keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Loikkati loikkaa


Mistä tuli metsäjänis ja mitä tapahtui. Pussiin päätyi pupu.
Verisiä jälkiä ja torpan kissoja seuraamalla löytyi takakinttunsa katkipoikki telonut jänis. Riihen takana isolla kinoksella sinnitteli ja odotti kuolemaa. Iso-J teki mitä piti ja päästi jäniksen kivuistaan. Ei meistä olisi ollut aamutokkuraisina jäniksen nylkijöiksi joten pantiin paisti pussiin ja pussin suu kiinni. Ja pussi pois tiluksilta.

Jäljistä päätellen tiellä oli tapahtunut jotain ja jänis nilkutti torpan pihaan. Karua kieltä kertovat punaiset veripisarat puhtaalla lumella. Jotenkin en kuitenkaan yhtään osannut iloita siitä, että yksi hedelmäpuiden jyrsijä on nyt mehevimmillä pupuilupaikoilla ja kirmailee autuaana pupujen paratiisissa.


Semmoista se on, rajallista.
Kevätaurinko taitaa helottaa nyt muilla mailla, meillä on leutoa ja sumuista. Optimistina pesin jo untuvatakin, kenties pahimmat pakkaset on nyt tältä talvelta paleltu? Varastoon en kuitenkaan vielä vie sen kummemmin villahousuja kuin toppakenkiäkään. Toukokuuksi povattu takatalvi ja arvaamaton huhtikuukin vielä edessä.

Puppeliparaatin jälkiä  kevättalvella 2010

Tämän päivän aktiviteeteista ei ole oikestaan vielä mitään käsitystä. Töitä ja vähän lisää töitä.
Juoksevia eli juostavia asioita olisi taas pienen maratonin verran alkaen marsupelleteistä rakennuspiirustusten kopioihin. Soittolista on pitkä kuin tämä talvi, rakennusmestarista piikkaustarjousten pyyntöön. Tilamme entinen lampuri pitäisi jahdata myöskin luurin päähän. Lampolan rakennushistoriassa on muutama päätöksentekoa huomattavasti helpottava asia vielä selvittämättä. Ja lista senkus kasvaa päivä päivältä.Noh, onhan tässä aikaa näitä selvitellä. Asiat kun näköjään tapahtuvat juuri niin kuin niiden pitääkin tapahtua. Ajopuuteoriani elää ja voi hyvin. Eräästä Titan lausahduksesta oivalsin homman täsmäävän myös viimeaikaisiin tapahtumiin hevosrintamalla.

Silloin kun Hawkie lähti ilmavoimiin, päätin, että jos minulle vielä joskus hevonen tulee, sen tehtävä on tulla luokseni, minä en ketään etsi. Ja niinhän siinä kävi. En vieläkään tajua mistä se määräys päähäni tuli soittaa tietylle ihmiselle. Juuri sillä hetkellä, juuri sinä siunattuna sunnuntaina helmikuun alussa.

Ja näin se vaan menee. Perilliset kulkevat tanssahtelemalla ja väsäävät innolla ostoslistojaan ensi viikon shop ´till you drop -kierrosta varten. Minun tehtäväni lienee koettaa toimia jarruna ettei nyt ihan överimpiä Hillo Kettu -loimikuoseja hankita, kumpaisellekaan.

Tässäkin on vähän trampattu pupupolkkaa

Vaan eivät kulje perilliset hevostarvikekaupoissa jos minä vain runoilen joutavia. Nyt tiukka tuijotus tehtävälistaan ja hommiin.

Paplulle lähetän semmoista viestiä, että laitatko mulle tuohon hirnakka@gmail.com osoitteeseen meilin, mulla ei jostain syystä ole sulle sähköpostiosoitetta tallessa.

Hyväksi lopuksi, tuokoon tämä viimeinen kuva kaikille rutkasti iloa ja pieniä aurinkoja. Ihan kohta aivan pian näitä pieniä thingssejä pilkistelee mustasta mullasta.

7 kommenttia:

 1. Tjaa... vai on mun suustani (no näppikseltä...) tullut kuolemattomia sammakoita :D

  Aruinko paistaa, lämpötila on hehkeesti plussalla ja työkuormaa vedän kuin kivirekeä.

  VastaaPoista
 2. Hellou... enibadi hiö? Evripadi ded?

  Näyttäis Torpan väkikin pääsevän plussakeleille! Nautitaan kevään tulosta. Tänään ostin yrttien, vihannesten ja juuresten siemenöitä. Viisi pussia kahdella eurolla. Pari pussia aurinkomultaa kans. Kaikki ostokset yhteensä vitosen... hullulla on halvat huvit!

  VastaaPoista
 3. Hellou hellou, aim rait hiör :-D

  Eilinen meni ankaran ahistuksen ja suoranaisen vtutuksen piikkiin. Tuskin tarvinnoo tarkemmin avautua? Kunnon raivarirykärit ihan pikkujutusta, joskus vain on pakko päästää höyryjä ulos. That´s me darling.

  Nyt paistaa aurinko ja biorytkeet eikun siis rytmit vähän suotuisammissa asemissa. Pupupoloinen palautettiin osaksi luonnon kiertokulkia asiankuuluvin menoin.

  Kutostiellä oli sohjoa ja nastat ropisivat asfaltilla. Aurinko paistoi ikävän vinosti pskaisten tuulilasien takaa suoraan silmiin. Pakko hommata uudet arskat, ei enää yhtään vapaaehtoisesti hankittua ryppyä silmänseudulle. Eli se on sitten virallisesti kevät.
  Ei huono!

  Things to do -lista on uuvuttavan pitkä. Onneksi ensi viikolla on lomaakin luvassa. Miksi pitikin tälle viikolle kahmia kaikki mahdolliset työtunnit?

  VastaaPoista
 4. Kettu kuittaa.

  Aurinkolasit ovat todella tarpeelliset kapineet tähän vuodenaikaan. Aamulla oli lumentupruinen töhrysää, nyt jo aurinko kurkistelee lupaavasti pilvenraosta !

  Eilen sain mitä ilmeisimmin Monsterin kesäkaveriasian järjestykseen eli se saa vuotta vanhemman sph-poijjaan painikaverikseen laidunkaudeksi.

  Helpotuksen huokaus. V-R saa keskittyä olennaiseen (eli syömiseen ; ) sekä ratsuna toimimiseen ja koltiaiset painimiseen ja syömiseen) eli AurinkoVuorella kaikki hyvin.

  Näin se menee.

  VastaaPoista
 5. No olipas kivoja uutimia Aurinkovuorelta! Ja teillä lienee kylän pitävimmät aidatkin, ettei tarvitse huimia seikkailijanuorukaisia kyliltä noutaa ;-)

  Minäkin voisin keskittyä olennaiseen (syömiseen) sillä huomaan yhä sinnitteleväni aamiaisleivillä... eihän se ruoka pahaa tekisi meikäläisessäkään käydessään. Ehkä tunnin sisään asiaintilaan luvassa parannusta. Ensin pitää hankkiutua torpalle.

  Perillisille tulee yllärinä huomenna alkava hevostaitoleiri. Pääsevät omien kanssa ottamaan kontaktia ja virittelemään itseään ja hevosia oikealle taajuudelle. Hyvähyvä!!

  VastaaPoista
 6. Jeps, ipanat ovat intoa piukassa huomenna alkavan yllärileirin ansiosta.

  Ihan kiva alku hiihtolomaviikolle. Säätkin näyttäisivät olevan suosiollisia ulkoilun suhteen.

  Anulle erityisheipatus ja sähköpostissa lisää ;-)

  Ja koska leukoja revityttää vallan muikeasti, lienee viisainta vyöräytyä vällyjen väliin.

  VastaaPoista
 7. Minulle on putkahtanut talven aikana uusi pahe: päiväunoset. Sellaiset lyhyet, vartin tai enintään puolen tunnin nokoset. Sitä on taas ihmeesti uusi ihminen ja jaksaa illasta vaikka kuinka. Alkaa olla meinaa viikonlopun opetusmateriaali tekstien osalta kasassa, vielä pitää muotoilla ne powerpointeiksi ja peedeeähviksi. Saa jäädä huomiselle.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com