perjantai 4. toukokuuta 2012

Kotikatsomossa kaikki valmiina


Jäikö kenellekkään vielä epäselväksi mikä on päivän sportti?
Se on se, se hokihoki, aishoki, totta toki! Kisat on virallisesti avattu, pelaajat kentällä ja torpalla katsomossa kaikki kunnossa.

Muista urheiluhäppeningeistä en jaksa innostua. Suomalainen urheilu on valitettavan usein pelkkää murheilua, mäkimiehiäkään ei ole, on vain kiukuttelevia mäkipoikia. Formuloista on jotenkin veto veks, minäkin liikun kiesilläni vikkelämmin. Ja hevosurheiluhan ei televisiotunteja tunnetusti saa.

Mutta että jääkiekon MM-kisat, kotikisat. Voi veljet, se on hieno homma se. Ei rassaa aikaeron takia yömyöhään venyvät matsit eikä ontuvat kisajärjestelyt. Suomalaiset osaavat järjestää suurtapahtumat, kansainvälisistä koiranäyttelyistä euroviisuihin, kaikki järjestyy ja älyttömän tyylikkäästi. Ja toimivasti.

Kaikkein paras katsomo on torpan oma kotikatsomo. Täällä on vaivaisen ihmiskurjan hyvä kisoja katsoa.
Aitiopaikalta omalla soffalla. Kuva on ja ääni on. Arvatkaa kenen ääni... taivas varjele, sehän on Mertaranta!


Antsa on hyvis, ehdottoman sinivalkoinen selostaja. Avajaisissa ääneen pääsi myös pahis, ylimielinen Kummisetä Kummola. Jolle katsomossa buuattiin niin, että puhe takelteli. Aiheesta buuasivat, lippufarssi on lähes yhtä käsittämätön kuin viime kisojen ilmaveivi. Isot Pojat veivasivat lippujen kanssa niin, että tuskin kukaan tietää mitä ne liput nyt maksavat. Tai miltä kanavalta kisat kenellekin näkyvät.

Oli siellä avajaisissa muitakin. Kansainvälisen jääkiekkoliiton Rene Fasel kertoi että Nyt poika saunoo ja pari muutakin suomalaista sydäntä lämmittävää lausetta sujuvalla suomella.


No niin, nyt on kisat auki ja ensimmäisen erän jälkeen Suomi johtaa Valko-Venättä 1-0. Super-Mikke näyttää olevan liukkailla luistimilla mukana ja Leijonalauma kurvailee terveen ja elinvoimaisen näköisinä.
Valtakunnassa kaikki oikein hyvin, mallikkaasti ja mukavasti.

Viikonloppuna on muutakin ohjelmaa. Jos kaikki sujuu hyvin, kanalian kansalaiset pääsevät ulkoilemaan viimeistään sunnuntaina. Jotain metkuja on hevostenkin varalle. Mutta vain hyvällä säällä.

Nyt mennään näillä ja se riittää! Hauskaa perjantai-illan jatkoa, missä lienetkin! Minä katson nyt lätkää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com