maanantai 25. helmikuuta 2013

Nippa nappa niukin naukin...


Kansliapäivä
Kyllä juu nääs oli semmoinen rypistys tänään, että vieläkin hikoiluttaa. Sain lukemattomia paperiviiltoja talven runtelemiin kätösiini, ihan varmasti joku salakavala juoni jolla rankaistaan vähäistä pienyrittäjää. Että sormet verillä sinun pitää tositteesi lajitteleman. Verottaja ja kätyrinsä tilitoimiston verikoira vaativat hikeä ja verta tositteille. Sitten vasta uskovat, että pienyrittäjä on kaikkensa antanut. Tiliotteen viimeinen lukema ja se mikä viivan alle jää viimeistelevät pienyrittäjän ahdingon jatkumisen. Näin se vaan on. Yhteiskunta kiittää ja kurjistaa entisestään suomalaista veronmaksajaa. 

Ja juuri kun olin saanut neljännen pakan valmiiksi, radiosta pärähti tuo ylälaitaan linkittämäni kappale. Etsin siitä vähän silmää ilahduttavamman version, löysin Kouvolan (??) Pallonlyöjien videon. Korvathan vuotavat verta Marrrtti Serrrrvon ärrrrrän takia ja valitettavasti pelaajanuorukaiset ovat peliasuissa, ei saunaillan tunnelmissa, mutta kyllä tuota ilokseen katselee. 

Onneksi päivä oli pilvinen. Ei ihan niin paljoa keljuttanut tuvassa kyhnääminen.
Mutta nyt se on tehty. Iso-J:n täytyy vielä polkaista jokunen matkalasku ja sitten saa pistää tilikauden kirjankannet kiinni. Jäämme odottamaan verottajan ratkaisua ja teeskentelemme hämmästyvämme laskun suuruutta.

Näin se vaan menee.

Miljoonabisnes
Noh, itku sikseen.
Homma on nyt pulkassa ja pulkka penkassa. Uutta matoa koukkuun, niinhän sitä tavataan sanoa?
Palkitsin itseni urakoinnista ja tilasin ajan kampaajalle. Saavat yrittää loihtia tästä luomurytökuontalosta kaupunkiversion. Mikäli liito-oravan tai jonkun muun harvinaisen elikon papanoita ei pehkosta löydy, väriä kirkastetaan ja latvoista napataan taas ne pakolliset sentit pois. Minä saan lepuuttaa rauhassa ja rupatella mukavia. Ja lukea seiskapäivät. Pitäähän sitä tietää missä ja kenen kanssa Tuksu on viimeksi sekoillut ja kenet Tauski pieksi viimeksi, eikä niitä semmoisia lehtiä kehtaa kylän kaupalta ostaa.

Sitten jos aikaa jää, kipaisen samalla pysäköinnillä tekemään kevyemmän treenin, sen jonka jälkeen gluteus maximus huutaa hapoissaan.

Tänään olisi ollut oikeasti lenkkipäivä, mutta skippaan sen nyt ihan sovulla, oikean kintun penikkatauti on yllättävän hissuksiin joten lepuutan vielä pari päivää. Otan kyllä etelän reissulle juoksuvehkeet mukaan, pitäähän mun käydä vähän viattomia mankkaalaisia pelottelemassa ja tehdä maalaiseleganssin esittelykierros paikallisilla baanoilla.

Perjantaina olisi tarkoitus reissuun ryhtyä, mikäli tässä nyt viikon aikana kaikki menee suht koht suunnitellusti.

Viikonloppuna voisin ajella läntisen uudenmaan kierrosta, sikäli mikäli rouvilla on aikaa treffata maalaishiirtä.

Tänään ei nyt tämän kummoisempia. Naamani on yhtä pitkäksi venähtänyt ja ilme yhtä väsähtänyt kuin tällä alakuvan kohublondilla.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, missä lienetkin.


PeeÄääs:
Peetu on saanut ihan hurrrrjasti onnitteluja, tykkäyspeukkuja ja sydänviestejä toisaalla sosiaalisessa mediassa. Kiitos tätäkin kautta vielä kerran kaikille. Seuraava näytelmä on huhtikuulla, katsotaan sitten uudelleen ja haetaan Ikeasta isompi palkintokaappi.

Päätän kiitokseni Peetun tuhnunhajuisiin terveisiin. Pentu on vähän väsynyt.
17 kommenttia:

 1. Hirnakka - tuo vanha bordellinpitäjä - saa jatkoa katkennelle uralleen espoolaisena pesuhuoneseksologina :) Meinaa kun Peetu pääsee jakamaan somasti asettuneita geenejään valitulle daamikaartille, niin Torpan Aarmo voi kuitata taas sopivan arvonimen listaansa.

  Osanottoni päivän taisteluista. Mun tilinpäätös on vielä jossain suunnitteluasteella. Teen sen sitten kun on ihan pakko. Viime hetkellä. Puistattaa ajatuskin. Näitä halvatun arkihaasteita kun piisaa joka samperin päivälle.

  VastaaPoista
 2. :D Vähän aikaa iso ratas jäkitti kunnes muistin. Kotipanimo hyrskytti kahdessa vuorossa ja kollit mourusivat. Pitääkin jostain etsiä se kastelukannukuva. Asian suhteen ummikoille tiedoksi, aikanaan kasvatimme ihan tositarkoituksella muutaman kissapentueen. Katteja lenteli ympäri maailmaan, kaukaisimmaksi päätyi Johannesburgiin lentänyt kissapoika. Pitihän niiden saada uusi Lion King.

  Ja mikäpä oli sopivampi paikka kotipanimolle kuin iso kylpyhuone-sauna -yhdistelmä.
  Voi niitä aikoja.

  VastaaPoista
 3. :D Piti kommentoida mutta täällähän on alan "Mamat" vauhdissa niin tyydyn onnittelemaan tositehelvetistä selviämisestä.
  Olette te mahdottomia ja suuri toiveeni olisikin nähdä teidät molemmat yhtäaikaa ja pienessä etukumarassa. Koska osaan ajatella asioita positiivisesti ja uskon tämänkin asian toteutuvan tämän kesän aikana, olen ryhtynyt säästämään uuteen, ääniaktivoituvaan sanlukoneeseen jonka muisti ei ihan heti lopu kesken. (Ihan omaksi ilokseni, vähän niin kuin kansanperinteen kerääjät,you know..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Btw, mitä muuten olet poistanut taustalta kun tämä sivu latautuu huomattavasti nopeammin?

   Poista
  2. Dear Peppone - sinä peloton mies... kerrottakoon että kun viimeksi Hirnakan kanssa pääsimme parantamaan maailmaa yhdessä Torpan tiluksilla, niin miesväki pakeni kaljojen kanssa pihasaunaan jakamaan aviomiesten vertaistukea. Sitä kestikin aivan helvetin monta tuntia.

   Uusiksi olis kyllä kiva ottaa joskus.

   Kerran muinaisuudessa kokoontui lauma muitakin akkoja (Nita ja Seija tästäkin blogin lukijakunnasta) yhteen Inkoolaismökkiin viikonlopuksi. SITÄ ei olis yksikään miespuolinen kestänyt.. Hyvä että sympaattinen vanha talo kesti. Mutta tästä on ollut aiemminkin blogissa maininta mainioine, venäjänkielisine lauluesityksineen. Tosin samaa kappaletta uudestaan ja uudestaan :)

   Poista
  3. Höh, en minä ole mitään poistanut, ehkä Kati teki jotain taikoja koska latautuminen tapahtuu nyt älyttömän vikkelästi ja sukkelasti :D

   Mikä saunassa puhutaan se saunaan jää, eikse niin mene? Miesten vertaistukiryhmä on ilmiselvästi tarpeellinen, välillä tuntuu, että Anonyymit Kotikiusatut ammentavat aiheitaan ihan oikeasta elämästä. Minun elämästäni.

   Edelleen, se oli Katri joka moskovan valoja lauloi. Minä vain tiluttelin enkelikuorona.


   Poista
  4. Kesällä!? Pakkopakkopakkopakko ;D
   Sulle on Hirnakka hommia tuolla Luostarin puolella..

   Poista
  5. Kuulin nakin napsahtavan, joutuu vähän tuumailemaan ensin... Outoja tapoja? Muille ehkä, minulle normisettiä ;-)

   Poista
 4. Niin kyllä yrittäjyydestä samoin kuin palkkatyön tekemisestä on tehty varsin ei-palkitsevaa, kiitos Herja Pyllösen ja J.Urpolaisen:)Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienyrittäjän on turha kuvitellakaan siirtävänsä bisneksiensä kotimaata Caymansaarille. Eikä kyllä kunniakaan antaisi moista periksi.
   Kaikella on hintansa *huokaus ja ähkäisy*

   Poista
 5. Pienyrittäjän elämä on tehty törkeän hankalaksi armaassa Suomessamme, ei ihme että moni jättää yrittämättä vaikka ideoita ja taitoa oliskin ;( Onnittelut kuitenkin sulle, että sait vuotuisen kammohomman aikaiseksi!

  Hitto mä oon kanssa ihan ulalla Tuksun ja Tauskin kuulumisista, täytyy varmaan varaa kampaaja-aika munkin. Vaikka lähipiiri aina ihmettelee että miksi vaivaudun menemään, kun lopputulos on aina samanlainen, on ollut about 40 vuotta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Menna, onhan se hirvittävä souvi mutta nyt papereita saa plärätä tilitoimiston kirjanoppineet.

   Serkkupojan taktiikkka on viskata paperit tilitoimiston ovesta sisään, luikkia tuhannen lujaa karkuun ja irrottaa puhelimesta akku. Kunnes tilinpäätös kolahtaa postiluukkuun. Niitä lisäkysymyksiä ei vaan jaksa. Ei. Ei. Ei.

   Kampaajalla käyty ja seiskapäivä luettu. Maailma hulluksi todettu. Salilla käyty ja perslihat kärvistelevät maitohapoilla. Kyllä se vaan on hidasta hommaa tämä kropan virittäminen.

   Ja mitä tulee tuohon kampaukseen, kukaan ei kuitenkaan huomaa taaskaan mitään mun tukassa. Mutta on se taas pikkuisen kirjavampi kuin ennen.

   Poista
 6. Taannoista Moskovan valot-iltaa muistelee itse kukin hymyssä suin :)

  Mulla oli vaan niin maan perusteellisen kipiä tukka seuraavana aamuna, taisi olla huono kampaaja ;)

  Kun vkonlopun koordinaatit ja alustavat aikataulut alkavat olla hanskassa, niin kilauta kaverille tai hihhuloitse muilla välineillä.

  Sovitaan tällit ! Ja jos jonkun matkalaisen kankut kaipaavat satulan hinkkausta, niin sekin sopii vallan loistavasti. Tyttöjen pitäisi ottaa tyypit VeeÄrrällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tuskanhiki tulee muistellessa ;-)
   Lupaan häiriköidä ja tuon munasia kun ne on niin parhaat. Tuonko limpun?

   Poista
 7. Ehdottomasti tuot. Tai kaksi. Paan pakkaseen :-)

  VastaaPoista
 8. Mun pitää tähän lisätä myöhästynyt anteeksipyyntö Inkoon kokoontumisajoista. En tainnut silloin helpottaa seuraavan aamun bad hair daystä kärsiviä sillä, että tekaisin tomaatti-vuohenjuusto-piirakan. Tarkoitus oli hyvä, mutta siihen hetkeen ei ehkä olisi välttämättä kaivannut ruuantuoksua. ;)
  Kivaa kyllä oli.

  Mitenhän ruisleipä on meille suomalaisille niin tärkeä? Aikanaan lapsuusvuosina Viipurissa kävijöiden oli ne tuttuja tai sukuluaisia, piti aina tuoda tuliaisiksi paikallista vuokaruisleipää, ja nyt kun käyn kääntymässä kaakon kulmilla, pyrin aina hakemaan evääksi Reittisen limpun.

  /Anu

  VastaaPoista
 9. Anu, sinä urhea kykenit kuskiksi ;-)

  Ruisjuureen tehty limppu on niin iso osa karjalaisuutta ettei sitä oikein tajuakaan <3

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com