sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Hankirallia


Kuva sen kertoo. Joku pikkuinen on pinnistellyt vimmatusti pihasaunan alle turvaan, ilmeisesti kerkesi.

Hankirallia saatiin tänään vähän epätyypillisessä muodossa. Se oli tuuli jonka ulinaan heräsin 6.14 ja jonka ansiosta en ole sen jälkeen ihmeemmin levännyt.

Puoli seitsemältä aamulla hiippailin talliin tsekkaamaan, että kaikki on varmasti hyvin. Uniset hevoset siellä ihmettelivät liian aikaista visiittiäni. Pyytelin sorisorianteeksi ja kipaisin takaisin vällyjen väliin tunniksi. Ja sitten vielä takaisin peiton alle kun hevoset oli ulkoistettu.

Ei sitä voi nukkumiseksi sanoa, ajanhaaskuusta ja väkisimakuuta. Parempi panostaa pitkiin yöuniin kuin yrittää jo kerran heränneenä vaipua takaisin elvyttävään uneen.

Niin se tuuli. Peeveli sentään kun se on jaksanut tänään puhkua. Minä luulin, että vuodet Espoon tuulisella rannoilla asuneena olen karaistunut kuin Myrskyluodon Maija. Katinvillat. Aina vain palelen, oli tuuli pohjoisesta, Siperian peräaroilta tai etelästä. Kyllä se näinä talvikuukausina kirpaisee ikävästi. Lämmin kuin itänaapurin pääministerin katse...

Huima tuuli siirteli hankia. Lunta nyt sinänsä ei mainittavammin satanut, mutta tuuli siirsi entisiä kinoksia uusiin paikkoihin. Päivän aikana pihaan ilmestyi ihmeellisiä poteroita ja dyynejä.


Koko päivän seurailin silmä kovana hevosten puuhia. Oltiin valmiina ottamaan ne talliin heti jos näyttävät siltä, että tallin fasiliteetit olisivat houkuttelevampi vaihtoehto kuin ulkoilmaelämä. Mutta ne vetivät häntä suorana hullunrallia ympäri tarhaa, välillä hautasivat turpansa heinäkasaan ja nukkuivat tyynesti. Pylly tuulta vastaan ja unta nuppiin. Helppoa kuin hevosen elo.

Lienee sanomattakin selvää, että tänään jätin sovulla väliin kaikki aktiviteetit joissa mukana olisi viisisataa kiloa hölmöä hevosvoimaa.

Päivä meni siis lehtipinon vajuttamiseen, tuvassa köllöttelyyn ja muutenkin ihan vaan laiskottelulle.
Äitikulta veivasi pastakoneellaan 120 rapsakkaa karjalanpiirakkaa. Piirakkapulikka on ihan amatöörien kapine, tosimummot lasettelevat piirakkakiekkonsa pastakoneen läpi.

Muistan hyvin kun joskus muinaisella viime vuosituhannella aamutv:n lähetyksessä muuan neropattikokkitäti veivasi piirakkapyöröt pastakoneen läpi. Ja samana päivänä halpahallien varastot hupenivat pastakoneista. Näin se menee, aika tavaran kaupitsee.

Illaksi näyttää tyyntyvän sekä tuuli että lumituisku. Lumitöitä ei ainakaan vielä ole tehtäväksi asti. Jätetään oikein reilusti kolattavaa huomenna saapuville hiihtolomalaisille. Siskolikka varmasti arvostaa tehokasta niska-hartiajumppaa jota lumikolan liikuttelu parhaimmillaan tarjoilee. Ja kolme teinipoikaa ihan varmasti kiljuvat riemusta päästessään lapiohommiin.

Hokipoika varmasti lämii innoissaan hevostarhasta sontakikkareita ilmaveiveillä lantalavalle. Pitää varmaan hankkia työsuhdemaila, se Kanadanreissulta tuomansa aarre ei ehkä pääse sontalingoksi.

Näihin positiivisiin toiveisiin on hyvä päättää tämän Laiskiaissunnuntain päiväkirjamerkintä. Tiistaina on luvassa Laskiaispullaa, kermavaahdolla ja hillolla tietenkin. Alakuvassa kirsikkana kakun päällä Tallikissa Veli Milton. Se kiltti kissa.
4 kommenttia:

 1. Harjoittelun puutetta, jos ei aamutallin jälkeen saa nukuttua. Pelkkää harjoittelun puutetta!

  Ei tullut myrsky ja tuiverrus pohjanmaalle. Tuli vain tuisku.

  Tekniikka on ikävää. Lapsen Adroid-älypuhelimeen piti ladattaman hyviä ja tarpeellisia ilmaisohjelmia. Loppui vain järki kesken kaiken maailman googlen tuplavarmistuskirjautumisissa. Jäi lataamatta. Vielä toistaiseksi. Pitää varata enemmän hermoja. Paaaaljon hyviä hermoja. Tekniikka menee eteenpäin niin nopeaa, ja mun käyttöjärjestelmän design on viime vuosituhannelta. Eipä naurata... ei.

  VastaaPoista
 2. Ihan hyvää se tekee ittekkullekkii tollassii päivii sillontällön viettää. Ei aina tartte olla niin kovin tehokas... :D

  VastaaPoista
 3. Ihan on hölmöksi mennyt guuglen puuhat, eihän tuota "todista että olet ihminen" kryptoa saa kukaan oikein ekalla kertaa! Saati vielä puhelimessa yrittää niitä varmuuskoodeja tiirailla.

  Torpan mäki sai hiihtolomalaiset. Kovin ovat väsynyttä ja nuhaista porukkaa, toivottavasti elpaantuvat mummolan antimilla ja päästään pian asiaan, talvisiin lumiaktiviteetteihin.

  Aamulla haen hevosnaisen opastajakseni ja sitten taas ihmetellään hevosten metkuja. Tamma nostelee häntäänsä ilmeisen keväisin tunnoin, toivottavasti naapurin orivarsa ei ole kuulolla. Siellä on ihan heppoiset aidat ja niistä pyyhältää oripoika läpi jos meidän Inga Hepo yhtään lurittelee seireenienlauluaan.

  Nyt ottaa maanantai jo niin pal kovin voimille jotta kuittaan itseni ulos järjestelmästä ja siirryn höyhensaarille jahtaamaan Nukku-Mattia.

  VastaaPoista
 4. Google on seuraava maailman valtias... kattokaapa vain. Joka paikkaan (tännekin blogiin) pitää olla google tili. Ja se pitää pian olla melkein mihin tahansa. Niin ja gmail kans. Ja kartat, sijainnit... huolestuttavaa aina kun joku yksittäinen instanssi alkaa olla valtiaana piikkipaikalla. Ostaa sitten kilpailijat pois ja harjoittaa mieluistaan politiikkaa.

  Mä en tykkää kehityksestä. Mä haluan pitään vanhan, tutun ja turvallisen. Ymmärrettävän ja toimivan. Kehittyvä tekniikka lähinnä vain risoo. Mulle riittäis kiertoilmauuni ja höyrysilitysrauta :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com