sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Väliraportti remppatyömaalta


Ennen varsinaista rempparaporttia (koostuu ennen-jälkeen -kuvista, tästä väliraportista ja loppuraportista) tyrkkään yleisön pyynnöstä jokusen kuvan siitä, missä nyt mennään.

Nasse-Setä saa kuitenkin luvan aloittaa. Tottunut poseeraaja on esiintynyt Torpan päiväkirjoissa niin Pääsiäiskoirana kuin rillimallinakin joten nämä päähinekuvat ovat Nasselle ihan perusmeininkiä.

Siskolikka tuli Torpalle perjantai-iltana ja lähti äsken. Mukana oli muutama (!!) laatikko muutosta ylijäänyttä tavaraa, myös nuo karvaiset paljettikorvat ja tiara.

Kerrankin sää oli suosiollinen ja lauantai-illan eväät saimme nauttia vanhassa kunnon Takapihan Tavernassa, lempeässä ja ihmeen sääskettömässä kesäillassa. Tähän tulisi kuva eiliseltä, mutta koska se manattu Kuvavirta kiukuttelee taas, laitan kuvan perjantai-illan myöhäratsastukselta. Vai olikohan se torstai? Anyway, Nuorimmainen kävi peltolenkillä peltohevosen ratsuhevosen kanssa.


Siitä olen kuitenkin satavarma, että eilen kumpainenkin Perillinen (!!) ratsasti tehokkaasti. Persvammautunut minä yritin katsoa maastakäsin menoa, toimia liikenteenohjaajana ja vahtia, ettei kukaan roikkunut ohjassa tai tehnyt mitään ehdottoman kiellettyä. Eivät tehneet. Tekivät hyviä tehtäviä ja Sörsselson sai taas esiintyä liitokaviona. Töttis oli vähän vaisu ja etenkin myötäpäiväkierroksessa jopa haluton. Pitää vähän kopaista lihaksistoa jos siellä olisi vähän jumia.

Tänään Töttis on ollut vielä astetta vaisumpi ja köhinyt, tyrkkään illalla pari uskomuspilleriä kitaan ja katsotaan aamuun asti mikä vointi. Täällä päin on todettu myös harmillista vaivaa, hevosten pääntautia eikä olisi ollenkaan poissuljettu, että meilläkin olisi se pöpö nyt käymässä. Testejä ei ole (vielä) otettu, noita viruksia on niin paljon, että se voi olla periaatteessa ihan mitä tahansa muutakin.

Nytkin istuksin tässä Takapihan Tavernan tuolissa ja mulla on suora sihti laitumelle. Kumpikin syö ja chillaa aivan tavalliseen tapaan. Köhimistäkään ei kuulu. Ainoastaan vieno raadonhaju löyhähtelee nenääni jostain. Arvaan Veljesten olleen asialla. Puolikkaita hiirentynkiä löytyy milloin mistäkin.

Nyt sinne remppatyömaalle. Koska en löydä kaikkia kuvia alusta saakka, laitan kuvia tämän päivän tilanteesta. Huomenna tulee vielä Päällikön Esimies katsomaan tehdyn työn ja sitten ollaan omillamme.


Tämä on näkymä takaovelta, tupaan mennään tuosta edessäolevasta ovesta. Lähinnä pyytäisin kiinnittämään katseet tuonne katon ja seinän yhtymäkohtaan, noita listoja on veistetty tarkkaan ja ajatuksella, että istuvat noin nätisti. Kuva ei tee oikeutta työn jäljelle.

Eikä ole itsestäänselvää, että satavuotiaassa torpassa kaikki seinät olisivat ristimittavaaterissa kaikkiin suuntiin. Niillä on kesäelämä ja talvielämä ja sen mukaan on elettävä.

Meillä oli suunnaton tsägä, että saatiin niin tunnolliset ja työstään ylpeät miehet töihin. Ei tarvinnut jälkiä siivota eikä kamoja keräillä pihamaalta. Työmaa oli siisti ja järjestyksessä koko ajan.

Tässä kuvassa näkyy vasemmalla kylpytiloihin menevä ovi.
Kaikki tämä meni uusiksi kun lattiakaivoista tulvi sisään sitä ihtiään.

Lattiassa on tumma, melkein mustanpuhuva laatta ja sen alla ihana lattialämmitys. Voi että miten minä tykkään. Mitään irtopattereita ei siis enää tarvita ja kosteat tilat kuivavat huippuimurin ja lattialämmityksen avulla nopeasti. Olihan meillä ennenkin lattialämmitys, mutta se toimi milloin halusi ja eli muutenkin vähän omassa tahdissaan.

Kalusteita tähän 'apukeittiöön' tai enemmänkin takaeteiseen on tilattu ja ne tulevat muutaman viikon päästä.
Muita kodinhoitohommia tässä tilassa ei tehdä kuin pyykinpesu. Tilaa on tupaan vievän oven oikealla puolella pyykkikaapille, laatikostolle, pesukoneelle ja yläkaapeille.

Kuivausrumpukin meillä on,  lähes virattomana toisessa rakennuksessa, siinä on hyrskytelty kuivaksi jokunen untuvatakki. Ei olla kaivattu pesutornirakennelmaa tähän tilaan.

Takaovelta (josta kuva on otettu) oikealle on myös ikkunallinen seinä. Siihen tulee matala vetolaatikollinen penkki pukemista varten. Siis jos haluaa istualteen kenkänsä laittaa. Naulakoita juu, kenkäkaappi joo.

Kylpyhuoneen puolelle, mars.
Suihkukulma näyttää tältä. Tuotiin Espanjan tuliaisina tuo vekotin ja säästettiin satasia. Ihan oikeasti.

Laatasta ja väliraidasta saatte vapaasti olla mitä mieltä tahansa, minä tykkään ihan hirmuisesti. Se nyt vaan sopii minun mielestäni tähän vanhaan taloon. Viimeisellä hetkellä ennen matkoille lähtöämme vaihdoin saumausaineen valkeasta mustaksi ja hyvä tuli.

Tähän tilaan ei tule muita kalusteita kuin pakolliset pesuainehyllyt, mutta niitä mietitään sitten myöhemmin. Ainakaan mitään muovilankakoreja ei tule, ajattelin lähinnä jotain lasihyllyjä mustilla vanhantyylisillä kannakkeilla.

Ja kenties tuohon nurkkaan katosta roikkumaan kerroskori pesusienille ja semmoisille. Kenties. Ehkä.

Tämä jos mikä on arjen luksusta. Lisävessa pihanäkymin. Pytyn ja suihkun väliin meillä on suihkuseinä joka asennetaan jahka Iso-J paranee kesäflunssastaan.

On se vaan niin, että nelihenkisessä perheessä jossa kaksi teiniä, toinen vessa helpottaa arkiaamujen hässäkkää ihmeesti. Ainakin uskoisin sen vaikuttavan suotuisasti hermojen kireyteen.

Antiikkimusta verhotanko on, vain rätit puuttuvat.

Tämä on remontissa juuri se vaihe, jossa pitää pysähtyä vetämään henkeä ja miettimään. Kaikki mitä seiniin porataan, jää nille sijoilleen joten nyt harkitaan: mitä, mihin ja miksi.

Kylpytekstiilit ovat niin riemunkirjavaa tavaraa, että täytyy tarkkaan harkita minkä antaa hyppiä silmille mistäkin. Minä niin nautin tuosta tasaisesta puhtaasta seinäpinnasta.


Lattia on tässä sama kuin eteisenkin puolella, se rauhoittaa ja kokoaa kaiken tämän mustavalkoisuuden nippuun.

Eilen kun remppamies Niksu lopetti hommansa, paikalle oli karauttanut yhden miehen siivouspartio joka oli pessyt ja kiillottanut kaikki pinnat, jopa ikkunat.


Suihkun vierestä mennään sisäsaunaan. Se on laatoitettu lattiasta, mutta muu jää meidän kontollemme. Iso-J:n isä värkkää lauteet ja sen minä kyllä tiedän, että niistä kiistelee perikunta vielä toisessakin polvessa. Kahdet hänen tekemänsä lauteet olen istunut ja tiedän, että ne ovat pilkulleen ajatellut ja toteutetut.

Seiniin tulee ilmeisesti melko tumma paneeli, lauteet vaaleampaa, olisikohan ollut haapapuuta? Lauteiden taakse alhaalta ylös suuntautuen ledivalot. Kiuaskulmauksen tiiliseinä peitetään tummalla kivilaatalla ja ovi on muistaakseni savulasinen. Kiuas on luonnollisesti puulämmitteinen, sellainen verkkohommeli joka täytetään kivillä.

No, niitä esittelen joskus myöhemmin. Nyt saunotaan ulkosaunassa niin kauan kuin kesää riittää. Ja riittäähän sitä.

Yhteenvetona voin sanoa, että siitä kaameasta alkukesän paskaylläristä jalostui loppujen lopuksi oikea onnenpotku. Uskallanko niin sanoa? Talon kalleimmat neliöt on nyt remontoitu viimeisen päälle huolella. Voin kyllä jo vähitellen pystyä elämään sen faktan kanssa, että suunniteltu remontti tuli kolme vuotta etukäteen. Hyvä näin. Ja kun vieläkään ei taivaasta tipahtanut tulikiveä päähän, totean, että hyvältä näyttää! Materiaalivalinnoille ei jäänyt aikaa, kiireessä ja paineessa ei ollut aikaa vatuloida yhtään. Onneksi olen nopea päättämään ja yleensä tiedän, mikä on se oikea.

Joku minua ilahduttavasti viisaampi on sanonut jotenkin näin: kyllä paskastakin timantti tulee kun pistää tarpeeksi painetta. MOT.

Nyt sunnuntain muihin puuhiin. Tallissa pääsisi maalaamaan, vadelmia tulee ruhtinaallisesti yli oman tarpeen ja torpalla kaikki hyvin. Paitsi Iso-J kipeä ja minä istun edelleen oikealla kankulla. Vasemmistosiipi on äkäinen.

Mukavaa pyhäpäivän jatkoa, missä lienetkin!12 kommenttia:

 1. Hieno tuo teidän kylppäri. Tykkäsin laatasta ja ladonnasta & mustasta raidasta.

  Luin kissaveljesten ruokatavoista samalla kun söin iltapalaa - nyt on sellainen tympeähkö olo.

  Nasse on niin filmaattinen.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vasta yksi kommentti ja sekin iloisesti positiivinen. Loput satayksi postauksen lukenutta puree oletettavasti nyrkkiään ja nielee mielipiteensä :D

   Meillä on OP ilmeisesti joku sukulaisuussuhde sillä niin on mun näköinen tuo työ. Kerta kerralta sitä katsoessani tykkään siitä enemmän.

   Jo nyt vähän ahistaa kun tilan täyttävät riemunkirjavat pyyhkeet, shampoopullot ja pesupallot, ulkovaatteet, kumpparit ja sandaalit, crocsit ja villasukat, koirien remmit ja kananmunakennot.

   Mutta nyt naatitaan.

   Olen pahoillani tympeän sivumaun saaneesta iltapalastasi, Iso-J löysi pihalta päättömän pikkulinnun joten sitä luontaista maatumislannoitusta tapahtuu koko ajan. Halusin eli en.

   Josta tuli mieleen yksi juttu. Maanantaina vietettiin mukavaa ja iloista iltaa ystävien kesken. Vieressäni olleesta salaattikulhosta pilkisti veikeä vihreä pikku toukkanen. Josta pääteltiin, että lautaselta löytyneestä madosta/etanasta/mistä vaan elävästä ohi menee PUOLIKAS mato/etana/mikä vaan elävä...

   Yrks. Semmoista se on kun ei myrkkyjä tai torjunta-aineita käytetä. Joskus osuu kohdalle proteiinipommi.

   Nasse ON.

   Poista
 2. Sori että olen näin myöhään liikkeellä mutta nämä nk.vapaapäivät ovat täynnä työntäyteisiä yllätyksiä.
  Komeaa jälkeä ja vaikka olinkin skeptinen tuon puolen laatan jaon suhteen, niin noin isossa tilassa ei tule sitä hajottavaa vaikutelmaa joka on pienempien pintojen vitsaus (tietysti tämäkin on mielipide/näkemyskysymys.

  Todella siistiä jälkeä ja mikä erityisesti ilahdutti alan ihmistä, oli suihkulle menevän putkituksen vieminen yläkautta (<- kursivoitu)! Se on ainoa ja oikea tapa, jäävät ne vettä ja kosteutta imevät kannakeiden roppausreiät seinän alaosasta pois.

  Valoisa ja tilava, joka saa vasta sen lopullisen ilmeen kun verhot ja muut kalusteet ovat paikoillaan mutta saamme varmasti kuvamateriaalia valmiista tilasta sitten aikanaan?

  Se miten kuvailit tulevaa saunaa, sai sieluni hyrisemään erityisesti tummien paneelien ja haapalauteiden käytöstä sillä vihdoinkin ihmiset tajuavat että ei sen saunan ole pakko olla se perkeleen vaalea koppi apasseineen ja vaaleine paneelipintoineen, vaan sisutuksellinen tila siinä missä muutkin. Myös verkkokiuas - varsinkin puulämmitteisenä - saa täydet pisteet ja ledit sen helvetin perinteisen hehkulamppumötikän sijaan saa meikäläisen seisomaan ja virittämään hallelujat volyymillä joka enteilee ulkoruokintaa ensi yöksi, ainakin mitä vaimon ilmeisiin on uskominen. Hyvä te ja hyvä remppaporukka!

  Sitten kuviin: jos Nassella on ensimmäisessä kuvassa WTF-ilme, niin toisessa ilme on jo vaihtunut tää ei jumalauta ole totta - ilmeeseen, sen veerran kärsivän näköinen vanha herra on :D

  Kiitos kuvista, hyvää sunnuntain myöhäisiltaa ja terveisiä koko porukalle - erityisesti Nasselle, tuolle rakkaalle koiruudelle joka taas saa suoristella psyykettään viikkotolkulla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, sydäntä lämmittävistä sanoistasi.
   Sen vähän mitä sivusilmällä seurasin remonttiryhmän touhuja, en voinut kuin ihmetellä sitä huolellisuutta ja tarkkuutta jolla kukin teki työnsä.

   Kuvia tulee kyllä, myös saunahuoneesta jahka se joskus valmistuu.
   Juuri nyt täällä ei tapahdu mitään, millään rintamalla sillä Iso-J on kipeä ja sohvan vankina.

   Nassella pokka pitää ja tuo jalo koirani kestää kaiken. Ottaa koiraveronsa makkaran muodossa.

   Poista
 3. Nasse rulettaa tilanteessa kuin tilanteessa sen vaatimalla vakavuudella. Nassella on aivan ällistyttävää tilanneviisautta, eikä sen ego värähdä edes strassikorviin. Se on vain niiiin huippu borderi, ettei ikinä ole moista ennen tavattu. Niin viisas.

  Rempan suhteen iloisesti liputan kans oivallisen onnistumisen puolesta! Ennen kaikkea vaihtosi vaaleista saumosta tummiin on mitä käytännöllisenläheinen toimenpide. Vaaleat saumat tummuvat ajan mittaan, ja niiden hinkkaaminen mitä moninaisimmin apuvälinein tulee ihan liiiiian tutuksi. Peppone pisti jokusen muunkin erittäin hyvän kommentin -ihan asiantuntemuksella. Että pitää tulla kokeilemaan teidän talvisaunaa joku kerta. Tosin tykkään teidän ulkosaunata ihan täpöllä - hurjan hyvät maisemat ikkunoista ja tunnelma aivan ihana! Tuonko kissanpennun tullessani? Valita voi täydellisestä myyräkilleristä puffimaiseen pitkäkarvaan :D Aivan oivallisia otuksia molemmat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nasse on Ässä. Ässien Ässä.

   Ulkosauna on hyvä. Onneksi se oli täällä jo, vain ulkohuussi puuttuu :D

   Kissanpentuja ei nyt huolita, onneksi on tätä välimatkaa niin voin varmistaa päätökseni pitämisen.

   Poista
 4. Mitä upeita perennoja sulla kukkiikaan ! Huiman hyvinvoivia ja ISOJA ! Lannoitus kohdillaan ;)

  Klassikkoainesta tuo teitin uutukainen peseytymiskeidas.
  Olen sitä mieltä että tila jossa käytetään kiiltävää fasettihiottua laattaa tiiliskiviladonnalla ei voi epäonnistua ;)
  Tosi tyylikkäänraikas kokonaisuus !

  (kuka muuten suunnittelisi näkymättömät shamppoo yms härpäkepullot ? Ok, läpinäkyvät, tekstittömät menisi, mutta miksi,oi miksi pullot pitää aina olla sateenkaaren kirkkaimissa väreissä ? Kylpytekstiilejä saa onneksi valkoisina ja mustina ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppukesän suurperennat ovat huimanupeita. Nauhukset (keltaiset) ovat hienoja ja kestävät pitkään. Nuo ovat muuten Titan jakotaimia.

   Ritarinkannuksia (olikos ne nyt niitä?) on montaa sorttia, tuo vaalea lila on muistaakseni Dusky Maidens tai jotain sellaista.
   Harmillisesti salkoruusut eivät nousseet tänä vuonna, ehkäpä jo ensi kesänä.

   Totta turiset shampoopulloista. Pitäisi kai ostaa valkoisia pumppupulloja ja liruttaa litkut niihin. Toisaalta kun meitä on neljä ja jokaisella omat tuotteensa, olisi meillä hirmuinen rivi valkoisia pumppupulloja ja kaikki aina tuhannen sekaisin.

   Sitten kun lapset eivät enää tarvitse värikoodauksia omat pyyhkeensä löytääkseen, siirryn minäkin mustaan ja valkoiseen ja hilpeään harmaaseen.

   :D

   Poista
 5. IHANA!
  Musta sauma oli fiksu ja särmä valinta. Hyvä sinä. :)
  Lattialämmitys on loistava, sillä minäkin sulattelen koirista lumipalloja nuoska-aikaan. ;)

  Ja saunanpuolen suunnitelmakin kuulostaa loistavalta. Just semmosen kivikorihässäkän mäkin haluaisin kiukaaksi, sit joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänx. Ihan saa vapaasti ideat napata omaan käyttöön. En toki samanlaista vesivahinkoa kenellekään toivo mutta jos vaikka vapaaehtoiseen remonttiin ryhdyt niin tuossapa olisi vähän ideaa josta työstää omanlaisensa.

   Se kivikorikiuas on hieno, odottelee varastossa valmiina.

   Poista
 6. Nemppa on tehnyt välilaskun kotiin. On juhlittu lähipiirin ansioitunutta juhlakalua niin golfkilpailun kuin iltajuhlankin merkeissä ja katsottu ihana, ihana La Traviata linnan muurien sisällä ja pelattu kolopalloa ponnella 4 18 väylän kierrosta ja yksi ysi viikon sisällä ja nyt painitaan pyykkien ja viimeisten lomapäivien parissa. Kuluvan viikon loma lyheni kolmeen päivään ja torstai ja perjantai kuluu koulun penkillä mm. aksiaalisen spondyloartropatian ja saman sukuisten tautien parissa.Pirautan vaikka illalla, eilen ei ollut paukkuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vähän arvelin, että taitaa olla takki tyhjä kaikesta riekkumisesta ja liikunnasta.
   Kivalta kuulostavat nuo opintoaiheesi.... *hepreaa*

   Siltä varuilta, että olisit kurvannut Torpan kautta, hommasin pienen synttärilahjan. Sitä ei voi lähettää postitse joten saat sen sitten kun piipahdat näillä selkosilla.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com