perjantai 18. helmikuuta 2011

Pyhä Penkka!


Veli Winston ja Tupaterrieri hiljentyvät aamuhartauteen. Pyytävät penkalta pikaista kevättä. Sitä samaa pyydän minäkin. Yritin aamulla ottaa tuntumaa lumen olomuotoon ja koostumukseen. Ja ennenkaikkea nähdä niitä helmiä, helmikuun helmiä. Helmet kertovat sulamisesta ja sulaminen... aaaah.... se tietää kevättä!

Pakkasyö paukutti nurkkahirsiä entistä nasakammin ottein, mutta eihän satavuotinen puu ole milläskään. Torppa on nähnyt sodat ja mekkalat, ei lannistu pakkasista.

Haloo kevät, tule esiin!! Täällä huutaa Winston

Vielä muutama tunteroinen työponnistuksia ja sitten voi hyvällä omalla tunnolla koodata itsensä villasukka-asetuksille koko viikonlopuksi. Hieno homma.

Viikonlopun työlista on ilahduttavan lyhyt, vielä. Mikäli pakkanen jatkuu eikä lunta taivaalta tule, jää reilusti aikaa sisähommiin. Ja se tarkoittaa sitä, että aloitan sisäovien valkaisun. Veikkaan, että kissat ilahtuvat suunnattomasti uudesta talviaktiviteetista ja osallistuvat kaikella tarmolla ovien koristeluun. Käpäläkuvioita ja mustia karvoja... ja Elli onnistuu tuhannen varmasti tuhrimaan itsensä perusteellisesti.


Tuosta kuvasta näkee mainiosti lumikinosten määrää torpan takapihalla. Vasemmassa laidassa pilkottava tuleva tallipääty on melkoisen barrikaadin takana. Nuo lumet pitää sijoittaa ensi talvena jonnekin muualle. Otin kuvat ihan muistini tueksi, voi sitten tutkia talvisia näkökulmia rakennusvaiheessa.

Kesähelteillä sitä helposti unohtaa talven realiteetit. Ja lumen määrän.
Iso-J on kiitettävän tarmokkaasti nylkenyt pihaa vähälumiseksi. Ja turhautumistaan purkaakseen muotoillut penkoista kaikenlaisia kakkusia.

Luminukkaa
Lauantaina saadaan vihdoin hevoskauppa-asioita paperillekin. Ja tehdään lisäksi päätös lopputalven tallipaikasta. Kaikenlaisia mukavia kuvioita siis luvassa.

Nyt leputan hetkeksi silmiäni wanhojen tanssien merkeissä. Hehkeitä neitoja ja salskeita nuorukaisia, kansakunnan toivot estradilla. Ei mitään tanssii tähteiden kanssa -touhua. Harmi, ettei ole kamera töissä mukana.

Mukavaa perjantain jatkoa ja viikonlopun alkua. 

8 kommenttia:

 1. Ohhoh noita matkamittarin lukemia. Jopas on käyntimäärät pompsahtaneet. Jättäkääs ihmeessä jotain viestiä mistä tulitte ja miten tänne löysitte. Huomasin myös, että kaikenlaista googlettamalla tänne päätyy... olipa kyseessä "ihana villapeitto" tai "digiajan luomiskertomus", kaikki hakusanat tuovat torpalle ;-)

  VastaaPoista
 2. Olipas ihana tuo eka kuva. Teksti sitä tosi hyvin täydensi, äkkipäätä olis luullut siinä olevan hajuanalyysin :D

  Viimein alkoi viikonloppu minullakin. Olipahan taas päivä... puuuuh... ja toinen huokaus koko viikolle!

  Nempalle vielä - minulta saa aina takuuneuvoja. Ilmaiset neuvot ovat aina vähintääkin hintansa väärtejä :D Nyt täytyy tukeutua eiliseen omaan nevuooni. Tuplana.

  VastaaPoista
 3. Tita jos kuka on iltakonjakkinsa ansainnut. Luin toisaalta, että kurssittamanne väki vetäisi täydet 100 % tulokset. Aplodit sille. Ja "pienet" kans!

  Kävin noutamassa yhden lainatenavan meille yöksi. Ja ilmeisesti viihtyy toisenkin yön.

  Aamupäivällä vuorossa kävelylenkki Metsänpojan kanssa, nyt onkin aurattu hyvä reitistö metsäteitä. Ainoa vastaantulija lienee Herra Hirvi, hiljaiset ovat kylätiet näillä selkosilla. Ja sehän passaa kun varsaa kävelytetään. Ei me kyllä sitä herra hirveä välitettäisi treffata, pysyköön pöpelikössä. Pakkanenkaan ei meitä kampita, villaa ylle ja toppaa päälle. Kyllä se siitä *brrrh*

  Toivottavasti pakkanen ei hyydytä kynästä mustetta, on meinaan tavoitteena rääpäistä nimet kauppakirjoihin :-D

  Nyt pientä iltakäskytystä ja sitten olisi sitä omaa aikaa.

  VastaaPoista
 4. Onnentoivotukset kynän musteelle... ne ovat niin onneekkaat koko teidän porukalle! Hymyilen täällä ja nyökytän, loistojuttu. Metsänpoika on niiiin truly yours. Indeed. Jos voisin, niin kadehtisin. Mutta nautin täpöllä teidän onnesta. SE on niiiiin sitä. Onnea. Oh my God... niin ansaittua!

  Piirrä piruuttasi joku hieno kiehkura allekirjoistukseen.. se on niiiin kohtaloa!

  VastaaPoista
 5. Huomenta! Tunti sitten oli piristävät -27.
  Aamuinen pihakierros piti kipaista vikkelästi. Tein varmasti jonkinlaisen ennätyksen tirppabaarien lataamisessa. Hädintuskin pikkulinnut huomasivat kun kirjaimellisesti lennosa täytin astiat :-D

  Auto on latauksessa ja kanalanväki herätelty uuteen aamuun. Vain yksi, lattianrajassa oleva vesi oli umpijäässä.

  Nuori silkkikukko kipaisi ketterästi rouvien selkään, kylmä kangistaa? En ole ikinä maailmassa kuullut mitään niin surkeaa kukonlauluesitystä kuin mitä tämä meidän veisaaja esittää. Korvia särkee. M.A.Nummisen setä kuulostaa enkeliltä tämän kukkomme rinnalle.

  Kissoja piti taas hätistellä pihalle, viitisen minuuttia ne siellä sitten olivat. Veli Winston kulki perässäni ja naukui anellen tupaanpääsyä. Hellyin minä.

  Juu, Titalle kiitos kauniista sanoistasi. Kyllä minun tekee mieli joku pikku kiemura pyöräyttää nimikirjoitukseni perään. Hymiö? :-D
  Nyt tuhti aamiainen ja sitten päivän puuhiin. Ovat aika mukavia...

  VastaaPoista
 6. Pakkanen armahti pohjanmaan, nyt on tosi kivat kelit -13 asteessa. Pakko kipaista ulos nauttimaan ilmasta. Aurinkokin paistaa...

  Hyvää viikonloppua kaikille!

  VastaaPoista
 7. Vallan mainio on toi eka kuva. Että sattuki oleen kamera matkas...

  VastaaPoista
 8. No joko saan onnitella virallisesta omistusoikeudesta?

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com