tiistai 1. toukokuuta 2012

Toukokuu, vihdoin


Tuuli pitää huolen, ettei tänään syödä aamiaista ulkona. Ei sinne hullukaan vie edes kahvimukillista. Eikä kukaan muu tällä torpanmäellä ole vielä hereilläkään. No kissat tietysti ovat jo hommissa ulkona mutta muuten vieno kuorsaus kiirii yläkerrasta korviini.

Kuuma kahvi tulikin aamutallin jälkeen tarpeeseen. Puistatti oikein. Joten hyvillä mielin kumosin mukin jos toisenkin, paljon mieluummin kuin kylmää skumppaa. Itse asiassa, skumpat ja muut paukkukorkkijuomat jäivät korkkaamatta kokonaan. Nemille olisi täällä kohta työmaata, paljon juomatonta kuplajuomaa :D

Hevosilla näyttää tänään olevan tuuli hännän alla -päivä. Tamma heittäytyi heti ulos päästyään piehtaroimaan, hink-hink-hink se kihnutti kauniiksi harjattuja jouhiaan maan mutaan, kier-kier-kier se kieritteli kiiltävät kylkensä tomuun ja rapaan. Nyt juostaan villihevoslaukalla tarhaa ympäri. Keltainen raparipa on savenharmaa ja jouhet kokkareiset.

Oi tätä hevosenomistajan elämän glamouria...

Sarkasmi sikseen. Voittopuolisesti on kivaa kun nuo pitkänaamat hengailevat kotosalla.

Tälle armaalle toukokuun ensimmäiselle päivälle ei ole työvelvoitteita asetettuna. Ehkä niitä päivän perushommien lisäksi jotain tulee, katsotaan sitten mihinkä aletaan.

Viikonlopuksi olisi tarkoitus polkaista pystyyn kanatarhan kunnostustyömaa. Eikä ole mikään yllätys, että koko kanalan kattohomma menee uusille. Ei ole näköjään vanha varttikatekaan ikuista.

Onneksi talon kattoremontista on jäänyt hyvän kokoisia paloja yli, saadaan kanalaan hieno katto.

Taidanpa pötkähtää vielä pitkäkseni ja selata nettikirjakauppojen antia. Ei mulla ole aikaa mitään lukea, mutta onhan se hyvä tietää mitä uusia (hevos)tietokirjoja on tullut myyntiin.

Ja vielä tähän loppuun, kaikki nämä pienet aarteeni ovat vahvasti elossa, jopa punainen versio. Kauan eläköön Helleborus! Vappuhan onkin jouluruusulle parasta kukkimisaikaa!

Nähdään taas, torppa kuittaa Toukokuun alkaneeksi.
8 kommenttia:

 1. Hauskaa Vappua kaikille torpalla, kuohuva jäänyt niukaksi täälläkin ja on enemmän keskitytty urheiluvammojen ihmeelliseen maailmaan:) Arki kutsuu huomenna aamulla TODELLA varhain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänx samoin kuomaseni. Toivottavasti ei mitään vakavampaa vammaa?? Löitkö itseäsi rautamailalla nilkkaan vai mitä tapahtui?
   Aikainen aamu vaatii herääjänsä täälläkin, kello veivataan huutamaan ennen kuutta *brrh*

   Poista
 2. Vapun paivan iltaa Hirnakan torppaan!

  Myoskin Seattlessa tuulee. Eilen teki mieli vetaa toppatakkia paalle kun pihakiveysta kitkin. Katotaan miten tanaan kay. Mutta ihanan vihreaa meilla ja mieleton viserrys kuuluu. Viserrys kuuluu myos alakerran saunaremonttia (siis rakentamista) odottavasta kylpparista. Siella ammeen uumenissa on kasvamassa kuusi suloista tipua. Ikaa niilla alkaa olla jo viikko. Varsin valloittavia otuksia.

  Rapsutukset pitkanaamoille. Mun piti menna tanaa rescueseen, mutta siella kuohuu kulisseissa ja hepat oli muutettu eri osoitteeseen eilen ja tassa nyt sitten kuulostellaan, etta mitenkas tassa nyt kay. No hevosen kaipuuseen loytyy onneksi laake tyttaren ratsastustunnilta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervedys Seattleen. Joko tuuli tyyntyi? Meiltä se ainakin loppui ja jätti jälkeensä järkyttävän roskaisen pihan.

   Väsäättekö te sinne ihan oikeaa suomalaista saunaa :D
   Ja ovatko ne tiput kanantipuja? Pitääpä käydä kurkkaamassa...

   Poista
 3. On tuuli tyyntynyt, mutta koleata on. Juu ihan oikea suomalainen sauna on tarkitus sinne vasata,rakennusvuosi on vain viela hamaran peitossa. Juuh, kanantipuja:)

  VastaaPoista
 4. Hauskaa Toukokuuta Torpalle! Minä korkkasin istutuskauden avatuksi lykkäämällä komean kokoiset Magnolia kobuksen ja rusotuomipihlajan maahan. Olipahan hauskaa! Tuli sitten myös pihaa siivottua yhdessä Maestron kanssa. Talven pahoinpitelemä pihamaa alkoi näyttää kelvolliselle!

  Mukavaa viettää vapaata - tämä viikko viikonloppuineeen on työntäyteistä. Mutta kevät saapuu huolimatta ilmatieteen laitoksen räntäennusteista. Että kehtaavatkin.... yöks. Sitä valkoista en halua nähdä ennen ensi marraskuuta!

  VastaaPoista
 5. Vastaus on tiistai 15.5. Sillon on hyvä päivä!

  Pohjanmaa kuittaa kauniin aurinkoisen ja helvetin kylmän päivän.

  VastaaPoista
 6. Vappu oli ja meni. "Mammalomaillen". Pieni ruskuainen on pitänyt tämän tädin niin kiireisenä, ettei suuremmin ole edes koneelle ehtinyt.

  Kun ei ole kymmeneen vuoteen ollut koiranpoikasta, niin on ihmeesti ehtinyt unohtaa kaikki tämän ajanjakson ihanuudet ; )

  Itse pentu on varsinainen sötnos, jolta ei vauhtia puutu !

  Viikonloppuna mennään moikkaamaan riiwiön siskoa, joka onnekkaasti asettui asumaan tuohon neljän kilometrin päähän. Saavat neidit revitellä keskenään : )

  Kovasti terveisiä Torpan väelle !

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com