lauantai 12. tammikuuta 2013

Kanalasta Koreaan

Jotkut nyt vaan ovat kuvauksellisia...
.... toiset taas eivät ole kameran kavereita

Perjantaina oli kiirus päivä eikä Torpan päiväkirja saanut päivitystä. Sää oli kaunis kuin karamelli, pikkuisen pakkasta ja tyyntä. Taivaalla oli muumipilviä, vaaleanpunaisia ja pehmoisen näköisiä pilvenpallukoita mutta ei niistä ollut haittaa, eivät sataneetkaan yhtään mitään.

Lunta olisi nyt tämän talven tarpeiksi, aivan riittämiin. Vaan lumi on vähän niinkuin verottaja, ei kohtuutta, ei armoa, ei sääliä. Päälle vaan kaikella voimalla.

Kyllähän minä ennakkoveroni maksan (kun ei ole vaihtoehtoja) mutta kuka takaa, että ne menevät oikeasti tämän seutukunnan hyväksi? Ei kukaan. Täällä kuoritaan teiltä asfaltit pois ja jätetään ö-luokan kunnossapitoon,  soratie kun ei ole mikään kiireellinen kunnossapidettävä.  Ihan vaan esimerkkinä.

Noh, perjantai tuli ja meni ja niin haipakalla, ettei oikein perässä pysynyt.

Tänään ulkoistin hevoset ja kömmin surutta takaisin petiin, nukkumista ei ole sentään vielä verollepantu. Hyvällä omallatunnolla vetelin sikeitä muutaman tunnin ja totesin, ettei taivaasta tipahtanut kuumaa kiveä niskaan vaikka en ollutkaan kunnon kansalaisena ahertamassa.

Aina kaunis
Vietettiin vähän hidastettua lauantaita. Jokainen meistä kävi vähän hitaalla ja iltapäivä oli pitkällä kun havahduin väistämättä edessä olevaan kaupunkikeikkaan. Viimeisellä minuutilla ehdin viemään kirpputorille täydennystä. Kätevästi olen saanut tyhjennettyä liinavaatekaappiakin kirpparin avulla. Nätit, mankeloidut pussilakananiput myyvät kuin häkä ja kaappiin tulee tilaa uusille ihanuuksille.

Nyt alkavatkin kirpparibisnesten viimeiset päivät, ylimääräiset lastenvaatteet, lelut ja kirjat on myyty, loput vien suoraan seurakunnalle jossa ne lajitellaan ja jaetaan apua tarvitseville tai myydään seurakunnan diakoniatyön kirpparilla. Meillä ne kamat ovat aikansa palvelleet ja jos niistä vielä on jollekin iloa ja oikeaa käyttöä niin fine, sopii mulle.

Kaupunkireissun jälkeen piipahdin kanalaan ja meinasin lentää sielläkin persiilleni vaikkei kanalan purulattialla reinot isommin lipsu. Kas kun yhdestä heinäpesästä löytyi varsinainen jytky.
Oletteko valmiit....


... tuota värkätessä on kanaparalla heltta tutissut ja pyrstösulat pöllähtäneet, varsinainen gaudistinen taideteos. Uskoisin tuon irroneen parven wanhimmasta kanasta, eräästä ikälopusta ruskeasta wanhan liiton rouvasta. Ihan se on kovakuorinen ja kelpo, vaikkakaan ulkonäöstä ei tyylipisteitä heru. Mihinkään kennoon tuota on turha mahduttaa, rusahtaa rikki heti koska jöötillä on pituutta vajaat kymmenen senttiä.

Olisipa kiva tietää minkälainen monsteritipu tuosta kehkeytyisi jos sen saisi haudottua. Frankenstainin kana?

Meidän muiden ihmetellessä hämärän luonnon ihmeellisyyksiä, Esikoinen värkkäsi korealaisia Kimbap -kääryleitä.

En selitä tarkemmin, kuvasarja kertoo mistä kyse:

Merileväkäärön sisällä ainekset
Sitten leikataan
Valmis kattaus
Soijaa kyytipojaksi, hyvää oli!

Kertakaikkiaan mainion raikkaita pieniä suupaloja. En tiedä mihin tämä meidän Junior Master Chef meidät vielä innostuessaan vie makumatkoille mutta tämänkertainen kokeilu oli hyvää. Tarvikkeet löytyvät jokaisesta kohtuullisen kokoisesta marketista, ehkä eksoottisin asia on merileväarkit ja vaikein oli löytää kypsä avokado.

Maistuivat saunan ja iltatallin jälkeen oivallisilta.

Huomisen ohjelmassa on vähän hevosten kanssa hommailua, Peetun agility jonka aikana minä luikahdan tiedätte kyllä minne. En päivätansseihin enkä sunnuntaibingoon vaan tekemään jalkaohjelman. Iloiten panin merkille, että kohta samaisella salilla alkavat ryhmäliikunnat ja mukaan on otettu myös kehonhuoltovenyttelytunti. Saatanpa kokeilla Body Attackia tai Bodycombatiakin kun semmoisetkin siellä alkavat. Enää puuttuu aikaa... tuota vihulaista joka toisaalta kiitää pikajunan lailla ja toisaalta ei ikinä ole siellä missä huutavin pula olisi.

Tämmöistä tänään. Oli kiva päivä ja kaikkea tähänkin päivään mahtui. Teiniangstausta, pientä suukopua mutta loppujen lopuksi kuitenkin rento ja hyvä olo. Tämä oli hyvä päivä.

Toivottavasti iltasi on mukava ja yösi rauhaisa, missä lienetkin.


11 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen muna. Kerrassaan. Sen on täytynyt olla semiluokan nahkamuna päkerrettäessä ja kokenut kivettymän ulkoistuessaan. Laskeutuminen painovoiman mukana puoltaa hypoteettista teoriaani.

  Erikoismunien ilmaantuessa lähtölaskenta alkaa. Ikävä kyllä :(

  Merilevä maistuu... öh... yäh... yäk. Tänään käytettiin hierojaopiskelijoita firman piikkin kiinalaisessa syömässä. Tarjolla oli shushia. Ohitin jakelupisteen... ei mene minun makuuni. Mutta muu kinkkiruoka kelpasi eritäin hyvin. Maukasta oli.

  VastaaPoista
 2. No onpas munalla kokoa. Meidan kanalassa pienin kana munii paivittain jattimunan, vahintaan 70g suurin punnitsemani oli 81g,mutta kaikki ei mene vaa'an kautta. Normikoko nayttas olevan 55g. Paljonkohan kestavat kylmaa nuo kanaset? Meilla on nyt muutaman asteen yopakkasia ja mietinnassa, tarvisiko laittaa lamppu lammittaan. Lisasin paksun kerroksen olkia koppiin. Ja tukin suurimmat aukot pressulla. Kuskasin jo pariksi yoksi autotalliin, mutta siita tuli kanaemolle vahan palautetta.

  VastaaPoista
 3. Johan oli munalla kokoa ja ennen kaikkea näköä mikä psitikin miettimään Torpan kanojen ruokavaliota?;)
  Hienoja kuvia taas eli pitääkin kysyä että joko olet päivittänyt sen kameran vai vieläkö Wanhalla Uskollisella otat noita otoksiasi?
  Jottei menisi ihan pelkäksi kysymiseksi, niin todettakoon että tänä sunnuntaina päälläni lepää kirous: helvetillinen nälkä riipi sisikuntaani ja tämä on aamun viidestä blogista kolmas jossa on ruokaa esillä. Kai se on pakko mennä syömään tässä välissä vaikka vakaa aikomukseni oli mennä vasta sitten kun saan kommauskierroksen loppuun.

  Lopuksi: alahan valmentaa Peetua ja laita Singeri laulamaan sillä haluaisin vielä tammikuun hangilla nähdä tulipunaisen Jessican kiitävän valkoisen kirkkauden keskellä mustavalkoisen paholaisen vetämänä ;D

  VastaaPoista
 4. Vanhalla canuunalla räpdin kuvia vieläkin. Ajat ovat ankeat eikä uusia kamerarunkoja nyt hommata :(

  Kanojen ruokavalio on aika simppeli, kauraa ja teollista rehua plus runsain mitoin kotiruuan jämiä. Ilmeisesti joku on kaatanut "jotain" juomaveteen kun tuommoinen monsterimuna syntyi.

  Jessica Rabbit -asu olisi hieno ja taatusti riittäisi kylällä puhuttavaa vähäksi aikaa :D

  Titan teoria on taas kerran aukoton. Viimeisiä tuotoksiahan tuo on kyseiseltä kanalta. Aina kun noita löytyy, tietää jo että ilmavoimissa on kutsunnat päällä.

  Suvi, meillä on öljykiertoinen patteri kanalassa ja ihan kovimmilla pakkasilla lämpölamppukin, tarvittaessa myös öisin. Muutenhan se on kylmä tila. Jossain -30 pakkasilla ovat vedet menneet jäihin, silloin niitä vaihdetaan usean kerran päivässä. Yhtään pakastekanaa ei ole löydetty, neljäs talvi menossa.

  VastaaPoista
 5. No ohhoh, mikä muna! :-o
  Siitä voi tehdä yhden munan munakkaan, tulee kunnollisen kokoinen. :)

  Mua nauratti noi heppakuvat, miten oot saanutkin Tössen näyttämään kieltä kameralle noi sopivasti. :D

  Huomaa, olen tervehtynyt kun pörrään täällä puhumassa pöljiä.

  VastaaPoista
 6. Oivallista alkavaa viikkoa Torpalle!
  Olkoot kelit sopivat, kevät etenevä ja mieliala korkealla :D Majakarilla tirpat vetivät ekaa ti-ti-tyytä varovaiseen äänilajiin. Sellaista haparoivaa äänen avausta vasta. Mutta merkki tinttien virittymisestä kevääseen. Ah... Vaan vielä pitää kestää tuiskut ja pakkaset, kunnes kevätaurinko alkaa sulatella hankia. Jokunen kuukausi vielä....

  Kunhan hanki kasvaa, niin voi ihanaa kun saat hevosen kanssa hangessa keinahdella. Hankilaukat on jotain niin upeaa, että sitä kannattaa odottaa. Yksikin hevosvoima alla pistää voiman kehiin. Se on hieno kokemus.

  * kaipauksella... *

  Ässälle toipumista, näyttäis olevan hyvässä alussa!

  VastaaPoista
 7. Seniorikansalaisen juhlaan linkki http://www.hellapoliisi.fi/juhlatarjoiluja/muut-juhlatarjoilut/2151-rippijuhlatarjoilut
  Kahto ja pohdi onko ideaa. Minä lanseeraan noita juttuja HevosNaisen 50-vee synttäreille helmikuun alusta. Oman tyylin täytekakut kyllä vetäisen kehiin - sen parempia ei vain ole. Mutta voileipäkakut ja salaatit on kokeilun väärtejä. Teillähän karjalanpiirakat syntyy mallin mukaan rypyttäen... :D

  Lisäkonsultaatiota puhelimella ja sähköpostilla. Kyllä isommankin juhlan voi rutaista pystyyn, kun on pari varopäivää aikaa hommailla. Täytekakkujen suhteen on paljoltikin aikaa, jos pohjat tekee etukäteen pakkaseen. Tarvitaan vain omatekemää hilloa ja salaista kostuketta. Ynnä oikiaa kerrrrrmaa kera vanilija-aromin, rahkan ja muiden älyttömän hienojen nyanssejen. Menekki on taattu, ne kiittää jotka vielä pystyy puhumaan. Muilta tulee ylistävä postikortti peräkäteen.

  * terveisin tämän suvun mustaksi paahtunut pitokokki *

  VastaaPoista
 8. Kiireinen päivä Torpalla?

  Mulla oli vapaapäivä, joten nukuin kolmessa pätkässä vissiin 14 tuntia yhteen laskien. Olo alkaa vähitellen olla elpaantunut.

  Haasteena kehissä on lukea yhteensä 350 sivuinen yva-selvitys paikallisesta megaluokan tuulipuistohankkeesta. Jos se toteutuu niin 2-3 elivoimaista, kasvavaa kyläkeskusta saa kuolintuomion. Tänne ei saa enää rakentaa mitään ja maisema peittyy humisten vatkaaviin vispilöihin. Ei kiva.

  Miksi ahneuden pitää olla niin suurta? Kyllä tänne tuulivoimaloita sopii, mutta kyllä olemassa olevat kylät ihmisineen pitäisi ottaa huomioon.

  Taas saa raahata perseensä barrikadien päälle... missäs mun sotalippuni onkaan...?

  Mikä mahtaa olla Torpan kissanpentujen varaustilanne? Tuliko Suljetulta Osastolta yhteydenottoja?

  Mukavaa viikon jatkoa!!! Annahan kuulua itsestäsi :D

  VastaaPoista
 9. My spouse and I absolutely love your blog and
  find most of your post's to be exactly what I'm looking for.
  Does one offer guest writers to write content for you?
  I wouldn't mind creating a post or elaborating on many of the subjects you write in relation to here. Again, awesome website!
  My site : Genital Warts

  VastaaPoista
 10. Kiireitä pitää, Titalle voimia liehuttaa sotalippua ja tuolle ylläolevalle kommentille remakat naurut, mistä noita oikein tuleekin??? Älkää kukaan koskeko tuohon linkkiin, se on turmion tie ;-)

  VastaaPoista
 11. Awesome name for a site, too.
  En taatusti koske tuohon linkkiin.

  Titalle tsemppiä urakkaan. Tuulivoima on jotenkin ristiriitainen energiamuoto. Päästötön ja uusiutuva - ihan loistavaa. Mutta melkoinen maisema- ja meluhaitta myös. Ei noita ihan naapuriinsa halua.

  Viime keväänä Saksan reissulla hämmästytti miten paljon sinne oli vuosien takaisesta edellisestä reissusta noussut tuulipuistoja ja aurinkopaneeleja. Aurinkopaneeleja oli varsinkin maaseudulla joka toisella katolla. Sinne laajoille pelloille ne myllyt hukkuivat jotenkin paremmin.

  Kanaparka on saattanut joutua koville tuon jättimunan kanssa. Lapsuuskodissa aikanaan undulaatti näytti todella tuskaisalta tehdessään ensimmäistä munaansa. Munatulppa ei irronnut ennen kuin kevyesti avustettuna. Onneksi seuraavat munat jäivät pienemmiksi.

  /Anu

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com