lauantai 9. helmikuuta 2013

Ollos huoleton, kissa valveill on...

Veli Winston turvaa uuninpankon

... meillä kissat nukkuvat kaikessa rauhassa, niinkuin aina ennenkin, ennen Ellin seuraavaa ylläripylläriä. Jota ei muuten tule, jos lääkäri suinkin ehtii kissan sanoa, ennenkuin Elli vilistää villahousut pöllyten naapurin navettaan.

Tiedän sen sijaan kaksi huushollia jossa elo ei ole rauhaisaa. Molemmissa on kissanpentu, toisella poloisella kaksi. Kaksi ensinlähtenyttä härveliä riekkuu Lievestuoreen tienoilla herättäen pahennusta, närkästystä ja suoranaista kauhua kanssa-asujissaan. Viimeinen kissinpilli kulkeutui perjantaina Kiteelle. Matkalla oli tullut itku ja parku mutta uudessa kodissa kehruun volyymikin oli löytynyt.

Meille laskeutui rauha ja kutakuinkin normaali elämän tahti.

Taivaalta laskeutui lunta. Aamulla Veli Winston syöksyi hirmuloikalla ovesta pihalle -ja upposi mahaansa myöten pehmeään lumeen. Sillä ilmekuvalla olisi voittanut mennentullen Vuoden veikein mirri -kilpailun jos toisenkin.

Kun lumityöt oli tehty, alkoi uusi sade. Onneksi siinä kahden sateen välissä ja heti linkotraktorin lähdettyä saatiin heinäkuorma pihaan ja jo tutulla rutiinilla muljautettiin paalit paikoilleen. Se on ihan tekniikkalaji, meinaan suurpaalien pyörittely ihmisvoimin. On melko helppo kuutioida noin arviolta paalipallukan tarvitsema matka, asettaa kuormalava paikoilleen, hop-hop ja touchdown. Paali laskeutuu just sinne mihin pitääkin.

Heitettiin naapurin isännän kanssa yläfemmat ihan vaan täydellisen paalin telemark -alastulon takia.
Hyvä mieli tulee joskus niin vähästä.

Hyvä mieli tuli myös Tössetamman kontaktinottamisesta, hällä on nyt niin seuranhaku päällä, ettei ennen ole nähty. Suitset menevät päähän, kuolaimet suuhun ihan ilman temppuja. Toki mulla on jemmassa tilkka siirappia kuolainten kyytipojaksi joten niistä on tullut mieluista imeskeltävää.
Huomenna, jos Luoja suo ja Luontoäiti sallii, lähdemme hankihumpalle.

Saahan sitä suunnitella. Katsotaan nyt miltä maailma aamulla näyttää.
Hyvä mieli tuli myös siitä, että Soosipossun harja on taas kuosissaan, hieno nuori Viikinkihevonen. Kuvaa ei ole, koska kamera ei ole nykyisin siellä missä minä, vaan elää omaa elämäänsä (pölyttyy tuvan ikkunalaudalla). Uskoo ken tahtoo ilman kuviakin, Soosilla on hieno sänkiharja. Vapaalla tyylillä veistelin ja melko hyvä tuli.

Hyvä mieli tuli siitäkin, että kummipoika johtaa tuoreimpien tilastojen mukaan pistepörssiä. Aika kova saavutus, etenkin kun kyseessä on jääkiekon eteläisen suomen sarjat.

Joo, hyvää mieltä on monestakin syystä. Onhan tässä jo muutama viikko melko syvissä vesissä kynnettykin. Ettei peräti pohjamudissa.

Hyvää mieltä ja hyvää syntymäpäivää Kummitustädille sinne savoon, kummitytär lähettää terveisensä. Samaisella kummityttärellä (Nuorempi Perillinen) paloi tänään hihat ja pinna poniopiston tunnilla. Oli kuulema aivan säädöt kateissa sekä häneltä, että tallin laiskimmalta ponilta. No, sisulla siitä selviää ja kunhan viikon miettii, on asenne taas pikkuisen topakampi seuraavaa tuntia ajatellen.

Nyt minä otan kissoista mallia ja siirryn venyttäytymään. Minulla on paljon patoutunutta laiskottelunhalua ja tarvetta.

Mukavaa illanjatkoa, missä lienetkin. Tähän loppuun laitan vielä yhden biisin joka on soinut päässäni useamman päivän. En tiedä mistä Disneytuotannosta tuo biisi on, mutta komeasti poika vetää.


Veli Milton turvaa uunin alaosan
PeeÄäs:
voisiko joku ns. asioista perillä oleva taho kertoa minulle mistä tässä findus-hevosenlihahommassa on kyse? Hevosenlihaahan kehutaan parhaaksi pihvilihaksi ja nyt se onkin yllättäen ihmisravinnoksi kelpaamatonta jätettä jota Findus on epähuomiossa polkaissut muutamaan lasagneannokseen. Oliko se Tesco joka pyysi nöyrästi anteeksi myytyään hevosen lihaa? Ei tajua laakson lapsi tätäkään.
15 kommenttia:

 1. Saa laittaa Soosi-possun uudesta harjasten muotoilusta kuvia! Kyllä Canon vielä hommansa hoitaa, kun saa mahdollisuuden.

  Torpan armo tuntuu saaneen taas tuulta kainaloiden alle ja tuuppausta kohti kevättä. Tosin luntahan tulee vielä vaikka kuinka paljon, mutta toivottavasti ei siinä pärjätä Jenkkilän uutisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään pskkaan canonin mukaan, koiratreeneissä sattuu ja tapahtuu, russelitreeneissä varsinkin :-)

   Poista
 2. Lunta tulee täälläkin, on tullut eilisestä asti hiljalleen ja tasaiseen tappavaan tahtiin. Reilu viisi senttiä viime yönä ja tänään tulee enemmän jos koko yön sataa samoin kuin nyt illalla.
  Taitavat olla veljekset Milton ja Winston tyytyväisiä räyhähenkien lähtöön, ainakin ilmeistä ja asennoista päätellen.
  Hyvä biisi vaikken ole aiemmin kuullutkaan ja kateeksi käy ihmisiä joille on suotu laulun lahja, olisi nimittäin mukava aika ajoin kajautella erinäitä lurituksia ilman kivittämisen pelkoa.
  Nautihan lauantaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiinnitin huomiota miten arvostavasti soittajat käsittelivät soittimiaan, sitä herkkyyttä ja arvostusta soisi levitettävän myös ihmissuhteisiin. Kaunis lauluhan tuo, minulle tuntematon laulaja.

   Poista
 3. Torpassa kaikki hyvin siis.

  En ymmärrä tota hevosenlihahöyryämistä. Oikeasti heppa on laatulihaa ja meikäläisen maailmassa kilpailee parhaiden pihvikarjojen kanssa, paitsi että hevosen sisis on halvempaa kuin pihvilehmän. Ja eiks oo hyvä että menee hyötykäyttöön? Ihme touhua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sitä luulisi. Ei ole pitkäkään aika kun joku suomalainen nimikokki marisi jossain aviisissa ettei hevosenlihaa saa mistään riittävästi. Hevosen ruuaksi teurastaminen on kalliimpaa kuin polttaminen, suunnilleen. Eivätkä läheskään kaikki teurastamor edes ota hevosia. Koiranruuaksi päätyy moni heppa.

   Poista
 4. Luin jostakin, että riski on siinä, että hevosta voidaan lääkitä sellaisillä lääkkeillä, jotka ovat ruokakarjan pidossa kokonaan kielletty. Ja kun tässä tapauksessa on petoksesta kyse, ei tietenkään voida olla varmoja myöskään siitä, on ko. heppaa lääkitty vai ei ennen teuraaksi tuomista.
  Toinen ongelma on mahdollisesti EU-tukiaispetos ja kolmas se, että kyllä meidän pitäisi voida luottaa siihen, että kaupassa ostamamme tuote on tuoteselosteenmukainen.
  Asianmukaisesti hevosena teurastetty ja ostettu liha on hyvää - tykkään kylmäsävusta.

  Ja taas tuli nälkä tän blogin ääressä.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, selvisihän se vihdoin mullekin, viekkaudella ja vääryydellä ujutettu (halvempaa?) lihaa sekaan ja myyty nautana.

   Sitä mä vaan EN tajua miksi hevosenlihaa pidetään suunnilleen rotanlihan kaltaisena hirveytenä.

   Mä kirjoitan aina kylläisenä joten nälkä ei iske ;-)

   Poista
  2. Ai joo, Suomessa kaikissa hevoslääkkeissä on teurasvaroaika. Romaniassa ehkä ei ole niin nuukaa.

   Poista
 5. Onnellisia,rauhallisia,kissanpäiviä Torpalle :)

  Heppalasagne kuohunta taitaa johtua osaksi siitä ettei briteissä ole perineisesti totuttu syömään hevosta. Sumujen saarilla ylpeät,sukujen satavuotisia perineitä vaalivat siniveriset eivät kasvata jaloja eläimiä päätymään lautaselle.

  Eiväthän he syö joulupukin porojakaan ;)
  (Kaksinaismoralistinen kansa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä kieltämättä outoa, mieluummin tunkevat lehmänpötsin täyteen sekalaisia roiskeita ja syövät hetkkuna?! Haggish vai mikä se nyt olikaan?

   Kissanpäivät eräillä, Veli Milton sentään tuli talliin pomoksi :-)

   Poista
 6. EIJJUMANKEKKA!!
  Siis pollen liha on maailman parasta lihaa ja sitä tehty makkara on taivaalisen hyvää. MÄ t i i ä n, koska muutama kilsa meilt eteepäi asuu akka, joka sitä tekee ja käy pihast pihaa sitä myymässä. Mä ostan aina useemman kilon, kumpaaki. Sekä lihhaa & makkarata.

  Voi tätä nyky-aikaa.

  VastaaPoista
 7. Haggis tehdään lampaan vatsaan, ei lehmän pötsiin. Se on kuule kunniakas perinneruoka Skotlannissa, ei Englannissa. Ei maistu sen kummemmalle kuin maksalaatikko, josta kokki unohti rusinat ja siirapit pois. Skotlannissa ylipäätään ruoka on jotenkin sellaista, että tulee mieleen vanhat suomalaiset ruuat syksyn teurastusaikana, sieltä löytyy niin verimakkaran kuin kuivalihakeiton (lappi, poro) variaatiot. Ja päälle kunnon kulaus viskiä. Pitääkin katsoa, koskas se olikaan se Robert Burnsin päivä. OP

  VastaaPoista
 8. Niin ja romanialainen hevosenliha on hiukan eri kuin suomalainen. Eikös ne järkyttävät teuraskuljetukset mistä jokunen vuosi sitten kohistiin menneet juuri Romaniaan. Siellä oli niin järkyttävät olot hevosilla, että jos sitä lihaa olisi minun vatsaani joutunut niin nostaisin itsekin syytteen jotakuta vastaan.
  Täysin eriasia on syödä suomalaista hevosta, joka on elänyt ainakin melko varmasti hyvän elämän ja teurastettu asianmukaisesti.

  VastaaPoista
 9. Teija, minäkin muistan ne hevosten teuraskuljetuskohun kuvat :-(

  Vaikea olisi kuvitella oman Soppaponun persausta leivän päälle, jäisi kuitenkin syömättä.

  Suomessa on muuten tosi tarkat teurasvaroajat hevosten lääkkeille, eri asia on sitten se, kuinka moni pitää asianmukaista lääkekirjanpitoa.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com