakko tätä on kyllä testata ainakin osalla noista siemenistä, että onko tosiaan ylivertainen systeemi. Kieltämättä kuulostaa todellakin henkimaailman jutulta :D

   Poista
 9. Sulla on sellanen kuume, että voi mennä vaikka sydänlihakseen. Tollanen kuume hakee heikon kohdan ja asettuu taloksi ikävällä tavalla.
  Uskoisit jo, lähe kiireellä lekuriin!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com