maanantai 28. helmikuuta 2011

Kalevalan päivä
Nyt pitäisi sanoa jotain viisasta ja jaloa suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi.
Hiphop, liput liehukoot saloissaan ja juhlistakoot. Itsenäiseen maahan mahtuu monta kulttuuria ja yhtä monta tapaa kokea suomalainen kulttuuri. En sano enempää vaikka runonlaulajia suvusta löytynee, kun vähän pintaa rapsuttaa.

Onhan se toisaalta ihan perhanan kerettiläistä tämmöisenä päivänä tällätä satavuotiaan torpan seinään rumaakin rumempi lautasantenni. Semmoinen siellä takapihan puoleisella seinällä kuitenkin nyt on. Maisemaa kaunistaa jo ennestään matontamppausteline joten menköön samaan rakennusperinnekulttuurihäväistyksen piikkiin.

En minä kyllä oikeasti tajua kenellä meidän huushollissa on aikaa lautasantennin kanavien antia selailla, kohta alkaa semmoiset käskytykset, hässäkät ja rakennusprojektit että telkkarista ei joudeta edes pölyjä pyyhkimään.

Se on kuulema se kahden kirjaimen tuoma huima parannus tv:n katselunautintoon. Kuulema HD tekee autuaaksi. Onko se sitten hard disk vai heavy duty... jotain muita japanialaisten telkkarintekijöiden juonia kahlita ihmiset passiivisina töllöttämään salattujen elämien uusintoja.

Minun mielestäni parasta televiissorin katselunautintoa on satunnainen lölliminen soffanpohjalla, kissa vatsanlämmittimenä ja koira kintuissa. Lehmätoffeeta kipollinen käden ulotuville ja vot, se on siinnä! Mä mitään Hoodeetä siihen osaa kaivatakaan.

Olen kehityksen jarru ja ylpeä siitä!


Toisaalta, antaapa Iso-J:n herkutella leluillaan. Ei ole minulta pois millään tavalla jos joku tykkää katsella daijut 3d-öögat päässä leffoja ja saada tyhmännäköisiä säpsyjä kun televiissorista änkeää kolmiulotteiset örkit silmille. Kivahan se on, ettäperilliset näkevät National Geographic -kanavalla hyeenan papanat teräväpiirtona.

Huomaatteko, minä todella yritän ajatella positiivisesti?Positiivinen ajattelu kodin teräväpiirtotekniikan suhteen on yhtä helppoa kuin viime vuotinen kokeiluni Marraskuun rakastamisesta. Kyllä siihen pystyy. Jopa ne viisi maanantaita kuittasin kitisemättä.

Positiivisen ajattelun kykyään joutuu Iso-J:kin kasvattamaan, sai postia liikennenopeuksien valvontaa suorittavalta viranomaiselta. Ajokorttia tarvittaisiin nyt nimimiehen kansliaan muutamaksi viikoksi. Ikävämpi homma mutta toivottavasti ei ole ihan täysin kiveen hakattu päätös. Se nähkääs tietää sitä, että meikätyttö lähtee baanalle ja Iso-J päivystää liikepaikalla.


Päivän kuvat ovat vuoden takaisia räpsyjä. Ei ole vielä jääpuikkoja ihan tuossa mittakaavassa. Mutta kyllä ne sieltä taas tulevat. Yhtä varmasti kuin maaliskuu joka alkaakin heti huomenna.

Illalla on ohjelmassa visiitti Metsänpojan kasvatuskotiin ja jonkinlaista höpöttelyä karvakorvien kanssa. Se, ketä juttusille tulee, jää nähtäväksi. Nyt vielä tovi jos toinenkin niitä ihan oikeita töitä. Johan tässä taisi tulla kahvipaussille pituutta.

Pysy tarkkana, oikein nohevaa alkanutta viikkoa ja lomakelejä niille keillä nyt lomaviikko sattuu olemaan.

11 kommenttia:

 1. Peeäääss: tällä viikolla taitaa vaihtua matkamittarissa uusi kymmentuhat. Aika huimaa.

  VastaaPoista
 2. Niihäse o, et toiset ne vaa lomailee, meikäläi mitää lomaa saa. Sais ees viikon lomaa kolotuksiltaa, ni jo vot passais!

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja ikuista K-päivää sinullekin runonlaulajien perillinen.

  Vahva ja/tai sitkeä kulttuuri kestää monenmoisia härpäkkeitä, asentele rauhassa.

  Minä olen törmännyt muutamaan tapaukseen jossa nimimiehen vaatima ajolupa on palautettu het´siltään kun sitä on vaadittu.

  VastaaPoista
 4. Kalevalaista vaan sinnekin päin!

  Ja olipa sitten todella syvällä otteella aukaistu HD-teknologia ihan sosioekonomisia nyansseja myöten!

  Iso-J:lle osanotto ja nyt viimeinkin se TomTom hankintaan. Semmoinen, joka pimpauttelee tehokkaasti peltipolliisien lähestymisestä. Ja tiukka ruinaus päälle, että työn puolesta tarvii sitä lisenssiä. Pitäähän niiden malliksi ottaa se pois, mutta jos yrittäis perjantaina luovuttaa ja maanantaina hakea pois...?

  VastaaPoista
 5. Tunnustan syynänneeni televiissorin lähetyksiä tavallista tarkempina. Perilliset valistivat kelkasta pudonnutta äitiään demonstroimalla kanavailotulitusta ja joo. Ainoa HD jonka päälle minäkin ymmärrän kulkee kahdella pyörällä ja sanooo hörlörlör.

  Hevosenpoikanen alistui kohtaloonsa ja tarpoi kanssani pimeää pellonlaitaa kilometrin sinne ja toisen takaisin. Vain kerran tuli Pelästys kun rusakko tai mikälie lähti takavasemmalla villiin loikkaan. Hieno tähtitaivaskin näkyi. Oli nappikauppa auki ja näytteet näkyvissä.

  Hevosenpoikanen toimi lisäksi puhemiehenä tehden tilaa eräälle ujolle ja joka sitten tulikin kylkeeni nuokkumaan ja puhalteli siinä ilmeisen tyytyväisenä. Juuttaan ryökäleet.

  Ja Tita, Iso-J:llä on nyt sellainen nalligaattori. Nuo pienet rikkeet joista nimismies nyt ajolisenssiä yrittää hyllyttää, ovat viime kevättalvelta, ajalta ennen pikkuapulaista. Onhan se nyt ihan tuhannen varma että kun ollaan tien päällä semmoset 50 tkm per vuosi, joskus vauhti huomaamatta lipsahtaa laittomalle puolelle. Mitään törkeitä ylityksiä ei ole yhtään. Just niitä juurijajuuri rangaistavia joista ei nuhtelulla selviä. Eräänkin kerran poliisimies sanoi suoraan että ihan paska säkä sulla mutta lappu tulee.

  Kortti on pois sen aikaa kun on, elämä jatkuu. Minäkin pääsen välillä reissun! Tässä kohtaa Nemppa irvistää, hän matkustaa työkseen.

  Nyt tämä runonlaulaja itkijänainen taitaa hinata hankijumpatut lihansa höyhensaarten suuntaan.

  VastaaPoista
 6. Ihan vain kuriositeettina kerron, että yksi tuttu, heti paljon ajava (60thkm/v) mummo (85-vee) aina silloin tällöin joutuu jättämään linsenssi laitokselle ylinopeuksien vuoksi. Hymyillen sitten kertoi, että ajalee ihan entiseen malliin, vaan ei ole jäänyt kiinni...

  Melko mummo...!

  VastaaPoista
 7. Teräsmummo :D

  Olipa huijattu olo kun avasin aamulla silmäni. Ulkona ei ollutkaan häikäisevän aurinkoinen kevätaamu vaan maitomaisen utuinen (mutta lämmin) maisema.

  Nitalle on viestiä fabossa ja meidän pitäisi jossain vaiheessa clousata ensi viikonlopun aikatauluja.

  Nyt töitä, se on laskutuspäivä!!! *tralalaa*

  VastaaPoista
 8. Ptruuuu takasin. Ei siis ENSI viikonlopun vaan viikon 10 loppuosalta. Tämä siis Nitalle ja Seijalle huomioon.

  Punnersin männäkuun tositteet somaan päiväkirjanmukaiseen punttiin ja yhdistin ne tiliotteen kanssa synkkaan. Eli tein tilitoimiston duuneja... noh, ehkä se huomioidaan seuraavassa laskussa *aina voi toivoa*

  Lisäksi asensin ilmeisen onnistuneesti matoskannerin omenakoneeseen, luin että joku ilkiö on luonut macceja kytistävän troijalaisen. Onneksi apu on yhtä lähellä kuin lähin mac-käyttäjien nettisivu. Inhottavaa, että virusten kehittely on ilmeisen kannattavaa, yrittäjiä ainakin näyttäis olevan :-/

  Ja sitten takas pisneksiin.

  VastaaPoista
 9. Jep, Nemppa irvistää poliiseille, sakoille ja toivottaa JT:lle onnea neuvotteluun. Valitettavasti tätä nykyä taitaa poliisille olla joustavuus tuntematon käsite, edes työssään tai elinkeinossaan jatkuvaa autoilua harjoittaville. Harmillisia, lievästi sanottuna, tarinoita on kuulunut maailman turuilta ja saloilta. Huoh! Päivän saavutus on sähköpostiallekirjoituksen muuttaminen, piti pähkäillä mutta nyt se on tehty. Ja aamulla taas kokoukseen...

  VastaaPoista
 10. Phuuuh, kovan päivän ilta ja uusin Varg Veum -leffa. Vähän mustaleimaa ja pari siivua omppuja *mumsmums*

  VastaaPoista
 11. Viikko kympin loppuosan ajoitus täytyy juu sopia "tarkalleen".

  Silloin ovat ne hevoismessutkin, täytynee käydä. Itse kunkin : )

  Ja taas paistaa.

  Se on kevät, kevät, keevät : ))))

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com