maanantai 30. huhtikuuta 2012

Iloista Vappua


Joulujuhlista jaloin, Vappujuhlista kontaten? No ei. Ei sitä enää oikein innostu rymyördäämisestä tai kreisibailaamisesta. Niistä tulee vaan tukka kipeäksi ja paljon turhaa puhetta jälkeenpäin.


Iloita saa ja temmeltää, onhan nyt kevät ja kevään juhla. Joillekin se on myös aatteen juhla, ehkä myös työnkin juhla. Ihan miten vaan. Olkaa kuitenkin nätisti älkääkä harmistuko mahdollisista räntäkuuroista.


Perillisten muoti oli koulun Vappukarnevaalien jälkeen mielenkiintoista, oli Senor Tortilla, synkeä gringo mexicon tomuisista kanjoneista. Ja oli Urga, kapinen luolalapsi suoraan kivikaudelta.

Kaupoissa on raivoisa ruuhka ja ainakin meidän kaupungissa korttimaksuilla pelaaminen oli kuin venäläistä rulettia, noin joka kuudes yritys osui oikeaan. Siellä ne iloisiin juhliin valmistautuvat kansalaiset seisoivat jonossa leukaperät kireinä. Niin suomalaista :D

Nyt on kaupunkireissut juostu ja voidaan keskittyä olennaiseen.

Minä vedän tallieleganssin ylleni ja veikkaan, että niissä hiihtelen iltaan saakka. Ylioppilaslakkia en vaivaudu etsimään, jossain laatikossa se on lakkiaisillan shamppanjahomeineen vieläkin. Ellei ole pötkinyt jo kompostiin.

Mukavaa vappuaattoa sinulle, missä lienetkin! Kukka rintaan ja solmio sinappiin. Hiphei!

1 kommentti:

  1. Hauskaa Vappua kaikille lukijoilla ja erityisesti Torpan väelle! Kevät vyöryy vastustamattomalla voimalla, joki sopi aamulla uomaansa jälleen jättäen melkoisen liejusotkun tulvima-alueelle. Muistelen Niilin tulvien olleen sen hedelmällisyyden takana. En tiedä mitä tuo savelta näyttävä lieju pitääkään sisällään, mutta kuutiokaupalla sitä jäi rannoille. Ilmakseksi tuli... monta muuta hienoa löydöstä hanskoista lähtien rannoille jäi...

    Vappua varsinaisesti ei ole vietetty. Käytiin parin kylän miehen kanssa ajelmassa kaivoksen jätevesialtaiden luona. Viime viikkoinen huhu padon murtumisesta oli helposti havaittava. Paljon kaivoksen jätevettä on päässyt suojeltuun Piehinkijokeen. Tästä jatkaa poliisi tutkintapyynnön siivittämänä.

    Minä menen jatkamaan liljan sipuloiden istutusta purkkeihin. Talven synkeinä hetkinä klikkailemani liljatilaukset realisoituivat. Hivenen ehkä... hmmm... ylimitoitettua???? Tai jotain sinne päin. Mitään en tunnusta, mutta itsekin katselen aikaansaannoksiani hämmästellen...

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com