keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kansantaidetta


Unohtakaa keskioluen huuruiset Kansan taiteilijat, irwinlätsät ja iänikuinen protesti yhteiskuntaa ja valtiovaltaa kohtaan. Edes hetkeksi. Viime viikonloppu oli taas kerran loistava esimerkki kansalaisten luovuudesta ja kauneudenkaipuusta.

Ei aina tarvitse julkihuutaa nyrkit savessa kohtalon tuomia vääryyksiä. Kauneuttakin on. Kansantajuista, kansanomaista ja kansasta lähtevää taidetta. Jota kaikki ymmärtävät ja joka kirjaimellisesti on helposti sulatettavissa. Monilla tavoin.

Joensuun rantapuisto, mikä lienee viralliselta nimeltään, on muuttunut talviseksi taidenäyttelyksi.

Uhmasin tänään kelloa ja kurvasin Itäsillalta kaupungintalon kulmalta vasempaan, kohti puistoa. Upea aurinko ja pirteä pakkanen ja puiston täydeltä lumi- ja jääpatsaita.

Ajan vähyyden vuoksi pikakipitin alueen läpi ja roiskaisin kuvia sieltä sun täältä. Yritän ennättää paikalle uudelleen, ajan ja ajatuksen kanssa. Ja otan perilliset mukaan. Vanhempi etenkin inspiroituu taatusti.

Tältä päivältä ei taida nyt herua muuta, katsotaan kuvia ja jutellaan lisää kommenttiosastolla.
Ja muuten, nyt se sitten alkaa taas, tuttuakin tutumpi tasapainoilu ajan ja muiden resurssien kanssa. Tänään vaihtoehtoina illan muutamalle vapaalle tunnille olisi oma spinning tai tervehdyskäynti Metsänpojan luo. En todellakaan halua lähteä pimeään metsään taivaltamaan hevosenlapsen kanssa. Siitä riepotuksesta ei tällä kunnolla selvitä ehjin nahoin. Mutta ainahan voi yrittää ruhjoa itseään kentällä maastakäsittelyharjoituksissa... saas nyt näkee. Pitäisi se tallipaikka-asiakin vihdoin clousata ja muutenkin ryhdistäytyä.

12 kommenttia:

 1. Täällä on käynyt joku japanianpoikakin, onkohan Hirnakan torppa kohta uusi vientituote? Luoja varjelkoon, eieiei!

  VastaaPoista
 2. Mahtavan upeit teoksii. Oikee saa silmä nauttii ja kannattaaki, ku omistajansa kädet ei taivu tuonlaatuisee työskentelyy.
  Hienoja on kaikki, mua riemastutti ennenkaikkee lumiukkoporukat. Ihan ku Lassi ja Leevi sarjakuvas.

  VastaaPoista
 3. Hahaa, Partapappahan sen sanoiksi loihe lausuman, Lassi ja Leevihän oli se "paikka" jossa olin nuo lumiukot aiemmin nähnyt. Mietin mietin mitä tuttua niissä oli enkä älynnyt. Thanks Pappa.

  Ehdottomasti yritän vaikka huomenna aamusta varata tunteroisen jotta voin sihtailla lähemmin talvitaidetta. Ja ilmeisesti pitää varata toisenlainen luuppi kameraan, ei tuolla kittiputkella ihmeisiin pysty. Saati tarkkaan tallentamiseen.

  Illan aikataulut mänöö uusiksi, hevonen voitti. Mutta pimeään metsään en ponia vie, liian jännää meille molemmille.

  VastaaPoista
 4. Nemppa huhuilee länsirannikolta ja yhtyy eilisen päkättimien ilmeisiin ja kommenttiin paista päivä...täällä on KYLMÄ. Tule kevät kiltti, tule jo, tänään illan hurvittelen matkavarauksilla huvitellen ja ihan varmasti. Toivottavasti suunnitelmamme on yhä ok ja saan vieraita viikonloppuna, jookosta??

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanasti taittuu valo noista jääteoksista! Sisäistä hehkua - jäätävää sellaista!

  Päivä on ollut työläs. Veroasiat vaativat kolmen vuoden kirjanpidon auki leväyttämistä. Nääs 0%:n alviin kohdistuvat kulut on alv vähennyskelvottomia... No päällä ja käsillä tehtävän työn hankinnat eivät ole suuria, mutta hallinnollisten kulujen alvivähennysten jakaminen on sitä. Todellakin. Ihan epätoivoinen tehtävä...

  * nostaa huokaisten arkistoidut kirjanpidon tositteet pöydälle odottamaan huikeaa virtapiikkiä *

  Nyt pitää käydä viskaamassa pienet partiolaiset harrastuksen pariin...

  VastaaPoista
 6. Voi Nemppa, arvaapa kuka unohti viime puhelun aikana mainita siitä, että viikonlopun aikataulut ovat sekaisin kuin erään torpan kissat... (heh, osuvin vertaus ikinä). Pahalta näyttää lähdön suhteen. Mikäli Metsänpojalla on muuttopäivä lauantaina, mun on syytä olla maisemissa.

  Titan aktiviteetit eivät ole ihan houkuttelevimmasta päästä, mutta palkoille pääset mikäli työsi tarkkudella teet.

  Nyt kamat kasaan ja kutostietä kotia kohti.

  VastaaPoista
 7. Voi veljet, näitä päiviä lisää!
  Aamusella kello 9 karautin Metsänpojan kotitilan pihaan ja vartin päästä oltiin jo tarpomassa huikaisevan häikäisevissä peltomaisemissa kohti uusia seikkailuja. Tunnin lenkki hankimarssilla teki hyvää niin "lihaksistolleni" kuin hevosenlapsen pääkopalle. Hyvä on tuuletella ja ulkoilutella molempia, sekä omia lihaksia että hevosta :-)

  Olo oli rennon letkeä ja suorastaan hilpeä kurvatessani takaisin torpalle vaatteiden vaihtoon. Ja oli muuten viimeinen virhe ruopata lärvi ENNEN hankihumppailua. Sai ruopata uudestaan, peilistä kurkki panda!

  Ihan hyvästä mielestä kipaisin leipomosta parit laskiaispullat (kermavaahdolla ja hillolla) ja ilahdutin tenttiin lähtevää työntekijääni makoisilla eväillä.

  Joo, valoterapia todellakin toimii. Suosittelen, mene siis pihalle, ulos, aurinkoon!

  VastaaPoista
 8. Juu ei kannata myöskään laittaa maskaraa, jos lähtee ulos pakkaseen kuvaamaan ja käyttää etsintä. Sitä on totally puolipanda sen jälkeen

  VastaaPoista
 9. Valoterapiasta on nautittu koko viikko. Jos pakkaslukemat olisivat olleet vähän maltillisempia, niin keli olisi ollut täydellinen.

  Nyt naama, varpaat ja sormet ovat ajaneet parin kolmen tunnin ulkoilun jälkeen sisälle lämmittelemään.

  Tänään huomasin, että meidän wausa on kasvanut huikeasti. ISO poika : )

  VastaaPoista
 10. Valoterapia... hetken jo luulin, että Nitan porukka on lentänyt etelän aurinkoon... mutta kotoinen versio ei tietty häviä sille etelän vastaavalle. Sama tähtihän se.

  Huomenna vapaaa. Lähden Ouluun systerin luo. Ja perään viikonloppu vapaata.

  VastaaPoista
 11. Tita, kyllä on "pari" kertaa käynyt mielessä, että auringosta voisi nauttia vähän kevyemmässä vaatetuksessa, mutta lompakkoon kurkistaessa mokomat ajatukset ovat äkkiä kaikonneet ; )

  Aamulla vielä -27, joten odotellaan edelleen sitä lauhtumista ?

  Onneksi kuntokuurin liikuntasessiot tapahtuvat Siuntion kylpylän sisätiloissa, aletaan isännän kanssa olla "kantiksia" siellä.

  Mulla 3 x vkossa oma kurssi ja ukko käy kuntouttamassa ihtiään samaan aikaan.

  Laatuaikaa vietetään myös hevosten kanssa puuhaillessa : )

  VastaaPoista
 12. Nita on reipas - mä saan käytyä vain kerran viikossa joogassa ja kas siinä kaikki. Mutta hyvä että edes se.

  Meillä lauhtui kivasti, -8 pakkasta ja pilvistä. Tosin tuulee aika ikävästi. Ja eiköhän tuolta taivaalt lisempää luntakin tule...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com