tiistai 7. tammikuuta 2014

Katsaus lähihistoriaan: auton huolto


Jep. Koska viime päivien tapahtumatahti on ollut sangen kiivas ja monivaiheinen, teen yhden multipitkän päiväkirjamerkinnän sijasta useamman pienen.

Kuvia on turha kinuta sillä ei näissä käänteissä jouda kameran kanssa temmeltämään. Otsakamera olisi kyllä ollut kiva, niin paljon on itseltäkin näkemättä jäänyt.

Länget kaulaan ja hommin. Perjantaina Iso-J jätti minut jumpalle ja lähti viemään auton huoltoon. Palasi sieltä oireyhtymän nimeltä b-m-w -kanssa. Iltapäivällä sai onneksi jo omat rattaat alle ja taas elämä jatkui.

Rohkenen tässä nyt mainita tästä BMW-oireyhtymästä. Serkkupoikani puhuu Bob Marley Wagonista joka sinällään on ihan kiva nimitys, aika höyryissä useat ko. oireyhtymää potevat tuntuvat kiesinsä pedaalia polkevan. Ja nyt sitten pari erittäin tärkeää täsmennystä.

Ystävälläni Nempalla on BMW. Hän on silti mitä hyväsydämisin ja ihastuttavin ihmisolento. Hän (ja pari muuta tuttua) ovat niitä poikkeuksia jotka vahvistavat tietyn säännön. Sen säännön. Ja hänen bemussaan on vilkku. Eikä hänen otsassaan kasva.. noh.. se.

Lisäksi minulle on herttaisen yhdentekevää minkämerkkinen auto perssiin alla pärisee. Pääasia, että se on turvallinen, tarkoituksenmukainen ja sillä saa asiat hoidettua ja tavarat kuskattua. Minulle auto on kulkuväline. Toki liikuttuisin kyyneliin saakka jos käteeni luovutettaisiin vaikkapa nyt Range Roverin uusimman ja uljaimman maasturin avaimet enkä hylkisi minkään muunkaan järjettömän kokoisen maasturimörön avainten haltijuutta. Kyllä ottaisin, sillä näin pieni ja vähänläntä ihminen kuin minä, kelpuuttaa avoimin mielin kaikki tehostimet mitä saatavilla on.

Mitä sitä kiistämään.

No se autoista. Oma palasi huollosta ja kaikki oli kivasti.
Homma etenee.4 kommenttia:

 1. Daa - nyt uskaltaa lähteä töihin, kun elonmerkkiä pukkasi bittitaivaaseen :P

  Hyvällä autolla on vain kiva ajella! Sitä paitsi Audikuskit ne on nykyään kaikkein pahimpia mun kokemusten mukaan. Bemarit tulee kyllä kakkosena.

  Mä hyppään nyt kiesiin (tiedät minkä merkin fanaatikko kirjottelee...) ja porhallan töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan vaikka näin, että ei näissä elonmerkeissä ole järjen häivääkään mutta kyllä tämä tästä taas lähtee sujumaan.

   Ne pari kuspiätä jotka ovat ajotyylillää aiheuttaneet minulle tien päällä rytmihäiriöitä, kauhunhetkiä ja ääretöntä raivostumista ovat valitettavasti olleet mainitun oireyhtymäautomerkin kuskeja. Kaikkein aggressiivisimmat kuskit istuvat omien havaintojeni mukaan saksalaisten laatuautojen penkkien ja rattien välissä. VW ei kuulu nyt tähän porukkaan. Poliisit ajavat KansanVaunuilla :D

   Poista
 2. Komppaan Titaa. Meillä päin hulluimmat kuskit on eittämättä Audikuskeja, ajetaan yltiölujaa ja ei käytetä vilkkua. Bemarikuskit on kakkosia, mutta audikuskien mulkkuus hakee vertaistaan. Toki harvoja säännön vahvistavia poikkeuksia löytyy, mutta pääosin näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Audeja on otettu paljon työsuhdeautoiksi ja senhän tietää miten siinä käy.

   Tunnen kyllä muutaman ihan täysipäisen audiheimolaisenkin, ei pahaa sanaa heistä. Ja suhteellisen liikennekelpoisia kuskejakin, audista huolimatta :D Niitä poikkeuksiakin tarvitaan.

   Takavuosina saabisteja haukuttiin huolella ja volvoporhotkin ärsyttivät kanssa-autoilijoita.

   Aina jotain. Mutta mulkero on mulkero, oli persiin alla mikä kiesi tahansa ja se näkyy :(

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com