maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kainuu


Perjantaina illalla päädyttiin vihdoin ja viimein näihin hienoihin kainuulaisiin Nuasjärven maisemiin.
Olikin viimeinen mahdollinen viikonloppu visiteerata Ystävien mökillä, nyt se nimittäin tyhjennetään, puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, entistä ehompi hirsimökki.

Meillä on vähän semmoinen homma näiden vierailukutsujen kanssa, että tullaan kunhan päästään. Tänä kesänä on päästy moneen paikkaan ja hyvä niin.

Huomenna se lysti loppuu, hevoset tulevat kotiin.

Mutta vielä takaisin viikonloppuun. Koskapa kameraton kurjuustilani jatkuu vieläkin, olen puhelimen ja tietokoneen keskusteluyhteyden ja minkälie arveluttavan pilvipalvelun varassa. Pilvipalvelu on tasan niin pahenteinen, hämäräperäinen ja outo homma kuin miltä se kuulostaakin. Tekstiä lukeva miekkamiehistö olkoon huoletta. Kyse ei ole sellaisesta pilvipalvelusta.

Minulla on monta kivaa kuvaa lauantai-illan riennoista, mutta koska se tyhmä keskusteluyhteys puhelimen ja tietokoneen väliltä tökkii, en saa kuvavirtaa päälle ja sitä myötä kuvat jäkittävät puhelimen kuvavirrassa. Mikä lie hornansyöveri koko virta. Ei toimi.

Lauantaista lyhysesti, NW soitti hyvin mutta toista vuotta jatkuneen kiertueen viimeinen keikka oli vähän rutiinilla vetäisty. En sano, että kukaan soitti vasemmalla kädellä, mutta ajoittaista leipääntymistä oli itse kunkin soitannossa kuultavissa. Lopun ilotulitus oli komea päätös pitkälle työrupeamalle. Loppukaronkka lienee ikimuistoinen.

Jatkoa odotellessa toivotan hyvää lomaa koko remmille. Kokonaisuus on osiensa summa ja tuo kokoonpano toimii.


Tämäkin kokoonpano toimii.
Peetu ihmettelee kahta identtistä metrilakua. Nuo kaverit ovat saletisti pötkötelleet samassa tuubissa ennenkin, niin luontainen on Superkissojen unilentoasento.

Kotiin oli kiva tulla. Ajelin vienon kuorsauksen säestämänä lähes koko matkan. Myöhään venähtäneet yöt vaativat veronsa ja saunan jälkeen alkaa luomi painaa itse kunkin säihkysilmiä. Omat ovat lähinnä vihikoiran verestävät luppaversiot.

Nyt on tämän kesän reissut heitetty. Jotain yksittäisiä pistokeikkoja tehdään, mutta koko porukalla emme pääse päivänreissuja pidemmille keikoille.  Syyskuussa olisi tarkoitus hankkiutua Olympiastadionille ihmettelemään hevostouhuja ja ehkä/kenties/jos Luoja suo, lokakuussa vielä Jaffa Areenalle Horse Show:n merkeissä. Jollekin näistä keikoista yritän saada pienen itä-länsi -kiertueen jotta nähtäisiin mahdollisimman monta tuttuakin.

Nyt kuitenkin uutta viikkoa päin. Mukavissa merkeissä tämä tulevakin alkaa, heti huomenna saataneen mieluisia iltavieraita espanjalaisen illan merkeissä. Toivottavasti taivaalta tulee muutakin kuin vesisadetta.

Tämän päivän kuriositeetteihin on mainittava pihaan kävellyt Torpan entinen emäntä. Sydäntä lämmittivät nämä sanat: on ihana nähdä, että nyt tällä mäellä asuu oikeat ihmiset.

Tähän on hyvä päättää tämä antoisa ja mukava viikonloppu. Kiitos vielä kerran viikonlopun isäntäväelle.

Mukavaa viikon alkua, missä lienetkin!
9 kommenttia:

 1. Jeps - olet siis hengissä :D Weljekset ovat kyllä samalla muotilla tehtyjä, sen huomaa.

  Kaunis Nuasjärvi alkaa olla surullisen kuuluisa Talvivaaran jätevesien laskupaikkana. Toivottavasti nikkelin hinta laskee edelleen ja homma menee seisakille tasan siihen asti, että puhdistavat jätevetensä. Ilkeästi tietenkin ajateltu, sillä Talvivaara työllistää melko lailla. Se vois tehdä sen saman paskomatta ympäristöään minun mielestäni.

  Happy landigs for horses!

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta mutta totta, mekin saimme hommatuksi stadikan hevosteluun lauantaipäivälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan! Nyt sitten vaan sopivaa koodivaatetta miettimään ja treffit!

   Poista
 3. Toivottavasti lomasi oli sellainen oikea loma ilman ajatustakaan työlle, muuten ne akut eivät oikein lataudu.
  Huikea kuva kattiveljeksistä ja mielestäni se edustaa tiimityötä parhaimmillaan, sinnä on myös selkeä optinen harha - peilikuva ilman peiliä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se Loma. Ainahan se on mielessä, työ meinaan. Mutta tarpeeksi kauas kun matkustaa, niille töille ei juurikaan voi tehdä paljoa. Jokunen sähköpostiviesti kai tuli hoidettua ja Iso-J teki vähän kauppoja, paikatakseen meidän shoppailun tuomaa kassavajetta :D

   Kattivelloset ovat lakupötköjä.

   Poista
 4. Onko kapula wifi-yhteydessä? Entä onko kapulassa icloud-sininen palikka "päällä"? Ei sen pitäs kai vaikuttaa, mutta jos se luulee että synkkaus tapahtuu itunesin kautta, voi se jättää kait töräyttämättä kuvia minnekään.
  Jos on eikä silti mene mihinkään niin google drive on toinen mahdollinen jolla kuvatuksia saa siirrettyä luurista. Siinä tosin tiedostot pitää valita itse, mutta ne kuitenkin menee omalle kuukle-tilille.
  Olipa sekava kommentti, mutta niin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja tietty en ees tiedä onko sun puhelin mallia omena, mutta päättelin että voisi olla :D

   Poista
  2. On se iLuuri ;-) Mulla on varmaan vielä jotkut reissuasetukset päällä koska aiemmin kuvavirta on toiminut rykimättä. Pitää perehtyä tarkemmin huomenna.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com