perjantai 25. helmikuuta 2011

Jaksaa jäätää

Voittajatyö "Nyt nappaa"

Kuten aiemmin lupasin, kävin räiskimässä lisää kuvia upeista jää- ja lumiveistoksista. Siellä puistossa tarpoessani totesin, että talvi ei todellakaan ole hellittämässä otettaan. Näpit, naama ja varpaat olivat aivan turtana puolen tunnin fiilistelyn jälkeen. Muu kroppa on vissiin riittävän rasvainen pysyäkseen lämpimänä :-D

Kameraliikkeessä sain satikutia likaisista objektiiveistani ja julmetusti mäkättäen kuvakaupan setä putsasi tuhrut. Enkä edes pyytänyt. Joten satikuti oli halpa hinta puhdistuksesta. Kävin vakoilemassa uutuuksia niin objektiivien kuin muidenkin hifistelyhärpäkkeiden osalta ja kuolaa pyyhkien löntystelin pois. Kera puhtaiden linssien... pariin linssinsuojukseen sentään investoin.Lumiveistosten joukosta muutama pysäytti, myös tämä ylläoleva nättipoika, välittömästi päänsisäiset sävelet soittivat Walking in the air -kappaletta. Jotenkin ihana ilme vaikka silmät ovatkin päästä pudonneet. Menkää ihmiset ihmeessä katsomaan jos omalle kohdallenne osuu. Eikös noita lumiveistoskisoja pidetä ympäri maata?

Eniten minua huvittivat ja hellyttivät lasten tekemät pienet lumiukot. Niissä on jotain niin ihanan puhdasta ja vilpitöntä anarkiaa. Katsokaa nyt tätäkin:


Aivan käsittämättömän hieno risupää. Kaikki tyylipuhtaan lumiukon elementit kohdallaan eikä mitään liian fiiniä. Aikuiset veivaavat, hiovat ja viimeistelevät. Lapsi osaa sanoa: nyt on hyvä! Allaolevan kanssa on viimeistelty enemmän, mutta kyllä tuo minusta on ihan selvä villiheimon kuningas.

Näihin kuviin ja tunnelmiin.
Mukavaa viikonloppua, missä lienetkin!

9 kommenttia:

 1. No huh huh, olipa pusertaminen kuvien ja kuvatekstien kanssa. Ei ihan menny niinku blogimainoksissa ;-) Se vain on niin ärsyttävää kun varsinainen teksti ahtautuu kuvatekstilaatikkoon ja sen poisotto vaatii omat kommervenkkinsä. En todellakaan ole parasta mainosta sen kummemmin blogger-palvelulle kuin Macbookeillekaan.

  *aijaijai mua parkaa aijaijai*

  VastaaPoista
 2. Paikallises aviisis oli tuolt kuvii, mut vaa jäisist otettui. Sun avul näin lumisetki teokset, hauskaa!

  VastaaPoista
 3. Toi lumiukko on kyllä niih ihqu, että onneksi Hirnakka dokumentoi sen... Nyt se elää forever!

  Miellä on lauhtunut ihan kaameesti - enää 6,3 pakkasta - nooooh... vaihdossa on tullut äkee tuuli. Saa lievän pakksen tuntumaan viiltävältä. Tasan menee.... aina viiltää kylmä. Sentään joku asia elämässä menee tasaisesti.

  Mutta auringon mahti voittaa. Kasitietä Ouluun ajaessa näki auringonpuolen penkassa selvää degeneraatiota. Se lämmittää!

  Viikonloppu on edessä. Vapaa sellainen. Ja kummipojan 8-vee synttärit sunnuntaina. Lahjakin vielä ostamatta, mutta onhan huomenna aikaa.

  Raskas Oulun reissu on takana. Se on nyt tehty. Hyvä niin ja elämä jatkuu.

  VastaaPoista
 4. ISO Kiitos unikon siemenistä!
  Oletko tyhjentänyt koko varastosi minulle?
  Melkein kaikki kotilot oli ehjiä. pari rikkoutunut frankkeerauslaitteessa, kuoretkin pääsevät Kokkolassa kukkamaahan. :D)

  Onko ne nyt niitä valkoisia ripsureunaisia?

  Funtsaan kiihkeästi mitä laitan tilalle ...

  VastaaPoista
 5. Ooohhh..... kevättä ilmassa, kelit plussalla! Aivan riemukasta on nuuskia sulavan lumen kosteaa tuoksua ja kytätä päivän plussaennätystä. Koko ajan lämpenee, nyt on +2,7!

  Olen jotenkin kyllästynyt jo talveen, kevättä odottaa ihan hirveenkaameesti!

  VastaaPoista
 6. Tita, samma här. Ei enää tää talvi nappaa yhtään.

  VastaaPoista
 7. Räystäät tippuvat vettä, hangelle levitetty tuhka sulattaa selvästi - muutamissa tunneissa!

  Ostin tulppunipun tuomaan kevättä lasin sisäpuolelle.

  Kuukausikin vaihtuu just hetikohta. Maaliskuu on aina niin pitkä... mutta ehkä aurinkoseinustoilla ekat sipulikukat jo kurkistelevat loppukuusta?

  Jaksaa, jaksaa... jaksaa... jaksaa... odottaa kevättä. Toisaalta puolen vuoden päästä syksy jo saa... :P

  No nih - siinähän se kesä jo menikin...

  VastaaPoista
 8. Johan on sinulla ihana vuonispoika ja paljon eläimellisyyttä elämässäsi muutoinkin. Huoleton on hevoseton nainen, tylsä ja harmaa elämänsä. Onnea ostoksesta!!!

  VastaaPoista
 9. Huiskutus niin Titalle, Nitalle, Tuulalle ja uudelle kävijälle Carollekin.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com