torstai 24. toukokuuta 2012

Kuka laulaa?


Muutamana iltana olen milloin mistäkin syystä valvonut vähän myöhempään. Yleensä valvominen johtuu siitä, että Hullut Veljekset lipsuvat kotiintuloajoistaan. Jätkien kotiinpaluun valvominen on periaatteessa Iso-J:n hommia, hän kukkuu hereillä aina liian myöhään.

Ja mistä minä olenkaan jäänyt paitsi?! Hillitön lintujen yökonsertti. Laulamisen rintaapakahduttava riemu ja tänä keväänä joku aivan uusi solisti. Vetää semmoiset sävelet että volyymistä päätellen on vähintään pulun kokoinen. Jostain pellonlaidan koivusta se päästelee säveliään eikä todellakaan säästele äänialaansa.

Yritin eilen vähän haeskella netistä yölintuja, simosilmua tarjosi. Pitää kaivella jostain erilaisten yölaulajien ääninäytteitä ja koetaa selvittää sitä kautta.

Ei ole ainakaan mustarastas, sen huilun liverryksen minäkin tunnistan.


Muilta osin päiväkirjaan ei tämän ihmeempiä merkintöjä tulekaan. Iso-J palautui eilen torpalle ja lähti aamulla uudelle reissulle. Kuopijjoon avautui tänään Ikea, ehkä sinne joskus syyskuulla tohtii mennä, pahin tunku lienee silloin huilitauolla, ennen joulumyynnin alkua.

Riesaponi ryömi tänään lankkujen ali koemaistelemaan laidunta. Alan olla kohta virtuoosimainen ruuvinvääntimen käytössä. Millähän vain saisin verenpaineeni pidettyä kurissa? En voi iloita hevosen omatoimisesta laiduntamisesta pätkän vertaa jos sinne laitumelle on luikerreltu viekkaudella ja vääryydellä. Tötsä yrittää pitää jätkää kurissa mutta minkäs sekään reppana tekee.

Tänään vedetään joka tapauksessa sähköt päälle ja aidataan laidun valmiiksi.

Nyt on syytä rientää kaupunkiin, Inkooseen lähtee örkkimyrkkyä ja pari muutakin asiaa täytyy hoitaa. Naapurin Minna katsoo omien lastensa lisäksi Riesan perään ja palauttaa jätkän koppiarestiin.
Jos kaikki aikataulut natsaavat kerrankin kohdalleen, tänään voitais aloitella hevosten kesäpesua. Yksin en siihen urakkaan ryhdy joten hevosten entinen omistaja tarvitaan apukäsiksi.

Tästä kuvasta muuten näkyy hyvin Tötsän kesäkuosi, valkeita päistärkarvoja tulee mahdottomasti.


Yölaulajiin perehtyneemmät lukijat saisivat nyt antaa parhaat veikkauksensa, katsotaan kuka osuu oikeaan. Saa kennollisen munia jos joskus törmätään. Ne munat muuten ovat kaupoista loppu ja kakkusesonki alussa. Paha homma.

Nyt on ihan pakko rientää.

Peeääs: tuossa viimeisessä kuvassa merkillepantavaa on koira. Katsoo äärimmäisen kateellisena miten isosta saavista hevonen soppansa vetää, hänellä vain ihan pieni kipponen, mopen osa...

5 kommenttia:

 1. Ettei olisi ihan satakieli, joka konserttia pitää.
  Itsekin 'laulajana' olen ihmetellyt, miten hitossa niin pienistä keuhkoista lähtee sellaiset volymet, mutta se on se tekniikka eikä koko.

  VastaaPoista
 2. Jep, Nollikselle munia! Kuuntelin useamman näytteen ja kyllä meillä on useampikin satakieli kilvanlaulannassa. Ja vielä lellettävät karjalaisen kelekkeesti. Espoossa lauloivat vaatimattomammin :-/

  VastaaPoista
 3. Jees, puolet torpan hevosista pesty. Riesapossu on nyt häikäisevän hohtava, näkyy kaukaa (naapurin pihaltakin) omaan pihaan.

  Päivän näännyttämänä kuittaan itseni lepoon.

  VastaaPoista
 4. Muutama muu vartsikka iltalauluvirtuoosi on laulu- ja mustarastas sekä punarinta.

  Tuo eka tulpun kuva - tiesitkö omistavasi harvinaisuuden? En muista nimeä, mutta metsätulppu se on ja sikakallis ostaa. Multa hävis muutamassa vuodessa. Hieno se on!

  Hevosen omistajana purentalihakset verenpaineen lisäksi joutuvat koetukselle useasti. Esimerkiksi laittomat karkailut vihreämmän perään aidan väärälle puolelle, toistaalta hevosten täydellinen kiittämättömyys esim. pesun puhdistavaan vaikutukseen. Meillä ainakin pesun jälkeen hakivat äkkiä muraisimman mahdollisen paikan piehtarointiin. Kyllä sapetti. Kunnes keksin pitää loimet tarpeeksi pitkään päällä. Siltikin homma oli saletti seuraavana päivänä. Vähintään.

  VastaaPoista
 5. Kotka on laskeutunut ; )

  Tänks ja kiitos !

  Meillä heppojen 24/7 laidunkausi alkoi jo muutama päivä sitten, en enää hennonnut sulkea niitä talvitarhaan edes yöksi. Syökööt vihreää ja nauttikoot.

  Takana piiitkä ja kylmä talvi. Edessä ainakin kolmen kuukauden laitsakausi. Ja omistajalla helpot oltavat : )

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com