torstai 29. syyskuuta 2011

Muistiin merkitään

Nyt ei ole mitään kuvia, ihan yritän pysyä asiassa, enimmäkseen.
Merkitään nämä tapahtumat muistiin, siirrän joskus tallin omalle sivulle raksapäiväkirjaan.

Tänään oli todellakin oikea työpäivä tallityömaalla. Minä tarkkailin ensin ettäämmältä, kärräsin tarhasta sonnat veks. Sitten hivuttaudin sisään työmaalle ja pääsin ensimmäiseksi ottamaan piikkaustyömaan suojapressut pois. Ja sitten tekemään työskentelytilaa varaston puolelle. Ähellystä ja puhellusta ja kyllä sinne tuli riittävä työtila levyttämisvaihetta varten. Tallinpuolellahan tilaa on vaikka tanssit pitää.

Koolauksia, kehikoita ja jalostuvia suunnitelmia, sitä se tänään oli. Hitsinvimpulat kun tulee hyvä. Minä jo luulin, ettei minun huolella suunnittelemaani versiota voi enää parantaa, mutta kyllä vaan voi.

Hakkasin korvat kilisten teräspalkeista ruosteita pois, moukarilla (pieni malli) kun täräyttää, on loppuillan tinnitus taattu. Maalasin 7 tolppaa, kaksi jäi huomiselle.

Sitten oli aika rientää harkko-ostoksille. Skodzillapoloisen jouset kitisivät kun riuska noutopihan nuorukainen latasi kontin täyteen lecaharkkoja. Iso-J riensi paikalle ja survottiin laastisäkit Pesoliton perään.

Huomenna muurataan vesiboksin alaseinät tarvittavilta osin ja pääsen kärräämään tiilet karsinoiden alaosia varten.

Suuri kiitos Iso-J:lle, löysi kaksi väliseinään tulevaa ikkunaa sekä satulahuoneen oven, total 30 €. Kannattaa näköjään tsekkailla kierrätyskeskuksen tarjontaa, sieltä löytyy käypää tavaraa sopuhintaan. Ja koska kaiken, siis aivan kaiken, voi elvyttää valkoisella maalilla, ei ole niin väliä mikä väri ostohetkellä hallitsee.

Lisäksi tehtiin hankintoja huomisia perillisten naamiaisia varten. Ja Rouva-Anoppikin laskeutuu torpalle huomenna.

Kiireitä -mutta ehdottoman mukavia sellaisia- nämä tämmöiset päivät.
Homma käy ja valmista tulee.

Nyt pötkin pötkölleen, väsymys on suunnilleen tolkuton.

3 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihana aamu! Aurinkoinen ja lämmin. Jotain pilvenriekaleita taivaalla toki on mutta mahtuuhan sinne.

  Betonimylly kolkuttelee omia tahtejaan ja muurari muuraa, rappari rappaa ja minä hyrisen mielihyvästä.

  Kiirus päivä luvassa, nyt pitää jo rientää!

  VastaaPoista
 2. Voimia ja jaksamista raksaprojektin äärellä. Otahan kuvia - kiva kattoa sitten jälkikäteen kamalimmat sotkuvaiheet ja lopun viimeistelty kauneus... kunnon kontrastit!

  Ite olen kainostellut niiden katastofivaiheiden kuvaamista, mutta loppuviimein ihan turhaan.

  Messut avautuvat huomenna. Tänään on kannettu pöytiä ja kamoja ihan urakalla. Kaikki (lähes) valmista huomiseksi. Sunnuntai illan sokeri pohjalla on Meukow-pullo. Sitten huokaistaan ohi-on ja otetaan siivu konjakkia. Hyvää sellaista. Jos kelit sallii, niin teen sen lyhtyjen ja kynttilöiden valossa kuusen juurella kuunnellen joen solinaa. Aivan sama vaikka toppahaalarit päällä, kunhan ei sada.

  VastaaPoista
 3. Ja vaikka sataisikin, sulla on silti hyvää konjakkia :-D
  Onnea messuille ja viikonlopulle.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com