lauantai 19. toukokuuta 2012

Vastaan saamaani haasteeseen...Nollavaimon ansiokkaassa blogissa oli meikäläisellekin terveisiä. Kiitti vaan vi... isosti, tässä sitä nyt sitten ollaan elämäni ensimmäisen blogihaasteen äärellä. "Tääl me ollaan ihan tupit suussa" sanoi Raffe E., takavuosien työkaverini. Hänellä meni vissiin pari suomalaista sanontaa sekaisin, mutta affenanmaalta lähtöisin oleva suku ei välttämättä ole perillä kaikista mannersuomalaisten sanonnoista. Se Raffesta, hauska mies. Insinööriksi.

Ja näin sitä sitten mennään, vastaamaan Nollavaimon viekkaisiin kysymyksiin.  Kuten tapani on, vastaan yleensä sen, mitä ensiksi päähän pälähtää. Kun syvennyn ajattelemaan, mieleen tulee monta tähdellisempää (ja kirjoittajasta fiksumman kuvan antavaa) asiaa, mutta menköön näin.

Minkä yhden... ottaisit mukaasi autiolle saarelle ja miksi ? 

1. ...äänilevyn ? Heti alkuun ärsyttävän vaikea. Antaakseni itsestäni fiksumman vaikutelman, vastaus olisi varmaankin jotain tiedostavan ja kokeellisen fuusiojazzin ja riipivän raastavan rakkauden sanomaa itkevän fadolaulun tapaista. Vastaan Buddha Bar. Ihan mikä kokoelma tahansa. Se musiikki ei ärsytä eikä siihen kyllästy. Loungemusiikki sopii tämmöisen simppelin ihmisen simppeliin makuun. Kuin myös Viikate, Volbeat, Paleface, Deadmau5, italoiskelmät ja ruotsipoppi. Muiden suosikkieni lisäksi. Kaikki käy paitsi M.A.Nummisen tulkinnat. Ja Mamba. Yöstäkään en tykkää ja Laura Voutilainen on nolo. 


oho, taas lähti mopo keulimaan. Seuraava:
2. ...kirjan ? Helppo: Kyra Kyrklund-Jytte Lemkow: Kyra ja ratsastuksen taito. Siinä on kaikki. Toinen ikiaikaisen toimiva opas on Soini Talaskiven Suomalainen Hevoskirja. Olettaisin, että autiolla saarella olisi aikaa lukea ja sisäistää lukemansa. Ja tilaa temmeltää mielikuvaharjoituksien nosteessa. Kookospalmu keppihevoseksi ja koppitikop, rantaa pitkin laukanvaihtoja ykkösillä. Hophop. Pidemmän saarireissun aikana voisi olla aika perehtyä myös Suomi-joku-uusi-kieli-Suomi sanakirjaan. Salakuljettaisin mukana lisälukemiseksi Raamatun. Eiku Kalevalan eiku... ääh.

3. ...elokuvan ? Juu ei Fellinin tuotantoa. Eikä Chaplinia. Eikä Woody Allenia. Sen sijaan valinta on Pulp Fiction, se on hyvä elokuva. No nyt muistin Kill Billit... ja pari muuta. Mutta PF on valinta.

4. ...julkisuuden henkilön (käyttötarkoitus vapaa) ? Jassoo... ensimmäisenä mieleeni nousee Tommi Liimataisen naama, hän on puumamiehiä. Vastaan kuitenkin Marco Hietala (Nightwish). Opettaisi minut a) laulamaan hevisti b) tiluttamaan kitaralla niin, että valoisaan vanhuuteeni kuuluisivat loppuunmyydyt stadionkeikat. Edellyttäen, että sieltä saarelta pääsee poiskin. Marcolla olisi varmasti enemmän vaikutusvaltaa poispääsynkin suhteen. Ja saariuskottava parta!

5. ...syötävän herkun ? Ruisleipää. Ei mitätahansa puikuloita vaan Porokylän leipomon Aito Ruisleipä. Se pitkä limppu. Tai kotikylän leipomon pitkä ruis. Molempi parempi. 

6. ...juotavan herkun (vettä on saarella) ? Sangriaa, ehtymätön saavillinen. Viisaampi vastaus olisi varmastikin perunavelli. Gatorade on kyllä myös hyvää. Ilman kahvia voin ehkä olla. Ilman viiniä näivetyn. Sangriassa on bonuksena hedelmät (= lounas).

7. ...harraste-asian ? Sukelluskamat, selvä se. Ei siellä autiolla saarella kukaan kyselisi (vanhentuneen) lisenssini perään. Olisi vihdoin aikaa perehtyä vedenalaiseen maailmaan. Ellei saari olisi jossain ankeassa sellutehtaan liemialtaassa. 

8. ...telkkarisarjan ? Emmerdale ei käsittääkseni lopu koskaan? Kakkostilalla kärkkyvät Sons of Anarchy, Deadwood, Desperate Housewifes, Six feet under, Northern Exposure ja kaunarit.
Vastaan... argh... mikämikämikä... Muumilaakson tarinoita!

9. ...pelin ? Pip-Peli?? Super Mario on kuningas! Backgammon toimii aina, sähköäkään ei tarvita. Marcon kans pelattais vuoron perään Känni-Unoa ja backgammonia. Juu, se.

10. ...urheiluvälineen ? Höh... jolla? Joku ostostv:n ihmevempain! Abdoer Twist. Palaisin saarelta timminä ja piukeana.

11. ...minkä vaan ? Tämä onkin se kaikkein vaikein. Ottaisinko mukaan tekemättömiä töitä, hoitamattomia asioita, järjestelemistä odottavat valokuvat, unohtuneet ystävät, lukemattomat kirjat ja koko sitku-elämäni? Siellä saarellahan olisi aikaa laittaa kaikki kondikseen. Ei, kyllä mukaan pitää saada oma kamera. Ja siihen joku aurinkokennoakkulaturisysteemi. Opettelisin kuvaamaan.


---


Ja haastan vastaamaan ainakin Amerikan Sirkun, Kaikki Kotona Sirkun, Maria Veikontyttären, Vihreän Kanan ja kommenttiboksiin kaikki ne Blogistanian kulkijat jotka poikkesivat Hirnakan torpalle.


Tässä 11 uutta kysymystä:

1. B niinkuin ... ? Perustele.
2. L niinkuin ... ? Perustele.
3. O niinkuin ... ? Perustele.
4. G niinkuin ... ? Perustele.
5. I niinkuin ... ? Perustele.
6. S niinkuin ... ? Perustele.
7. T niinkuin ... ? Perustele.
8. A niinkuin ... ? Perustele.
9. N niinkuin ... ? Perustele.
10. I niinkuin ... ? Perustele. 
11. A niinkuin ... ? Perustele.


Huomaa, että kohdat 10 ja 11 ovat bonuksia, sain pystyriville järjellisen sanan :D


Nonnih, tehty mikä tehty. Pitäisiköhän nyt hävetä vai painaa julkaisunappulaa?3 kommenttia:

 1. Ai että, kun on viksu nainen !! *vihertää* :)

  VastaaPoista
 2. Kaiken muun hylkäisin tarpeettomana, paitsi syötävän, juotavan ja minkä vaan. Joudun siis vastaamaan lyhennettynä. Elämä kun kristallisoituu muutenkin oleellisiin.

  Syötäväksi ottaisin luomutuotannollisen puutarhan ainekset (onhan saarella hedelmällinen maa ja otolliset kasvuolosuhteet - muuten en lähde!)

  Juotavaksi riittävästi joko konjakkia tai wiskiä. Vähän riittää kerralla. Ihan vain lääkkeeksi, ettäs tiedätte. Vähintääkin vitutukseen, mutta myös flunsaan. Tarvittaessa.

  Kohdasta minkä vaan ottaisin kanoja ja kukon. Puutarhan avulla pystyn tuottamaan oman ruokani, kanat tarjoavat munia ja lopulta lihansa. Näin pysyy hengissä. Kirjoilla, elokuvilla, musiikilla ja harrastusvälineillä ei tee mitään, jos elämän perusasiat tuottavat tarpeeksi päänvaivaa. Ja saari sais sitten olla ystävällisellä, lämpimällä vyöhykkeellä, ettei tarvis tapella talvella lämpimänäpysymisen kanssa. Jos tarttis, niin toinen ihminen olis hyvä, vaikka sitten julkisuuden. Se tois lämpöä kehoon. Konjakin lisäksi. Mutta ketään en kaipaisi muuten mukaan.


  Hirnakan haasteeseen:
  B= blooming - kansainväliseti ajatellen kevät kukkii. Sekös saa minut onnelliseksi!
  L= luonto - vahvimmillaan just nyt keväällä
  0= no pöh.. tulee vain mieleen orgasmi, mutta eihän tuollaista voi kirjoittaa julkisesti. Kivaa se kuitenkin on. Sori asiaton härö...
  G= Ei helvetti... en puhu mitään g-pisteestä, vaan hyppään kiiruusti seuraavaan kirjaimeen...
  I= ilmat. Ne puhuttaa keväällä. On ollut kylmää ja sateista. Ilmoista passaa puhua - olen turvallisilla vesillä kahden tukalan jälkeen!
  S= Syksy. No hyi hitto. Kuka haluaa ajatella syksyä kevään korvalla? Mistä tuollainen tuli... hus pois se minusta! Korvataan Shanrgila:lla! Siitä on hauska biisikin!
  T= tekeminen. Sitä piisaa. Viisas ajatus tässä pysähtyä pohtimaan Humanbeing ja HumanDoing. Sorrun jälkimmäiseen.
  A= antaminen. Koen tällä hetkellä antavani paljon eri suuntiin. Hajoitan itseni voimavaroja antamalla paljon. En puhu rahasta, vaan ajasta ja muusta.
  N= Nej. Ihan ruottiksi se, mitä en osaa suomeksi sanoa.
  I= itse. Huonolla hoidolla, kuten kuka tahansa keski-ikäinen, työssäkäyvä perheenäiti. Entä sitten?
  A= alku. Kai se uusi alku on jossain. Sitten kun lapset muutavat kotoa? Sitten kun jään eläkkeelle (hahahhaha...) sitten kun... paskat mä jää sitä odottamaan. Eletään tässä ja nyt. Sellaisena kun elämä sattuu tarjoamaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tita, annoit muuten isosti ajattelemisen aihetta! *halaus*
  Nollis, älä sie yhtään viherrä, ei syytä moiseen :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com