tiistai 20. syyskuuta 2011

Snif-snif

Eikä mitään pientä niiskutusta vaan ihan rehtiä ryystämistä!
Se on syksyn eka räkätauti tässä ja nyt.

Sattuneesta syystä ei kuvaa aiheesta, ysköksistä eikä käytetyistä nessuliinoista ole, eikä tule.
Eilen oli hieno aurinkoinen päivä joka meni aivan hukkaan, hiihtelin haamuna ja aivastelin niin, että meinasi loppukin järki lähteä.

Väsymys on kauhea, eihän sitä saa yöllä nukutuksi kun nenä vuotaa. Kuin sulhaspojan vehje.
Perhana, ärsyttävää! Onneksi tämä alkaa mennä ohi. Ehkä.

Sain tänään ostoslistan tallityömaalle. Rakennuslevyä. Villoja. Lecaharkkoja. Laastia. Ovi. Kattohuopaa.
Kiva-kivempi-Kirvesmies aloittaa hommat maanantaina. Siihen mennessä olisi mm. vesiboksin takia lattiaan piikattu roilo valettava kiinni. Sitä ennen sinne pitää jemmata lattiakaivon poistoputki.

Huomenna Torpan Räkäinen Armo piipahtaa autoliikkeen lähettityttönä Lappeenrannassa. Yksi mersu sinne ja toinen tänne. Kaikkeen sitä joutilastoipilas joutuu. Eikä aikaa ole kuin joitakin tunteja koko reissuun, taitaa taas kerran jäädä kahvittelut Savun kanssa väliin.

Nyt on pakko lopettaa tämä ruikutus ja kröhääminen. Uunin pellit kiinni ja leipomolle. Sitten auton hakuun kaupunkiin että pääsen huomenna kukonkiekaisun aikaan matkaan.

Juokaa mustaherukkamehua ja pitäkää villasukat saatavilla. Se on syksy nyt!
Täälläkin on jo kylmä talvenhenki hönkäissyt pihanurmen yli. Maanantaiaamuna pohjoiskulmalla nurmi oli huurteinen ja kylmä, brrrhh!


9 kommenttia:

 1. Toipumisia sinne ihan tosissaan. Pidä edes ilmastointi pienellä... kaikkeen sitä joutuukin. Tunnen yhden tyttöparin, jolla on hyvä diili autokauppiaan kanssa. Tuon tuostakin ajavat biilejä välillä Helsinki-Oulu. Pääsevät samalla shoppailemaan Hesan valoihin ynnä tienaavat vähäsen.

  Mulla tuo flunssa jo helpottaa. Vielä on sitkeen räkäklöntti kurkunpäässä, vaan eiköhän tuo tuosta irtoa jossain vaiheessa.

  Ylihuomenna yritän ehtiä Tyrnitehtaalle - Nitalle tiedoksi :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos -snif- Titalle vertaistuesta. Mersedessi leveilee nyt autotallissa ja Iso-J sai sovitella Pesolitoa siihen viereen oikein ajatuksella. Onhan se semmoinen autojen setäversio, että en ehkä ihan ekana omakseni hinkuisi. Iso lulla jolla on kiva ajaa reilut 200 km etelään ja toisella samankaltaisella rassilla takaisin.

  Enemmän jäin hyperventiloimaan liikeessä näkemääni öykkärinpunaista jaguaria *uuuuh*

  Aamulla ennen Kullervonkiekaisua porhallankin jo tietä pitkin etelään, tiedä vaikka näitä keikkoja tosiaan heruisi joskus lisääkin. Olen jo googlettanut Lappeenrannasta tärkeimmät, Ratsutarvike Rakuunan ja Jannen vaunun ;-) Käyn jos ehdin ja ehkä hamuan kyytiin jokusen kukkasipulin Planttugeniasta. Saas nyt nähdä mitä ehtii ja minne johtotähti kuljettaa.

  Tänään hevoset viettivät leppoisaa laatuaikaa tallissa. Ovat ne ryökäleet kyllä kuntoutuneet kesän aikana ja se on kyllä ihan huippujuttu. Karva kiiltää ja ainakin Metsänpojalla massaa kertyy.

  Ja ne loimet! Kuivat ja mukavan lämpimät hevoset löytyivät päältä kosteiden sadeloimien alta. Ei mitään hikisennihkeää hevosenkarvaa vaan lämmin, kuiva ja sileä karvapeite. Kyllä laatu on aina laatua, myös loimissa.

  Ennen kuin remppa valmistuu, meidän on tehtävä väliaikaisratkaisuja. Onneksi ovat helppoja toteutettavia.

  Jos Savu osuu hollille ja on puolen päivän kieppeillä mahdollisuus pikatreffeihin, paas kilauttaen mun luuriini :-)

  Nyt maate. Ensin pitää muistaa ottaa paisti uunista. Siellä on mojova murikka lihaa, lanttu, nauris ja muutama porkkananjööti sopivina palasina, sipulia ja valkosipulia. Vähän yrttejä. Kaikki omasta maasta. Paitsi liha, suola ja pippurit. Huomenna syödään hyvin.

  VastaaPoista
 3. Torpalle parempaa vointia!!! Villasukkia, kuumaa mehua ja lämpimiä ajatuksia!
  Nyt sitten on aihetta poiketa tänne Loviisaan - meidän tamma saapuu naapurimaasta tänne itäiselle uudellemaalle ensi torstaina tai perjantaina :-) Tuu kattoon, pian.
  Tää lataa vitamiinia varuiksi, ettei se flunssa iskisi. Eikä iske kun en suostu. Ei onneksi ole edes oireita täällä päin näkynyt - koputan puuta.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, matkamittari nakuttaa ihan pimeitä lukemia. Tuolla tahdilla lukemaksi muuttuu 30000, seuraavan viikon, parin aikana. Hurjaa!

  VastaaPoista
 5. OOOOH Paplu! Oikeesti! Ihan superkiva homma ja kas vain kuinka sieltäkin kuuluu kolinaa kun periaatteet nakattiin nurkkaan... ja tamma marssii talliin. Onnea vaan valitsemallesi tielle, vertaistukea piisaa. Ja tarvitaan. Yritän sovitella visiitin vielä tälle syksylle.

  Ensin pitää kyllä käväistä pohjoisessa.

  VastaaPoista
 6. Juuu-uuuh... tervetuloa pohjoiseen!!!! Kyllä mersun ratissa flunssa lähtee :D Vedä vain valkosipulia ja kaikkia troppeja tiiviiseen tahtiin. Viimeistelet flavonoidilla eli punaviinillä. Ja kunnon yöunilla! Ja kas olo on ihan uusi!

  VastaaPoista
 7. Jipsii Tita ! Kiitos jo etukäteen : )

  Nyt kyllä näillä keleillä tarttee kaikki mahdolliset dropit ettei flunssa iske. Etenkin kun tartuttajia löytyy sekä töistä että kotoa ihan piisalle asti : (

  Ja Paplulle onnea uuden perhenjäsenen johdosta : ) Se on aina. Jännää. Kun uusi eliö saapuu ilahduttamaan.

  Meidän eliöt voivat hyvin. V-R:n toipuminen on sujunut hyvin ja pikkuriiwiö sen kun kasvaa. Lokakuussa pitäisi vielä orinäyttelyyn ihmeteltäväksi. Sitä ennen kuitenkin vuorossa jälleen työhevosoppia Lehtisen Mikan johdolla : )

  Meidän guru !

  VastaaPoista
 8. Paranemisia Hirnakalle vaihteeksi pohjoisesta, sataa sataa ropisee tili-tili tom! Onneksi majatalossa on katto kunnossa ja kylällekin tepsutin tavarataivaaseen jo ennen sadetta. Nyt uuden Kay Scarpettan pariin, kirjakaupassakin kassa sanoi, että nyt voit pelätä hotellihuonessa yksin kaikessa rauhassa. Huh, Brunetti saa nyt väistyä, pelottaa jo etukäteen.:))) Soitellaan vaikka viikonloppuna, tsemppiä Tamma-sielun kanssa, muista että naisellisille kotkotuksille ei myöskääm liikaa empatiaa vaan rajoja ja rakkautta.

  VastaaPoista
 9. Onko muilla tajutonta väsymystä? Meillä on kaksi väsähtänyttä, tuttu taimistoviljelijä potee samaa, samoin pari muutakin yrittäjäkaveria. Onko tää virus vai pelkkää työuupumista?

  Päätin etten ota enää ajanvarauksia lokakuulle muutoin kuin ihan hätätapauksissa. Ja varaan aikaa nukkumiselle ynnä lepäämisille lokakuun alun jälkeenkin. Messut on lokakuun eka viikonloppu ja siihen asti on vain pakko vääntää tyrnimehun voimin. Mutta hoitotöiden määrää himmaten. Ja lasten syysloman olen merkannut kalenteriin vapaaksi itsellenikin. Varmaan nukun silloin 10-12 tuntia vuorokaudessa saamatta mitään aikaan. En siis edes suunnittele mitään tekemisiä silloin. Ei tuu ressiä.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com