tiistai 6. syyskuuta 2011

Täysi päivä


Iltaa!
Tulin vain luettelemaan tehtyjä töitä.
Hevosten tarha siivottu. Perillinen käytetty hammastarkastuksessa, oikomishoidon aloittamisesta tulee päätös vuoden vaihteen huitteilla. Sunnuntain täisavotan loputkin pyykit puhtaina ja lajiteltuina. Tallin työmaa-alue rajattu pressuseinin, huomenna jatkan saumojen teippausta. Harri-serkku teki hyvän työn pressujen laitossa, mulle jäi vain se näpertely.

Heinäkuormaa tuli n. 50 paalia, ne kannettu varastoon. Lisää tulee lähipäivinä, otetaan enemmän kun kerran mahtuu. Höntit pitkänaamat seisoivat aidan takana ja laskivat varmasti jokaisen paalin. Saivat yhden yöpurtavikseen ja näköjään maistuu sekä kelpaa hyvin, pientä kinaakin meinasi tulla. Ohutkortista, tuoksuvaa ja lehtevää, vihreää heinää ja paalit ovat painavia!


Tamman selässä kävi entinen omistajansa ja näkyyhän se heidän pitkä yhteinen historiansa...  Sain kullanarvoisia ajatuksia ja katsotaan monelleko päivälle nyt saamani eväät riittävät. Onneksi on lähellä ihminen keneltä saan tarvittaessa taustatukea, apua ja neuvoja. Ja vertaistuki on yhtä lähellä kuin lähin puhelin tai sähköpostilaatikko ;-)

Tähän lisäksi päivään mahtui runsain mitoin sosiaalista kanssakäymistä, normaalit perheen perushommat ruuanlaittoineen ja nalkutuksineen, eläinten päivärutiinit ja iltakierros. Yksi kissa viilettää vielä ulkona. Kyllä, nyt väsyttää.

Huomiseen pitäisi mahduttaa sekä kaupunkikäynti, perillisten kyytimiset että laitumen aitojen tsekkaus. Pääsevät taas tuoreelle kunhan vähän tuumailen miten ja minne siirtelen aitoja. Portti on ja pysyy samalla paikallaan eikä akkuakaan ole tarvis siirtää.


Iso-J käy vähän sääliksi. Hiihtelee pitkin pihoja käsi kantoliinassa ja marmattaa kun ei voi tehdä mitään. Toivottavasti huomennakaan ei sada, eihän sitä miestä kestä hullukaan jos elinpiiri kutistuu torpan sisätiloihin...

Sää oli taas kerran hieno ja aurinkoinen. Tuuli paukutti pyykit kuiviksi.
On se kyllä totta, että kun tarpeeksi aikaisin aamunsa aloittaa, ehtii vaikka mitä.
Toivottavasti ehdin huomenna ulkoiluttamaan kameraakin, olisi muutama kuvauskohde taltioitavana.

Näin meillä, hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Tjahas... pitkästä aikaa meni bittiavaruuteen tekstit...

    Sano Iso-J:lle lämpimät paranemisen toivotukset ja malttia lepuuttaa kättä. Ylä- ja alapäätä saa käyttää, vaan käsi vielä levossa. Ei siitä toipuminen niin kauaa ota.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com