tiistai 8. maaliskuuta 2011

Törppöyden ylistysJoo, epätoivoisesti yritän tässä pelastaa mainettani gurumaisen taitavana kuvavirtuoosina... in my dreams.
Se nyt on kuulkaas ystävät ja kulkijat sillä lailla, että blogissa katsellaan vastedes vallan kummallisia kuvia. Minä en nimittäin pysy millään kyydissä kun kuljettelen kuviani ensin iPhotoon, sitten Picasaan, avaan Picnikin jotta saan resize -ominaisuuden päälle. Sitten minä uudelleen kokoluokitan kuvani, tallennan sen ja kas, kuva katoaa. En voi tietää mistä se kuva sitten pullahtaa pintaan kun lähden bloggerissa lisäämään kuvaa.

En siis jatkossa pysty lisäämään haluamaani kuvaa vaan sen, minkä nuo edellänimetyt helpot kuvaohjelmat minun sallivat lisätä. Että tälleensä.

Tuo Motörhead -viinileilin kuvakin tuli ihan vääränä, mikä lie Iso-J:n antimestariotos :-(
Hällä virisi viiniharrastus oitis uusiin sfääreihin kun löysi alkon hyllyltä tätä kulttiviiniksi jo kirinyttä rypälejuomaa. Meillä on nyt Joensuun viimeiset 4 lekkeriä jemmassa. Kehtasi vielä kiikuttaa litkunsa mun oikeasti arvokkaiden viinieni viereen. Siinä ne nyt pötköttää Clio-pullon kyljessä mokomat Lemmyn Liemet.

Nyt tuskastuttaa oikeasti, kovaa ja korkeelta tuo kuvajuttu. Miksi oi miksi minä poloinen menen aina persus edellä puuhun? Miksi oi miksi ei voi olla click and publish -toimintoa. Miksi koon muuttaminen on tehty niin h-e-l-v-e-t-i-n hankalaksi. Miksi oi miksi mä en tajuu-uuuuuuuh???

*ja tuhka pöllyää*

6 kommenttia:

 1. Jassoo, lukijani ovat joko a) kierivät vieläkin nauruissaan pitkin lattioita b) vaikenevat myötähäpeästä c) testailevat omia kuvahallintaohjelmiaan d) jatkavat elämäänsä... mutta kukaan ei rohkene kommentoida ekana.

  Lepo vaan. Oikea vastaus on d!
  En minä päätäni vaivaa moisilla kuvahommilla. Mutta jos joku nyt osaa suorilta heittää canon-macbook -kalustolle parhaat blogger-yhteensopivat resize ohjeet for dummies niin kyllä kiitän. Ihan kiitän isosti.

  Torpalla on pakattu. Oli ilo tulla kotiin ja löytää seniorikansalaisen sileäksi litistämät pyykit. Verkkareista lähtien kaikki oli käytetty raudan alla!! Tyrmistys! Helppoa kuin heinänteko nakella puhtaat, sileät vaatepinkat rymykassiin. Viimeksi kun pakkauduttiin reissuun, oli heinäkuun helteet ja rytkyt sen mukaiset.

  Nyt oli vähän haastetta löytää moneksi päiväksi kaupunkikelpoisia vaatteita... Mulla on onneksi lähes ehtymätön varasto toppaliivejä. Ehkä niillä voi hämätä muut asukokonaisuuden puutteet?

  Iso-J vietti pitkän tovin munia putsaamalla. Nyt on etelän rouville Herran Parhaat Munukat pestyinä ja koteloituina. Neljäkymmentä munaa lähtee matkaan arvokuljetuksena.

  Pikkurouvilla on haudontaan enemmän intoa kuin taitoa. Laskujeni mukaan meillä pitäisi olla jo pikkutipusia mutta ei se nyt ihan mene niinkuin munanetti neuvoo. Höntti kana kierittää munia pesästä pois ja hautoo aina päiväntuoretta... Taitaa olla paras antaa sille tolvanalle pingispalloja makuualustaksi ja panostaa alholaisrouvan maatiaisviisauteen.

  Mutta nyt tiukka tuijotus männäkuun taseisiin ja sitten haukotuttaakin varmasti tosi makeasti. Huomenna pikainen visiitti työmaalle ja sen jälkeen lasetellaan kohti etelää. Seuraava päivitys Mankkaalta. Kuvilla tai ilman. Ei voi tietää.

  VastaaPoista
 2. Ikävä kyllä mäkin maailma on mulla eihan tuntematonta, en osaa neuvoa...

  Mutta sen osaan sanoa, että kevät etenee harppauksin. Lumet sulaa kaameeta vauhtia - suojatkaahan ikivihreät kasvit paahteelta!

  VastaaPoista
 3. Törppöyden ylistykseen koskien omaa itseään isolla N:llä yhtyy Napapiiriltä Nemppa, joka sitten karautti tänään toisen kerran tänä vuonna liikennevalvontakameraan ja pisteenä i:n päälle syventyneenä puhelinkeskusteluun. Haasteeksi ovat osoittautuneet Pyhäsalmi, Ii, Savonlinna, pudasjärvi...Nyt pohdin perjantaille reittiä kotiin, jolla voisin kiertää niin Iin kuin Pyhäsalmenkin... Täytynee keskustella Iso J:n kanssa aiheesta...saattaa olla että pian on P...AALJON aikaa kokoustaa ja rakas Poliisiauto vaihtuu Finnairin sinivalkoisiin siipiin tai sitten voi lomailla kaikessa rauhassa. Nyt Nempalla on ressiä...Tästä en voi toki syyttää muita kuin itseäni, joskin ripaus myötätuntoa on aina paikallaan. Huoh!

  VastaaPoista
 4. No täältä roppakaupalla myötätuntoa Nempalle!

  Siten viaton kysymys - eikö sulla ole TomTom... pling pling varoitusta tolppapolliiseista? Ehdottomasti autoilevan kulkijan must-varuste, joka maksaa itsensä 1-2 sakoilla riippuen tilanteesta. Päivitykset saa netistä, jotta on ns. ajan hermolla jatkuvasti.

  Nyt Nemppa hoitaa ressiään jollain sopivalla, nukkuu yönsä hyvin ja starttaa taas matkaan katse tiukasti tien oikeaan laitaan naulattuna...

  VastaaPoista
 5. Tervehdys, oletko kokeillut GIMP softaa kuvien käsittelyyn? Softa löytynee myös MACille.

  t.Kim

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com